Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan NV200 te koop: tweedehands en nieuw

Nissan NV200

Nissan NV200

De Nissan NV200 wordt als combi met vijf of zeven zitplaatsen aangeboden

De voertuigcollectie van de Japanse autoproducent Nissan werd vanaf 2009 aangevuld met de bestelbus Nissan NV200. In het segment van de Bedrijfswagens werd hij aangeboden als bestelwagen, er verscheen echter ook een combi-uitvoering. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Kleuren

Informatie over Nissan NV200

De standaardversie van de 4,40 meter lange combi met hoog dak uit Japan bood plaats aan vijf passagiers. Optioneel was de combi nog met twee extra zitplaatsen te krijgen, die ondergebracht werden in de laadruimte en de Nissan NV200 omtoverden tot een zevenzitter. Wanneer de extra zitplaatsen niet nodig waren, konden deze omhoog geklapt worden waardoor de laadruimte gebruikt kon worden. De Nissan NV200 als zevenzitter was aanvankelijk alleen in combinatie met een benzinemotor verkrijgbaar.

Meer dan vier kubieke meter aan laadruimte voor de bestelwagenversie van de Nissan

In de bestelwagenversie kreeg de tweezitter Nissan NV200 een afscheiding die de twee voorste zitplaatsen afsloot van de laadruimte. De laadruimte was door de asymmetrisch gedeelde achterdeur in een hoek van 180 graden toegankelijk. Het voordeel van deze deurconstructie: de Nissan NV200 kon zo ook met een vorkheftruck beladen worden, aangezien de deuropening zo‘n 1,26 meter breed was. De totale lengte van de transportruimte lag op iets meer dan twee meter en de interieurhoogte bedroeg 1,36 meter. In totaal gaf dit de Nissan NV200 een laadvolume van 4,2 kubieke meter. Net als de combi’s uit de serie konden ook de bestelwagens een schuifdeur aan de bijrijderskant krijgen. Daardoor werd de laadruimte voor een deel vanaf de zijkant toegankelijk, wat het laden en lossen vergemakkelijkte en ondergebrachte vracht beter bereikbaar maakte. Deze uitvoering van de Nissan NV200 mocht met maximaal 708 kilogram beladen worden. Ter vergelijking: de combi kon maximaal 600 kilogram aan laadgewicht dragen.

Voor de Nissan NV200 staan twee motoren ter beschikking

Voor de Nissan NV200 had men de keuze uit twee motoren: een 1,6 liter benzinemotor met een prestatievermogen van 81 kW (110 pk) en een 1,5 liter dieselmotor met een prestatievermogen van 63 kW (86 pk). Beide motoren waren zowel voor de combi als voor de bestelwagen verkrijgbaar en werden gecombineerd met een handmatige vijfversnellingsbak. Het zuinigste model uit de serie was de Nissan NV200 met dieselmotor. Deze verbruikte gemiddeld 5,2 liter, wat gepaard ging met een CO2-uitstoot van 137 g/km. De ottomotor had een gecombineerd brandstofverbruik van 7,5 liter super (177 g/km CO2). Beide motoren voldeden aan de Euro4-norm toen zij op de markt kwamen. 

Beoordelingen voor Nissan NV200

8 Beoordelingen

4,6