Ga naar hoofdinhoud

Nissan automaat te koop: tweedehands en nieuw

Nissan automaat

Vele Nissan modellen met automatische transmissie

Vele modellen van Nissan zijn verkrijgbaar in een variant met automatische transmissie, zoals de Nissan Note, de Nissan Qashqai en het oudere model Nissan Primera. De techniek achter de automatische transmissie is in de laatste jaren behoorlijk vooruitgegaan op het vlak van soepelheid en zuinigheid. Net zoals veel andere automerken, werkt ook Nissan met zijn eigen versie van een continue variabele transmissie: de hypertronic. In veel gevallen hebben de modellen, die uitgerust zijn met hypertronic, ook een semiautomatische stand, waardoor de bestuurder het moment kiest wanneer er overbrenging plaatsvindt.

Het ontstaan van Nissan

Nissan is in 1933 opgericht in Japan en is uitgegroeid tot een van de grootste autofabrikanten. Tot 1983 produceert Nissan ook onder de naam Datsun en het eerste model onder de vlag van Nissan is de Datsun Nissanocar. Nissan produceert al jaren auto's van topkwaliteit en is zeer actief met de ontwikkeling van nieuwe technieken. Zo heeft Nissan unieke brandstofcelmotoren ontwikkeld die in 2004 voor het eerst worden geïntegreerd in de X-Trail FCV. In de jaren 70 richt Nissan zich op betaalbare sportwagens als de 240Z, de 260Z en de 280Z. Deze Z Cars zijn vernoemd naar de gelijknamige Britse politieserie die werd uitgezonden van 1962 tot 1978. Met de Z Cars heeft Nissan verscheidene rally's gewonnen, zoals de East African Safari Rally. De meest recente versie van de Z-serie, de 370Z, wordt in 2009 uitgebracht en is verkrijgbaar als Nissan automaat. Andere populair modellen uit heden en verleden zijn de compacte Nissan Micra, de cross-over Nissan Qashqai en de Nissan Primera.

Kies voor een tweedehands Nissan automaat

Door de vooruitstrevende techniek van Nissan, loopt men niet snel achter de feiten aan met een tweedehands model. Met de Nissan Primera bijvoorbeeld, die van 1990 tot 2008 is geproduceerd, heeft de automobilist een comfortabele Nissan automaat die met CVT is uitgerust. Vrijwel elke Nissan-dealer in Nederland biedt aantrekkelijke occasions aan, waardoor men tegen een voordelige prijs in een Nissan automaat rijdt. Daarnaast zijn er talloze particulieren die hun Nissan verkopen op de tweedehandsmarkt.