Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
cabrio-l-01.jpg

Cabrio

Overzicht van de populairste cabrios

Deze modellen zijn ver vooruit

Wie zou er 's zomers nou geen open auto willen? Vooral als deeigen auto geen schuifdak en geen airconditioning heeft! Een cabriozorgt voor rijplezier met de wind door je haren en staat voorgrenzeloze vrijheid.

In principe is bij een cabrio het doorgaans van stof vervaardigdedak openklapbaar en kan dit onder een klep worden opgeborgen,bijvoorbeeld bij de populaire Audi 80 Cabrio en zijn opvolger de Audi A4Cabrio. Daarnaast zijn er ook cabrios, waarbij de samengeklaptedakbekleding op de achterklep ligt, zoals bij de VW New Beetle Cabrio.

Als relatief nieuwe ontwikkeling kan men cabrio's met eenhardtop beschouwen. Deze cabrios hebben een stalen dak dat uit tweeof drie delen bestaat en mechanisch inklapbaar is. Tot de bekende enpopulaire cabrio's met hardtop behoren de modellen Peugeot307cc, de Opel Astra Twin Top of de Mitsubishi Colt Cabrio. Naast eenlangere levensduur van de hardtop ten opzichte van het stoffen dak endaarmee een betere bescherming tegen regen en sneeuw, behoort ook deefficiëntere geluidsisolatie in het interieur tot de voordelenvan deze cabrios. Veel hardtopdaken zijn bovendien uitgerust met eenschuifdak.

Ondanks deze voordelen worden veel cabrio's niet door dehardtopmodellen vervangen, omdat ze aanzienlijk duurder zijn en omdathet de toch al krappe kofferbakruimte van een cabrio nog verder inperkt.

Hoewel een cabrio qua uiterlijk vaak op de coupévariantvan een model lijkt, en dus meestal is uitgevoerd als tweedeurs met eentamelijk krappe achterbank, moet de carrosserie van de cabriovolledig anders worden vormgegeven. Door het weglaten van het dak zoude constructie namelijk te onstevig zijn. De bodemgroep van decabrio moet voor aanvullende stabiliteit zorgen, die bij eencoupé door het dak wordt gegarandeerd.