Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan E-NV200 te koop: tweedehands en nieuw

Nissan E-NV200

Nissan E-NV200

Nissan E-NV200 - de volledig elektrische bestelbus

Milieuvriendelijk, stil en betaalbaar, dat zijn 3 woorden waarmee je de Nissan E-NV200 goed kunt omschrijven. Deze bestelbus van Nissan wordt 100% elektrisch aangedreven, wat het tot een perfecte bedrijfsauto voor in de stad maakt. De lage aanschafprijs en de gunstige regelingen rondom elektrische auto's maken deze bestelbus extra interessant. De accu is van goede kwaliteit dus dat is een zorg minder als je een gebruikte Nissan E-NV200 koopt. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Nissan presenteert de 100% elektrische bestelbus

In 2012 werd het conceptmodel van de Nissan E-NV200 door Nissan gepresenteerd op de North American International Auto Show in Detroit. In 2014 kwam de bestelbus in Nederland op de markt. Deze tweede volledig elektrische bestelbus van Nissan is gebaseerd op zijn voorganger, de Nissan NV200. De E-NV200 heeft een accu van 24 kWh accu die naar verwachting een bereik zal hebben, dat vergelijkbaar is met de Nissan Leaf.

De voorkant van deze minibus vertoont wel enige gelijkenissen met het front van de Nissan Leaf, hoewel de Leaf een personenauto is. De E-NV200 heeft een officiële actieradius van 170 kilometer die in de praktijk op 120 km uitkomt. De accu kan met een snellader in ongeveer 30 minuten opgeladen worden tot 80% van zijn capaciteit. De E-NV200 is in Nederland ook leverbaar als personenwagen met achterbank en dit model heet Evalia.

De E-NV200 is op verzoek leverbaar met een scharnierende achterklep of met klapdeuren. De E-NV200 is een echte bedrijfsauto , met twee stoelen voorin. Met een schot wordt de laadruimte gescheiden van de cabine. Wie goed kijkt ziet dat de E-NV200 de aandrijflijn en voorwielophanging deelt met de Nissan Leaf. Door het hogere gewicht van de bestelbus met lading is de eindoverbrenging aangepast.

In de cabine van de Nissan is de ruimte voorin uitstekend. Er is vooral heel veel ruimte voor je hoofd. De zit is hoog en vanwege de hoek die het stuurwiel maakt, voelt de Nissan E-NV200 aan als een echte bestelauto. Dankzij de grote buitenspiegels heb je goed zicht, hoewel de verstelbaarheid van de linkerspiegel wat te wensen over laat.

Kies je ook voor milieuvriendelijk vervoer, dan is deze 100% elektrische bestelbus een prima optie. Nieuw kost een exemplaar zo’n € 31.620 ex BTW, maar een gebruikte Nissan E-NV200 kost gelukkig minder.

Modelwijzigingen voor de Nissan E-NV200

In het voorjaar van 2018 kwam een vernieuwde versie van de E-NV200 uit. Deze elektrische Nissan was voorzien van een nieuwe accu met een groter vermogen van 40 kWh Het rijbereik nam hiermee toe met 60 %. De actieradius bij zowel in de stad als op de snelweg rijden werd hiermee vergroot van 200 km naar 300 km.

Renault Kangoo Z.E. vergeleken met de Nissan E-NV200

Zowel Renault als Nissan brengen elektrische bestelwagens op de markt. Tijd voor een vergelijking van deze twee best verkopende elektrische bestelwagens tot nu toe, om te zien wat de voornaamste overeenkomsten en verschillen er zijn tussen deze twee bedrijfsauto’s.

Kijken we naar de actieradius, een belangrijke eigenschap van een elektrische auto, dan zien we dat de Nissan 32 kilometer verder komt dan de Renault. Ook levert de accu van de renault 33 kWh, terwijl de accu van de Nissan 7 kWh meer levert, namelijk 40 kWh. De Nissan is ook een stukje sneller, want deze elektrische bestelwagen accelereert van 0 naar 100 km/u in 13,8 seconden terwijl de Kangoo Z.E. daar 21,8 seconden voor nodig heeft.

De motor van de Nissan levert 109 pk, maar de Renault moet het doen met slechts 59 pk. De topsnelheid van de Kangoo Z.E. is 130 km/u en de Nissan haalt maximaal 123 km/u zodat de Renault de Nissan toch achter zich laat. Van beide bestelbusjes is het koppel nagenoeg gelijk. Beide auto’s hebben voorwielaandrijving, maar de wielbasis van de Renault is ruim 35 centimeter breder dan de wielbasis van de E-NV200, zodat je aan de binnenkant meer ruimte verwacht.

Laadruimte is een belangrijk kenmerk van een bedrijfswagen omdat je minder vaak hoeft te rijden als je meer lading mee kunt nemen. Hier blijft de Kangoo Z.E., ondanks de bredere wielbasis, behoorlijk achter bij de Nissan. De laadruimte van de Kangoo is namelijk 1.300 liter en die van de Nissan is 2.100 liter, wat betekent dat de laadruimte van de E-NV200 ruim 60% groter is en je dus meer lading of vracht mee kunt nemen. Ondanks dat ligt het energieverbruik van de Nissan nauwelijks hoger dan dat van de Renault.

Motor

De oorspronkelijke Nissan E-NV200 heeft een elektromotor die is uitgevoerd als een AC synchroonmotor die 80 kW (109 pk) aan vermogen levert. Daarnaast heeft de bestelwagen een geavanceerde lithium-ion-accu met 48 modules en een nominale capaciteit van 24 kWh. In 2018 kreeg de auto een update met een nieuwe accu van 40 kWh. De motor bleef hetzelfde.

Uitrusting en opties

 • 15" Stalen velgen
 • EV Radiator grill
 • Gesloten achterdeuren
 • Zijschuifdeur rechts
 • Handmatig verstelbare bestuurdersstoel
 • 12V aansluiting
 • In hoogte verstelbaar stuurwiel
 • Eco modus
 • Airbag bestuurder
 • ABS
 • ESP
 • Volledig metalen tussenschot
 • Volwaardig reservewiel
 • I-Key
 • Batterijlader 3,3kW
 • EVSE laadkabel

OPTIES

 • Tweede schuifdeur (links)
 • 6,6 kW lader

Voordelige en milieuvriendelijke bedrijfswagen

De E-NV200 is allereerst een bedrijfsauto, dus de kosten zijn bepalend. De e-NV200 is voordelig in aanschaf en de kosten per kilometer zijn tot nu toe significant lager dan die van een benzine- of dieselauto. Van de oude modellen is de actieradius beperkt, maar als je de bus alleen in de stad gebruikt, hoeft dit geen groot probleem te zijn.

Beoordelingen voor Nissan E-NV200

1 Beoordelingen

5,0