Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
nissan-qashqai-2-front

Nissan Qashqai+2

1 / 3
nissan-qashqai-2-front
nissan-qashqai-2-side
nissan-qashqai-2-back

Sterke punten

 • Veel ruimte dankzij de verlengde carrosserie
 • Hoog comfort dankzij veel uitrusting
 • Krachtige en efficiënte motoren

Zwakke punten

 • Hoge laadrand
 • veel kleine technische problemen
 • Zeer groot en omvangrijk

Nissan Qashqai+2 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Nissan Qashqai+2, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Nissan Qashqai+2: grote SUV met zeven zitplaatsen

De Nissan Qashqai+2 had een derde zitrij en groeide zowel in de hoogte als in de lengte om meer ruimte te bieden. Het speciale model werd in 2008 voor het eerst aan het publiek voorgesteld en is ook als occasion zeer gewild. Lees meer

Interesse in een Nissan Qashqai+2

Nissan Qashqai+2 occasions
Nissan Qashqai+2 dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De Nissan Qashqai+2 kan vooral overtuigen met veel ruimte in het interieur.
 • Zelfs in de basisuitrusting biedt de Nissan Qashqai+2 een hoog comfortniveau.
 • Ook de veiligheid is indrukwekkend, met vijf sterren in de Euro NCAP crashtest.
 • Het variabele zitconcept in het interieur kan naar wens worden aangepast.
 • Visueel overtuigt het voertuig met een op het eerste gezicht moderne en elegante uitstraling.

Belangrijke Gegevens

Motor

Alle beschikbare motoren van de Nissan Qashqai+2 laten vrijwel niets te wensen over. Afhankelijk van hun behoeften kunnen klanten kiezen voor een benzine- of een dieselmotor.

Het instapmodel is een benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,6 liter en een vermogen van 115 pk. Dit biedt stevige rijprestaties en een laag verbruik, maar ondersteunt het verlangen naar rijplezier slechts in beperkte mate. Met deze motor accelereert de grote Nissan Qashqai+2 naar 100 km/u binnen 12,9 seconden** en bereikt hij een maximumsnelheid van 174 km/u. Vergelijkbare waarden worden verkregen met de instapdieselmotor. 103 pk en een cilinderinhoud van 1,5 liter brengen 240 Nm koppel op de weg.

Op verzoek kunnen klanten ook kiezen voor motoren met aanzienlijk meer vermogen. Vooral de 150 pk topdiesel vond gretig aftrek. Ook hier was all-wheel drive standaard en de rijprestaties waren behoorlijk goed dankzij 320 Nm koppel. 189 km/u topsnelheid en 11,3 seconden tot 100 km/u moeten zeker voldoende zijn voor het dagelijks leven met een grote en zware SUV.

De krachtigste benzinemotor biedt iets minder vermogen. De tweeliter benzinemotor levert 140 pk en 196 Nm op de weg. De sprint naar 100 km/u duurt 10,5 seconden, de hoogste snelheid is 190 km/u. Voor de twee krachtigste motoren konden klanten kiezen voor een optionele automatische transmissie, de andere varianten werden uitsluitend met handgeschakelde transmissie aangeboden.

Afmetingen

Een directe vergelijking tussen de gewone Qashqai en de Nissan Qashqai+2 laat een aanzienlijk grotere carrosserie zien. Het voertuig biedt veel meer binnenruimte dankzij een lengte van ruim 4,5 meter en een breedte van 1,78 meter. De hoogte is ook toegenomen tot 1,65 meter. Dit laat ruimte voor een derde zitrij met twee extra stoelen. Toch is er zelfs bij volledige bezetting een kofferruimte van 130 liter beschikbaar voor de belangrijke gebruiksvoorwerpen, zodat de beschikbare ruimte in het voertuig effectief wordt benut.

Klanten gebruiken echter aanzienlijk meer laadvolume met opgeklapte stoelenrij. 550 liter inhoud kan dan zonder problemen worden gebruikt. Als je ook de tweede rij transportklaar wilt maken met het variabele zitconcept, klap je de stoelen neer en vergroot je het laadvolume van de Nissan Qashqai+2 met één handomdraai tot tot 1520 liter. Een hoog laadvermogen ondersteunt het project, tot 693 kilogram zijn geen probleem voor het model. Tot slot zijn klanten ook welkom met een Nissan Qashqai+2 met aanhangwagen, tot 1.200 kilogram maximale trekcapaciteit laat veel mogelijkheden voor uitgebreid transport.

Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste technische gegevens van de Nissan Qashqai+2:

Bouwperiode 2008 – 2014
Lengte, breedte, hoogte 4,5 m x 1,8 m x 1,6 m
Wielbasis 2,8 m
Inhoud kofferruimte 130 - 1520 l
Onbeladen gewicht 1.379 - 1.606 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.072 - 2.255 kg
Cilinderinhoud 1,598 - 1994 cm³
Koppel 156 - 320 Nm
Topsnelheid 174 - 190 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u 10,9 - 12,9 seconden
Tankinhoud 65 l
Verbruik 5,7 - 8,4 l
CO²-uitstoot 149 - 197 g/km

Varianten

Naast enkele speciale modellen waren drie uitrustingslijnen stevig in het aanbod van de autofabrikant voor klanten. De Nissan Qashqai+2 kon individueel en comfortabel worden geconfigureerd met de varianten VISIA, OPTIMA en TEKNA.

