Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Nissan Qashqai te koop: tweedehands en nieuw

Nissan Qashqai

Nissan Qashqai

Compact crossover SUV

De Nissan Qashqai is een compact crossover Sport Utility Vehicle (SUV). De auto wordt geproduceerd door het Japanse Nissan, sinds 2006. De eerste generatie (J10) heet in Japan en Australië Nissan Dualis. De tweede generatie (J11, vanaf 2013) wordt in de USA Nissan Rogue Sport genoemd. De oorspronkelijke Qashqai is de vervanger van de Nissan Mistral/Terrano II, een terreinvoertuig. De naam Qashqai is afkomstig van de Qashqai, de bevolking van het bergachtige Zuidwest Iran. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Nissan Qashqai

Het woord betekent zoiets als “een paard met wit voorhoofd” (Vasily Bartold). De naamsverandering naar Dualis in Japan en Australië moet de uitspraak ‘cash cow’ (‘geldkoe’) vermijden. Journalisten mogen dit woordgrapje ondertussen wel graag gebruiken om het verkoopsucces van het voertuig te omschrijven. De Qashqai is met andere woorden een van de goudhaantjes van Nissan. In 2014 wordt hij onder andere Auto van het Jaar voor het magazine “What Car?".

De Nissan Qashqai technisch

De Qashqai wordt gebouwd op het (nieuwe) P32L platform. Dat platform wordt sindsdien gebruikt voor alle Nissan crossover SUV’s. Het is ook hetzelfde platform als dat van de X-Trail, waarop de Qashqai is gebaseerd. Het voertuig wordt gebouwd door de Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK) in Sunderland, sinds december 2006. Het is het eerste model vormgegeven door Nissan Design Europe (Londen). De ingenieurs worden geleid door het Nissan Technical Centre Europe (NTCE) in Cranfield, Bedfordshire (UK). De auto wordt eerst getoond als conceptvoertuig op de Motor Show van Genève, in 2004. De wereldpremière vindt plaats in 2006 tijdens de Motor Show van Parijs. De verkoop start in februari 2007.

Opvallend aan de Qashqai is de gestroomlijnde, dynamische vormgeving. Met name de schouderlijn springt in het oog, vooral dankzij de stijgende lijn naar achteren toe. Wat dat betreft, lijkt deze auto op de Nissan Murano. De SUV-kwaliteiten zitten vooral in de lagere helft van het ontwerp. Zo zijn de wielassen uitgesproken groot en hoog, waardoor de bodem relatief ver van de grond verwijderd is. Qua krachttrein biedt de Qashqai aanvankelijk 5 verschillende motoren aan. De benzinemotoren zijn een 1.6 van 84 kW en 112 pk of een 2.0 van 78 kW en 105 pk. De dieselmotoren zijn een 1.5 van 96 kW en 128 pk, een 1.6 van 110 kW en 148 pk en een 2.0 litermotor.

Op 4 december 2009 kondigt Nissan een facelift van de Qashqai aan. De verkoop start in maart 2010. Het nieuwe model heeft een volledig nieuwe voorkant. Achteraan worden ledlampen geïnstalleerd. Het interieur krijgt een nieuw instrumentenpaneel, betere geluidsisolatie en een beperkt aantal nieuwe opbergmogelijkheden.

De nieuwe generatie Nissan Qashqai

De Qashqai J11 wordt gepresenteerd in Londen op 7 november 2013. Ook de Internationale Motor Show van Brussel krijgt een bezoek op 4 januari 2014. De verkoop start in februari 2014, in het UK. Met de komst van de J11 verdwijnt de benaming Dualis in Japan en Australië. In plaats daarvan biedt Nissan er de Juke aan en de nieuwe, grotere X-Trail (die ondertussen op de Rogue gebaseerd wordt).

De J11 maakt standaard gebruik van ESP. Er worden 2 nieuwe kleuren toegevoegd en de lancering van een milieuvriendelijke Pure Drive wordt aangekondigd. Wereldwijd worden nu 5 motoren aangeboden: een 1.6 turbodiesel/benzinemotor, een 1.5 turbodiesel, een 1.2 turbo benzinemotor en een 2.0 benzinemotor. Alle motoren (behalve het 1.2 basismodel) worden gekoppeld aan de Nissan Xtronic, een automatische versnellingsbak. De basismotor wordt gekoppeld aan een manuele versnellingsbak met 6 snelheden.

In 2007 krijgt de Qashqai een maximale score van 5 sterren van Euro NCAP. Tijdens de test behaalt hij de beste score ooit op het gebied van veiligheid voor volwassen inzittenden.

Nissan Qashqai modellen en prijsklassen

Nissan beschouwt de Qashqai als een rechtstreekse concurrent van de Toyota RAV4 en de Honda CR-V. In het aanbod van Nissan zelf bevindt het voertuig zich onder de grotere X-Trail en vervangt hij (deels) de Nissan Primera. Productioneel gezien neemt hij echter de plaats in van de kleinere Nissan Almera. Zijn lengte van 4310 mm en hoogte van 1610 mm plaatsen hem tussen een compact Multi-Purpose Vehicle (MPV, zoals de SEAT Altea en de Peugeot 5008 ) en een compact SUV (zoals de Hyundai Tucson , de Kia Sportage en de Mitsubishi Outlander ). Verder krijgt de Qashqai verschillende uitrustingen. De manuele S variant is het basismodel, gevolgd door de S CVT. Het topmodel is de SL Platinum.

Nissan Qashqai NJ10 (2008/13)

Tot slot moeten hier nog 2 varianten of modellen vermeld worden: de Nissan Qashqai NJ10 en de Rogue Sport. Het eerste model is een variant voor 7 passagiers en wordt ook wel Qashqai+2 genoemd. Hij wordt gelanceerd in oktober 2008. Zijn wielbasis is 135 mm langer dan die van de standaard Qashqai en hij is in het algemeen ook 211 mm langer. Zo wordt ruimte gecreëerd voor een derde zitrij. Achteraan is het dak verder nog 38 mm verhoogd. De productie wordt stopgezet in 2013, wanneer de auto vervangen wordt door een nieuwe versie van de X-Trail (eveneens met 7 zitplaatsen).

#Nissan Rogue Sport (vanaf 2017)

De Rogue Sport wordt in 2017 gepresenteerd op de Auto Show van Detroit en is eigenlijk een herdoopte Qashqai, gebouwd voor de USA. Het is er tegelijk de vervanger van de Nissan Rogue Select, die in 2015 wordt stopgezet.

Qua prijs is de Rogue Sport goedkoper dan de Rogue (d.i. de Amerikaanse X-Trail). Tot de standaard uitrusting behoort onder andere een keyless sleutel, elektrische ramen en sloten, Bluetooth om handsfree te bellen en audio te streamen, en airconditioning. Daarbij worden 3 verschillende uitrustingen aangeboden. Van laag naar hoog gaat het om de S, de SV en de SL. De S biedt standaard een Advanced Driver Assist Display aan, heeft een sportief stuur in de vorm van een D, en maakt gebruik van Siri Eyes Free technologie. Er is ook een achteruitkijkcamera. De SV voegt hier onder andere Push Button Ignition aan toe. De SL voegt aan de SV dan weer onder andere een AroundView monitor toe, die bewegende objecten detecteert.

Beoordelingen voor Nissan Qashqai

136 Beoordelingen

4,7