Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Renault cabrio

Luxe en comfortabel rondrijden in een cabrio van Renault

De geschiedenis van de Cabrio Renault

Renault is een Franse fabrikant die inmiddels al meer dan 100 jaar actief is op de automarkt. In 1898 werd de eerste auto door Renault gepresenteerd. In 1991 werd de eerste Renault Cabrio op de markt gebracht door het Franse automerk. Dit was de zogenaamde Renault 19, een ruime vierzits cabriolet met een softtop en een plastic achterruit. In 1998 volgde een nieuwe Cabrio Renault op de automarkt, de Renault Mégane. Deze werd opnieuw geleverd met een stoffen cabrioletkap en een plastic achterruit die tevens verwisselbaar was.

Eigenschappen en specificaties van het model

De cabrioletversie van de Renault 19 werd uitsluitend met een 1.8 benzinemotor geleverd. Het betrof een 2-deurs cabriolet. Tot 1996 werd de auto in Europa geproduceerd. De Renault Megane was in 1998 de opvolger van de Renault 19. Dit was eveneens een 2-deurs cabriolet. De carrosserie en het dakmechanisme van dit model kwamen van de Duitse fabrikant Karmann. Het vermogen van deze auto's lag tussen de 95 en 140 pk. In 2003 volgde de tweede generatie van dit model cabriolet. Dit model werd geleverd met een metalen vouwdak. Het vermogen van de auto bedroeg zo'n 165 pk. In 2008 volgde de derde generatie van de auto.

Een tweedehands Renault Cabrio

Iedereen die met veel plezier in een tweedehands auto wil rondrijden, kan met dit model van Renault uitstekend uit de voeten. Het is een geliefde auto die voor veel gemak en plezier kan zorgen tijdens het autorijden. Renault is nog steeds een populair merk onder autoliefhebbers en dat is zeker terug te zien in het aantal geproduceerde auto's dat wordt verkocht in Nederland. Daarom is de tweedehands auto van Renault een auto die zeker de moeite waard is om in de garage of voor de deur te hebben staan.