De goede standaarduitrusting is een van de centrale voordelen van het voertuig. De Nissan Qashqai+2 biedt veel functies en voorzieningen die het comfort verhogen en het rijden met het model comfortabeler maken. Of het nu gaat om de geïntegreerde radio met AUX-aansluiting, een radio-CD-combinatie met vier luidsprekers of elektrische ramen voor en achter, vrijwel geen wens blijft hier onvervuld.

Indien gewenst kan het comfort nog verder worden verhoogd door als onderdeel van de configuratie te kiezen voor een andere uitrustingslijn. Xenon koplampen of een achteruitrijcamera, de lijst met uitrustingen van de Nissan Qashqai+2 is enorm lang en onderstreept eens te meer duidelijk de vraag naar comfortabel en comfortabel reizen.

Prijs

Ondanks de zeer goede uitrusting, de efficiënte motoren en vooral veel ruimte in het interieur is de Nissan Qashqai+2 verrassend goedkoop in vergelijking met andere auto's. De basisvariant kost bijvoorbeeld net geen 25.478 euro. Met de toenemende uitrusting steeg de prijs tot meer dan 40.000 euro, afhankelijk van het model.

De Nissan Qashqai+2 is ook als occasion zeer gewild vanwege het aantrekkelijke totaalpakket. Modellen met een hogere kilometerstand zijn te vinden vanaf ongeveer 5.000 euro. Wie echter waarde hecht aan een model in goede staat, moet voor de aankoop van een occasion een budget vanaf ongeveer 14.000 euro begroten.

Design

Exterieur

De Nissan Qashqai+2 biedt een aantrekkelijk uiterlijk dat zich toch niet hoeft te verstoppen voor de concurrentie. Vooral het elegante koetswerk is een lust voor het oog; veel fijne details dragen bij aan de vraag. Nissan zorgt bijvoorbeeld voor een duidelijke breuk met kleurcontrasterende componenten van kunststof, dit geldt met name voor de zijskirts, de wielkastranden of zelfs het radiatorrooster. De grote koplampen passen niet alleen perfect bij de proporties van de carrosserie, maar zorgen ook voor een goede zichtbaarheid in het donker, vooral met xenon technologie. Een oplopende raamlijn en een licht aflopende daklijn bepalen het zijaanzicht van het voertuig en spreken ook aan op het eerste gezicht.

Interieur

Binnenin biedt de Nissan Qashqai+2 veel ruimte voor het hele gezin, zeven zitplaatsen. De uitrusting laat vrijwel niets te wensen over. Ook de afwerking is van een zeer hoog niveau en de materialen laten een goede indruk achter. Comfortabele stoelen, een laag geluidsniveau en een comfortabel chassis maken van de Nissan Qashqai+2 een betrouwbare metgezel op lange reizen. Alleen het zicht rondom kon beter, maar parkeersensoren en een achteruitrijcamera helpen om het model veilig door de straten te manoeuvreren.

nissan-qashqai-2-interior

Veiligheid

De Nissan Qashqai+2 doet ook geen concessies op het gebied van veiligheid. Het voertuig biedt een goede basisuitrusting met alle voorzieningen en functies die een veilig rijgedrag kunnen garanderen. Het resultaat van de Euro NCAP crashtest is ook belangrijk. Hier wist het model een topnotering van vijf sterren te bemachtigen. De Nissan Qashqai+2 is bijvoorbeeld altijd voorzien van talrijke verschillende airbags en ook een kinderbeveiligingssysteem en ISOFIX zijn essentieel. De veiligheidsuitrusting van de auto omvat ook ABS, ESP en veiligheidsgordels met gordelspanners en krachtbegrenzers. Dus als je een betrouwbare en vooral veilige metgezel zoekt, is de Nissan Qashqai+2 zeker een aanrader.

Alternatieven

Helaas worden voertuigen met zeven zitplaatsen steeds zeldzamer, zodat de keuze aan alternatieven ook beperkt is. Klanten maken een goede keuze met de Chevrolet Orlando. Hoewel het model is ontworpen als een bestelwagen, biedt het een strak en modern design. Vooral de zeer goede ruimte en de comfortabele uitrusting zijn overtuigende kenmerken van dit model.

FAQ

Hoe betrouwbaar is de Nissan Qashqai+2?
De Nissan Qashqai+2 is ook als occasion zeer gewild. In principe worden de voertuigen ook als zeer betrouwbaar beschouwd, hoewel zich van tijd tot tijd kleine technische defecten voordoen.
Hoe lang is de Nissan Qashqai+2 gebouwd?
De Nissan Qashqai+2 werd voor het eerst aan klanten voorgesteld in 2008 en werd gebouwd tot 2014.

Beoordelingen voor Nissan Qashqai+2

42 Beoordelingen

4,5