Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
renault-twizy-overview

Renault Twizy

1 / 4
renault-twizy-overview
renault-twizy-front
renault-twizy-back
renault-twizy-side

Sterke punten

 • Ruim en comfortabel
 • Zuinige dieselmotoren
 • Véél keuze, nieuw en gebruikt

Zwakke punten

 • Bestel- en bedrijfsauto’s worden zwaar belast
 • Occasions hebben veelal hoge kilometerstand
 • Dieselmotoren ‘beperkt houdbaar’ vanwege milieueisen

Renault Twizy : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Renault Twizy, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Renault Twizy: de elektrische stadsauto met opvallend design

De Twizy is een volledig elektrische auto van Renault en is sinds 2012 in Nederland verkrijgbaar. Het model lijkt op een overdekte scooter, maar is wel degelijk een vierwielige personenauto. De Twizy is erg licht en is verkrijgbaar met twee verschillende motoren. De actieradius bedraagt ongeveer 100 km. Lees meer

Interesse in een Renault Twizy

Renault Twizy occasions
Renault Twizy nieuwe auto's
Renault Twizy dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Uiterst geschikt voor in de stad
 • Grote accu's en zuinige motoren
 • Beschikbaar met extra features
 • Modern en eigentijds design met elegante kenmerken
 • Opladen aan stopcontact mogelijk

Gegevens

Motor

De Renault Twizy is een wendbare stadsauto die uitsluitend gebruik maakt van elektrische aandrijving. Er zijn twee verschillende motoren beschikbaar, die een grote invloed hebben op de onderhoudskosten. Klanten hebben de keuze tussen een motor met een vermogen van 9 pk (Twizy 45) en een motor met een capaciteit van 17 pk (Twizy 80).

De motor in de Twizy 45 heeft een maximaal vermogen van 9 pk en beschikt over achterwielaandrijving. Het vermogen is erg laag, maar dat is geen probleem voor de Twizy: doordat hij een ledig gewicht van maximaal slechts 474 kilogram heeft, is hij toch nog erg vlot in het stadsverkeer. Bovendien levert de motor vol vermogen vanaf de eerste seconde en heeft hij geen versnellingsbak. De maximumsnelheid is begrensd tot 45 km/h.

De Renault Twizy is ook met een hoger vermogen verkrijgbaar. In dit geval levert de elektrische motor in de Twizy 80 een vermogen van maximaal 17 pk. De topsnelheid bedraagt 80 km/h, wat betekent dat rijden op provinciale wegen of N-wegen of ook mogelijk is.

Afmetingen

De Renault Twizy is bijzonder klein en wendbaar, het model voelt zich dus bijzonder goed thuis in het stadsverkeer. Met een draaicirkel van minder dan zeven meter kan het voertuig zelfs door de krapste bochten worden gemanoeuvreerd. Dankzij een lengte van slechts 2,4 meter en een breedte van 1,2 meter kan de bestuurder altijd snel en gemakkelijk een parkeerplaats vinden en is manoeuvreren gemakkelijker dan ooit tevoren.

Je kunt niet veel ruimte verwachten in de Renault Twizy. Er is slechts plaats voor twee personen, de zitplaatsen zijn omwille van de ruimte achter elkaar gemonteerd. De klant moet het ook stellen zonder een bagageruimte met plaats voor de wekelijkse boodschappen. In verschillende bakjes en vakjes, waaronder een afsluitbaar handschoenenkastje, kunnen wel de nodige accessoires worden opgeborgen. De bagageruimte heeft volgens Renault een volume van in totaal 31 l. Een aanhangerkoppeling is bij de Twizy niet beschikbaar.

De batterijcapaciteit is een van de grote troeven van de Twizy. Met een laag stroomverbruik van slechts 6,1 kWh belooft Renault een maximale actieradius van 100 kilometer voor de Twizy 80 en zelfs 120 kilometer bij de Twizy 45. Zo zouden ook langere ritten in de stad geen probleem mogen zijn. De ingebouwde batterij is relatief klein, maar is na slechts 3,5 uur aan een normaal stopcontact volledig opgeladen.

Wat volgt is een overzicht van de belangrijkste technische gegevens van de nieuwste Renault Twizy.

Productie sinds 2012
lengte, breedte, hoogte 2,3 m / 1,2 m / 1,5 m
Wielbasis 1,7 m
Inhoud bagageruimte 31 l
Ledig gewicht 446 - 474 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 685 - 690 kg
Cilinderinhoud -
Koppel 33 Nm - 57 Nm
Topsnelheid 45 km/h - 80 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 6,1 - 9,9
Tankinhoud -
Verbruik 6,1 kWh (stroomverbruik)
CO2-uitstoot 0 g/km

Varianten

De Franse autofabrikant Renault stelt de Twizy in drie verschillende uitvoeringen ter beschikking. De varianten worden Life (de standaarduitvoering), Intens en Cargo genoemd.

