Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Kangoo

Renault Kangoo, bedrijfsauto en gezins-MPV

De Renault Kangoo gaat alweer heel wat jaren mee. De bestelauto werd in oktober 1997 gepresenteerd als opvolger van de Renault Express. Deze was sinds de jaren 80 in productie en werd in verschillende uitvoeringen aangeboden, waaronder als reguliere bestelauto, als goederenauto met een achterklep, als variant met een achterbank en zijramen, en als auto voor rolstoelvervoer. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Renault Kangoo

Eind jaren 90 kwam er een einde aan het uiteenlopende gamma van de Express en nam de Kangoo Renault het stokje over. De aanduiding ‘Express’ verdween daarmee echter niet helemaal uit de catalogus van Renault. Binnen een paar jaar verscheen er namelijk ook een Renault Kangoo Express op de markt. Van deze auto had het achterste gedeelte geen ramen. Ook de diversiteit van de Express uit de jaren 80 en 90 bleef behouden. De Kangoo werd bijvoorbeeld tevens uitgebracht als verlengde versie, met vierwielaandrijving en als pick-up. De eerste generatie kreeg in 2003 een make-over. Voorjaar 2007 presenteerde Renault de tweede Kangoo, die uiteindelijk in januari 2008 in de showroom stond. Opvallend is dat deze leverbaar is in drie verschillende wielbasisafmetingen. Het gevolg daarvan is dat de kortste versie een heel stuk kleiner is dan de Kangoo-voorganger Express.

Motorengamma en opties Renault Kangoo

De drie versies waarin de tweede generatie van de Renault Kangoo wordt verkocht zijn de Compact, de Express en de Express Maxi. De namen die hieraan gegeven zijn, verraden al dat er verschillen bestaan in afmeting. Verder biedt de auto keuze uit twee of drie zitplaatsen voorin. Niet alleen het modellenaanbod vertoont veel diversiteit, ook binnen het motorenaanbod van de Kangoo zijn de nodige opties aanwezig. Zo zijn er dCi 75 en dCi 90 dieselmotoren beschikbaar, en is er een dCi 110-diesel van 110 pk. De eerste twee zijn uitgerust met een start-stopsysteem, zodat zuiniger kan worden gereden. De TCe 115-benzinemotor heeft eveneens een start-stopsysteem, en is te koop met een handgeschakelde transmissie en automatische versnelling. De cilinderinhoud van de benzinemotor bedraagt 1.2 liter, terwijl de diesel een inhoud heeft van 1.5 liter. De dieselexemplaren hebben bovendien een eco-modus die milieuvriendelijker rijden mogelijk maakt. Daarnaast wordt een deel van de energie die bij het remmen vrijkomt teruggewonnen. Deze eigenschappen maken de Renault Kangoo tot een behoorlijk zuinige MPV. Extra veiligheidsopties zijn een achteruitrijcamera en parkeersensoren aan de achterzijde. Features als extended grip en hill start assist verbeteren de grip op onverharde wegen en bij het optrekken op hellingen.

Verschillen tussen Renault Kangoo en Express

Ten tijde van de lancering van de Kangoo Renault in 1997 was de auto qua formaat grotendeels gelijk aan zijn voorganger, de Express. Alleen in de breedte verschilden de beide auto’s zichtbaar van elkaar. De Renault Express had een lengte van 4.056 mm, een breedte van 1.566 mm en een hoogte van 1.776 mm. De eerste generatie van de Renault Kangoo was met 1.670 mm ruim tien centimeter breder, maar zijn lengte van 4.035 en hoogte van 1.800 mm lagen niet heel erg ver van die van de Express vandaan. Ook de afstand tussen de wielen scheelde met 2.580 mm bij de Express en 2.605 mm bij de Kangoo I maar iets meer dan twee centimeter. Dit alles veranderde ingrijpend in 2008, toen de tweede generatie Kangoo’s uitkwam. De kleine uitvoering Kangoo Compact laat wat betreft de wielbasis en lengte bijvoorbeeld een afname zien ten opzichte van de Kangoo die van 1997 tot 2007 werd gebouwd. De Compact is namelijk slechts 3.898 mm lang, bij een wielbasis van 2.313 mm. Zijn breedte en hoogte zijn 1.829 en 1.812 mm. De varianten Express en Express Maxi zijn beide juist groter dan de eerste Renault Kangoo. Zo zijn de lengte- en hoogteafmetingen van de Express 4.213 x 1.844 mm, en is de wielbasis 2.679 mm. De Express Maxi spant de kroon met een lengte van 4.666 mm en een hoogte van 1.836 mm. Van de totale lengte dient ongeveer 2.900 mm als laadruimte. De wielbasis van deze auto bedraagt 3.081 mm. De breedte van de Kangoo Compact, Express en Express Maxi is met 1.829 mm steeds hetzelfde.

Renault Kangoo uitrustingsniveaus

De Kangoo is leverbaar in vier uitrustingsniveaus. De standaardversie daarvan heet Comfort. Deze heeft features als verwarmde en elektrisch verstelbare buitenspiegels, van binnenuit verstelbare halogeenkoplampen, elektrisch te bedienen zijramen bij de chauffeur en bijrijder, en een stuur en bestuurdersstoel die in hoogte verstelbaar zijn. De Générique Pro is onder andere voorzien van cruisecontrol met snelheidsbegrenzer, en parkeersensoren aan de achterzijde. De Renault Kangoo Luxe onderscheidt zich met name door speciale details rond het front. Zo heeft de auto mistlampen aan de voorzijde, een zilverkleurige sierstrip in de voorbumper en zwarte behuizingen voor de koplampen. Onder de extra’s van de Formula Edition bevinden zich lederen stuurbekleding, ledverlichting voor overdag, een sierlijst in de grille, lichtmetalen velgen en een voor- en achterbumper in de carrosseriekleur.

Beoordelingen voor Renault Kangoo

76 Beoordelingen

4,2