Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan cabrio te koop: tweedehands en nieuw

Nissan cabrio

Nissan cabrio

De Japanse autofabrikant Nissan is, na het nog grotere Toyota, een van de grootste autoproducenten van dat land. De naam Nissan betekent letterlijk 1-2. Tegenwoordig zijn alle auto's onder de naam Nissan op de markt, maar tot 1983 verkocht het merk ook wagens onder de merknaam Datsun.

De Nissan Cabrio

De Nissan cabrio, op de markt als de Nissan 350Z, is gebouwd in de jaren 2003 tot en met 2009, als opvolger van de Nissan 300 ZX sportwagen. Een recensent kwalificeerde de 350Z eens als volgt: de enige reden om deze auto niet aan te schaffen is dat het geen Duitse auto is. Diezelfde kenner concludeerde echter voorts dat dat in dit geval geen enkel bezwaar was; de auto deed wat hij moest doen en zelfs beter dan verwacht. Gelukkig zijn er meer cabrio-liefhebbers die er zo over denken.

Power van de Nissan Cabrio 350Z

Met een vermogen van 280 pk heeft de auto veel power en is hij qua rijgedrag vergelijkbaar met de Duitse concurrent, Audi, waar een veel hoger prijskaartje aan hangt. Nissan heeft echter een ander imago dan Audi, maar daar heeft de Nissan-rijder geen enkel probleem mee. Hij ziet zichzelf als humorvol en gelukkig.

Het succes van de Z-serie

De fabrikant spreekt bij de opvolger van de 350Z, de 370Z, van een 'auto voor puristen', die niet als een technisch visitekaartje gezien moet worden. Daarom wordt deze niet voorzien van vierwielaandrijving, zoals sommigen hadden verwacht. Al met al is de Z-serie, zowel als coupé, als met open kap, een succesverhaal voor Nissan. De combinatie van een motor met grote power, een stijlvol, maar sportief uiterlijk en een naar verhouding redelijke prijs, hebben daaraan zeker bijgedragen. Als occasion is een Nissan Cabrio natuurlijk een aantrekkelijk object, dat veel liefhebbers van een snelle auto meteen zal aanspreken.