De standaarduitrusting is zeer mager – er zijn in principe geen comfortfuncties. Opvallend is dat de Renault Twizy Intens op vlak van comfort eigenlijk geen extra features biedt – het verschil tussen de twee uitvoeringen zit hem in het interieur: de Intens-uitvoering beschikt over 13” lichtmetalen wielen (Altica of Noir), metaallak en 13” stalen wielen met wieldop Snowflake Gris. De Intens-modellen zijn bovendien ook verkrijgbaar in meer kleuren.

Alle uitvoeringen zijn optioneel met parkeersensoren achteraan verkrijgbaar.

De Twizy is ten slotte ook verkrijgbaar als Cargo. De Cargo biedt voldoende ruimte voor het bezorgen van goederen, aangezien hij over een bagageruimte van 180 liter beschikt.

Prijs

De Renault Twizy is geschikt als tweede auto, om snel boodschappen te doen, in de stad rond te rijden of naar het werk te pendelen. Het model is verkrijgbaar vanaf 12.490 euro – dat is de prijs van de standaarduitvoering (de Renault Twizy Life) met de kleinste motor. Ook de prijzen van hogere uitvoeringen en modellen met krachtigere motoren zijn betaalbaar. Zo is de Renault Twizy Intens met motor van 17 pk vanaf 14.190 euro verkrijgbaar.

Renault biedt momenteel geen lease-aanbiedingen voor de Twizy. Als alternatief is het mogelijk een van de weinige occasions te bemachtigen en zo geld te besparen. Goed onderhouden occasions met weinig kilometers op de teller onder de 5000 euro zijn niet ongewoon.

Design

Exterieur

De Renault Twizy mag dan wel klein en compact zijn, toch valt hij meteen op, vooral in het stadsverkeer. Dat komt natuurlijk door zijn opvallende buitenkant. Niet alleen de speciale vleugeldeuren, die een gemakkelijke instap mogelijk maken, maar ook de opvallende lichtmetalen velgen en de gestroomlijnde carrosserie dragen daar in grote mate toe bij. Bovendien is het kleine voertuig op verzoek verkrijgbaar in opvallende kleuren. Klanten kunnen bijvoorbeeld kiezen voor fel rood of aantrekkelijk blauw om de Renault Twizy nog meer in het oog te laten springen.

Interieur

Het interieur van de Renault Twizy is vrij eenvoudig. Ook alle bedieningselementen zijn erg eenvoudig in gebruik. In het interieur bevinden zich twee autostoelen met zachte bekleding en vierpuntsgordels. Belangrijke informatie over het voertuig, zoals de huidige snelheid of het laadniveau van de accu, kan rechtstreeks van het display achter het stuurwiel worden afgelezen. Het stuurwiel heeft normale afmetingen en ligt zeer goed in de hand, waardoor de Renault Twizy veilig en gemakkelijk door de stad te verplaatsen is. Één passagier kan direct achter de bestuurder zitten. Wie wil kan ook het panoramisch dak laten inbouwen (extra optie), dat een extra gevoel van vrijheid overbrengt en het rijplezier bij mooi weer aanzienlijk verhoogt.

renault-twizy-interior

Veiligheid

De Renault Twizy beschikt over alle noodzakelijke veiligheidsvoorzieningen:

 • Vierpuntsgordels
 • Airbag vooraan
 • Parkeersensoren achteraan (optie)
 • Boosterzitje voor kinderen

Uit de Euro NCAP crash test bleek dat de carrosserie van de Twizy bleek een hoge weerstand heeft. Het voertuig heeft desgewenst een duidelijk hoorbare waarschuwingstoon in plaats van een klassieke claxon. De verwarmde voorruit zorgt voor een helder zicht in de winter.

Alternatieven

Voertuigen die een alternatief vormen voor de Renault Twizy zijn vandaag nog uiterst zeldzaam. De Smart ForTwo EQ met elektrische aandrijving bijvoorbeeld, is bijna twee keer zo duur als de Twizy.

De Citroën Ami is een goed alternatief voor de Twizy. Het voertuig is zeer compact, maakt indruk met een opvallend design en biedt tegelijkertijd een zuiver elektrische actieradius van maximaal 70 kilometer.

FAQ

Waar wordt de huidige Renault Twizy gebouwd?
De productie van de Renault Twizy vindt plaats in de Renault Samsung-fabriek in Busan, Zuid-Korea. Van daaruit wordt het voertuig naar de respectieve landen getransporteerd.
Hoe hard kan de Renault Twizy rijden?
Er zijn twee versies met een maximumsnelheid van 45 km/h en 80 km/h. De eerste versie mag in Nederland worden bestuurd vanaf 16 jaar.

Beoordelingen voor Renault Twizy

7 Beoordelingen

4,6