Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Alfa Romeo GTV

De Alfa Romeo GTV is de snelste ooit in serie geproduceerde wagen van Alfa Romeo. De zescilinderversie Alfa Romeo GTV 3,2 V6 haalt 255 km/h bij een motorvermogen van 240 pk en verslaat daarmee de waarschijnlijk bekendste modelserie van Alfa Romeo, de Alfa Romeo Spider. Let wel - het gaat hier, zowel bij de Spider als de Alfa Romeo GTV - om de tweede generatie van de beide sportcoupés. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Alfa Romeo GTV

De eerste generatie Alfa Romeo GTV's werd gebouwd van 1974 tot 1981 en de tweede van 1981 tot 2005. In dat jaar werd de Alfa Romeo GTV opgevolgd door de Alfa Romeo Brera, een in een aantal opzichten verbeterde, maar niet meer zo krachtige sport auto als de GTV.

Dit model heeft een aantal zwakke punten in de passagiersruimte - vooral op het gebied van comfort. Om te beginnen is de ruimte nogal krap bemeten, al is dat karakteristiek voor een sportwagen en niet anders dan bij de vergelijkbare modellen van Porsche of Ferrari. Natuurlijk heeft de Alfa Romeo GTV met zijn "2 + 2"-uitvoering op de achterbank alleen nog maar ruimte voor twee grotere bagagestukken. Ook bij de Alfa Romeo GTV vindt men de zwakke punten die inmiddels karakteristiek zijn voor de producten van Alfa Romeo: bijvoorbeeld de elektronica die van tijd tot tijd zijn eigen regels volgt of de klapperende delen van de interieurbekleding.

Daar staat echter tegenover dat de buitenkant van de Alfa Romeo GTV overtuigt met een uitermate exclusief Italiaans sportwagendesign van de carrosserieontwerper Pininfarina: hier vindt men alle onmiskenbare karaktertrekken van een Alfa Romeo terug. Van de frontpartij met zijn klassieke, hartvormige radiateurgrille met bedrijfsembleem tot aan de steile hatchback overtuigen vormentaal en lijnvoering over de hele linie. Ook het rijgedrag is uitstekend. Het enige minpunt hier is het slingeren van de wagen bij sterke acceleratie en gelijktijdig sturen dat ontstaat door de voorwielaandrijving. Behalve de Alfa Romeo GTV zijn er tenslotte ook iets minder krachtige, maar in het onderhoud iets zuinigere versies verkrijgbaar: bijvoorbeeld de Alfa Romeo GTV 2,0 JTS die nog altijd 166 pk levert.

Beoordelingen voor Alfa Romeo GTV

5 Beoordelingen

4,8