Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Alfa Romeo Spider

Informatie over Alfa Romeo Spider

Het succesverhaal van de Alfa Romeo Spider begon in 1966 toen Alfa Romeo als een van de eerste automobielfabrikanten het klaarspeelde, een elegante, aan de strengste vereisten beantwoordende sportcoupé in serie te vervaardigen - en wel tegen een betaalbare prijs. Met kleinere variaties werd het basismodel, de Spider Duetto, tot 1983 in uiterlijk bijna onveranderd design gebouwd. Lees meer

Alternatieve modellen

Ook vandaag nog is deze eerste modelserie uitermate in trek als oldtimer en herinnert met zijn ronde achterkant en de klassiek geworden lijnvoering een beetje aan oude modellen van Porsche en Mercedes-Benz. Na de aflossing door de Alfa Romeo Spider Aerodynamica werd van 1983 tot 1993 uiteindelijk de laatste versie van de Spider geproduceerd om daarna op waardige wijze te worden opgevolgd door de modelseries Alfa GT, GTV en Brera.

Toch is de Alfa Romeo Spider 3,2 V6 van 1983 nog steeds de op één na snelste in serie geproduceerde auto van Alfa Romeo. Hij heeft een topsnelheid van maar liefst 242 km/h en een vermogen van 240 pk. Ook de grotendeels identieke tweede variant, de Spider 2,0 TS 16V, levert nog altijd 150 pk. Bij beide modellen is rijplezier voorgeprogrammeerd; rijgedrag, wegligging, motorgeluid, rangschikking van de bedieningselementen en handling beantwoorden aan elke behoefte van de sportieve bestuurder die in vuur en vlam staat voor klassiekers uit de sportwagenbouw. Uiteraard heeft dat ook nadelen: veel zitcomfort biedt de Alfa Romeo Spider niet - en ook het ruimtegebrek is opvallend. Bovendien moet worden gezegd dat de veiligheidstechnische standaards volgens de situatie van 1993 vandaag niet meer voldoende zijn; ook elektronisch geregelde hulpelementen en comfortfeatures moeten - indien verkrijgbaar - later meestal als extra's worden ingebouwd. Daarnaast wordt men bij de Alfa Romeo Spider geconfronteerd met een hele lijst gebreken die we ook kennen van andere Italiaanse auto's uit de vroege jaren '90.

Ernstige problemen zijn hier het doorroesten, net als vaak defecte motordelen zoals waterpomp of cilinderkoppakkingen. Zelfs al kunnen deze gebreken een doorgewinterde Alfafan niet afschrikken, toch blijft de Spider waarschijnlijk een auto voor echte kenners en liefhebbers. Daarentegen is de Alfa Romeo Spider als een van de weinige Alfa-modelseries, alleen verkrijgbaar als cabrio en daarmee - afgezien van de problemen met onderhoud en reparatie - volledig beantwoordt aan de vereisten van sportief-aangenaam rijplezier

Beoordelingen voor Alfa Romeo Spider

19 Beoordelingen

4,7