Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Fiat cabrio te koop: tweedehands en nieuw

Fiat cabrio

Fiat Cabrio

Autofabrikant Fiat heeft diverse cabrio modellen op de markt gebracht waarmee diverse nieuwe doelgroepen aangesproken werden. Het eerste 500 model had met name jonge stellen als doelgroep. Deze auto karakteriseerde zich aan zijn ronde vormen met een kleine achterbak. Later kwamen er varianten waarmee ook de (jonge) sportieveling aangesproken werd. Deze modellen waren een stuk langer en hierin waren de ronde vormen nauwelijks terug te vinden. De schuifdakken van de Fiat cabrio's vallen zodanig op waardoor de cabrio al in een oogopslag te herkennen valt.

De eerste modellen

De eerste Fiat Cabrio werd in 1957 geïntroduceerd en kwam de markt op als de Fiat Cabrio 500. Dit model het als eerste een open dak, welke middels een schuifdak ook weer dicht kan. In 1959 volgde de Fiat Cabrio Spider, welke onder verschillende namen en types geproduceerd is, zoals de Fiat 124 Spider. Dit model bevat een stoffen dak en is voorzien van een strakke vormgeving. Het eerste type beschikte over een 1,4 liter motor en leverde 90 pk. Tot 1979 stegen de prestaties van de motor tot 105 pk en werd de cilinderinhoud 1,6 liter. De modellen die erna kwamen met een 2,0 liter motor en 100 pk kregen de naam Fiat 2000 Spider mee. Bijzonder aan de Fiat Cabrio Spider was dat deze over een handschakeling met vijf versnellingen beschikte, wat zorgt voor een sportieve acceleratie. Dit was in de jaren 60 nogal ongebruikelijk voor auto's uit deze klasse.

Fiat Punto Cabriolet

In 1994 werd er een vierzitter geïntroduceerd, namelijk de Fiat Punto Cabriolet. De grootste wijzigingen in het ontwerp ten opzichte van vorige cabrio modellen zaten hem in de achterzijde. De karakteristieke achterlichten moesten plaats maken voor brede exemplaren. De basisuitvoering kreeg de naam Punto Cabrio S mee, welke geleverd werd met een 1.2 8v motor met 58 pk. Daarnaast was er nog een ELX uitvoering met een 1.6 8v motor met 88 pk. Deze uitvoering beschikte over een elektrisch bediende kap, lichtmetalen velgen en mini-skirts.

Fiat Barchetta Cabriolet

Een jaar later volgde de Fiat Barchetta Cabriolet, welke als een sportieve cabriolet gezien kon worden. Het design werd ontworpen door Andreas Zapatinas en had een krachtige en sierlijke uitstraling. De auto beschikt over een motor met een cilinderinhoud van 1,8 liter en 131 pk. Hierdoor kan deze sportieve auto een topsnelheid van 200 kilometer per uur behalen.

Fiat 500C Cabrio

In 2010 keerde de Fiat 500 Cabrio terug in een geheel nieuw jasje en kwam op de markt als de Fiat 500C Cabrio. Enkele componenten deelt deze auto met de Fiat Panda. Met dit model richt Fiat zich voornamelijk op de prijsbewuste liefhebbers van het cabrio rijden. Dit model is verkrijgbaar als benzinemodel met een 1,2 liter motor met 69 pk of met een 1,4 liter motor met 101 pk. Ook is er een dieselmodel verkrijgbaar met een 1,3 liter motor met 75 pk.