Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-combo-front

Opel Combo

1 / 3
opel-combo-front
opel-combo-side
opel-combo-back

Sterke punten

  • Voordelig in onderhoud
  • Ook elektrisch
  • Enorme hoeveelheid binnenruimte

Zwakke punten

  • Karakter en uitstraling van bestelauto
  • Weinig dynamisch
  • Geen keuze uit varianten

Opel Combo : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Combo, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Combo: veelzijdig, comfortabel, voortaan alleen elektrisch

De naam Combo is sinds 1985 de naam van de kleine bestelauto van Opel (op basis van Kadett en Corsa). Sinds 2011 is hij gebaseerd op de Fiat Doblò. In 2018 verschijnt de vijfde generatie – gebaseerd op de Citroën Berlingo/Peugeot Partner. Het motoraanbod omvat ook puur elektrische aandrijving. Lees meer

Interesse in een Opel Combo

Opel Combo occasions
Opel Combo nieuwe auto's
Opel Combo dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Ruimte voor het gezin óf voor goederen
  • Comfortabele varianten
  • Uitstekende veiligheidsuitrusting
  • Uitgebalanceerd, maar geen dynamisch onderstel

Technische gegevens

Motorisatie

Zoals te verwachten voor een bestelauto is de Opel Combo er in talloze varianten. Sinds 2021 is de Combo als personenauto er alleen nog met elektrische aandrijving, die heet dan Combo Life Electric en heeft een vermogen van 100 kW (136 pk). De bestelversie is er zowel volledig elektrisch als met 1,2-liter benzinemotor met 81 kW (110 pk) vermogen en 1,5-liter dieselmotoren met 74 en 96 kW (100 en 130 pk).

Tot in 2022 was de Combo als personenauto er ook met een sterkere 1.2 benzinemotor met 96 kW (130 pk) en 1,5- en 1,6-liter diesels met vermogens van 55,74, 75 en 96 kW (75, 100, 102 en 130 pk). Uiteraard zijn de elektrisch aangedreven Combo’s niet voorzien van een conventionele (automatische) versnellingsbak. De 1.2 met 81 kW (110 pk) is er alleen handgeschakeld, de sterkere benzinevariant uitsluitend met automaat. De diesels zijn vrijwel uitsluitend met handmatig bediende versnellingsbak geleverd, alleen de versie met 96 kW (130 pk) is er ook met automaat.

Afmetingen

De Opel Combo Life Electric is een compacte MPV die plaats biedt aan vijf personen. De auto biedt veel interieurruimte, terwijl deze MPV met een hoog dak toch compact en wendbaar is. Hij is 4,40 meter lang. De bestelversie is er ook met langere wielbasis en die is 4,75 meter lang. Een draaicirkel van minder dan elf meter is net zo overtuigend als de breedte van 1,85 meter.

De bagageruimte van de Opel Combo Life Electric is indrukwekkend. De beschikbare ruimte bedraagt 980 liter en kan met de achterste zitplaatsen neergeklapt, maar liefst 2.126 liter bagage verstouwen. De elektrische Combo mag een aanhangertje van 750 kilogram trekken – geremd en ongeremd.

De Combo Life van vóór 2023 is er ook met langere wielbasis en meet dan 4,75 meter. Dan loopt de maximale bagageruimte op tot bijna 2.700 liter. De fabrikant geeft voor de versies met verbrandingsmotor een maximaal aanhangergewicht (geremd) aan van 1.200 kilogram.

De belangrijkste specificaties op een rij

OPEL COMBO LIFE ELECTRIC
Marktintroductie 2021
Lengte x breedte x hoogte 4,40 x 1,85 x 1,84 m
Wielbasis 2,79 m
Inhoud bagageruimte 980-2.126 l
Ledig gewicht 1.664 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.290 kg
Vermogen 100 kW (136 pk)
Koppel 260 Nm
Topsnelheid 130 km/u
Acceleratie van 0 tot 100 km/u n.b.
Batterijcapaciteit 50 kWh
Verbruik 17.5 kWh/100 km
Actieradius 280 km

Varianten

De Opel Combo Life Electric is de personenvariant, maar de Combo is er ook als bestelwagen. Die overtuigt met een gesloten laadruimte van 3,3 of 3,9 m3 en een laadvermogen van 606 tot 974 kilogram – en een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 1.940 tot 2.400 kilogram.

De huidige Opel Combo (Life) Electric is er in slechts één uitvoering, de Edition. De personenversie heeft een flexibel interieur en uiteraard een in twee ongelijke delen neerklapbare achterbank. De Combo Life Electric biedt veel uitrusting en een hoog comfortniveau. Belangrijke voorzieningen zijn bijvoorbeeld een radio, airconditioning en een multifunctioneel, verwarmbaar stuurwiel en hoogwaardige connectiviteit. Veiligheidsvoorzieningen zijn onder meer een automatische noodremassistent, een actieve rijstrookassistent, dodehoekwaarschuwing en flankbescherming.

Prijzen

De Combo Life Electric is dus in maar één uitvoering nieuw te koop en die kost rond de 40.000 euro. De bestelversie is er nieuw voor 34.000 euro voor de korte en ruim 35.000 euro voor de langere versie. De Combo Life, dus met de verbrandingsmotoren, die tot 2022 is geleverd, kostte nieuw minimaal 30.000 euro, de langere versie van voor 2023 staat voor ruim 31.000 euro op de (oude) prijslijst.

Occasions van de Opel Combo zijn er te kust en te keur, maar de Life Electric zul je nog niet snel vinden. De bestelversie met verbrandingsmotor van na 2018 vind je al voor rond de 5.000 euro, maar dan wel met véél kilometers. Occasions van oude(re) Combo bestelauto’s vind je al voor prijzen vanaf onder de duizend euro, de personenversies beginnen rond de 1.250 euro. De keuze is enorm, de prijzen lopen dus enorm uiteen.

Design

Buitenkant

Wie de eerste modellen van de Opel Combo en de huidige generatie met elkaar vergelijkt, zal nauwelijks iets gemeenschappelijks ontdekken. In de loop der jaren is het voertuig geëvolueerd van een klassiek voertuig voor het dagelijkse werk tot een comfortabele en elegante metgezel. De samenwerking met het Franse PSA-concern past ook bij de huidige Opel Combo. Natuurlijk is het nog steeds een stationwagen met een hoog dak en een navenant volumineus uiterlijk, maar veel fijne details en elegante lijnen zorgen voor een blijvende indruk. Vooral de voorkant oogt fraai en herkenbaar met het huidige Opel-merkgezicht. Met speciale LED-dagrijverlichting, een grote radiatorgrille en grote luchtinlaten ziet de Opel Combo er meteen op het eerste gezicht aantrekkelijk uit.

Binnenkant

Het interieur is nog moderner. De materiaalkeuze bestaat voornamelijk uit eenvoudige kunststoffen, maar Opel zorgt nog steeds voor een goed gevoel. De grote en comfortabele stoelen dragen daar zeker enorm aan bij. Het ruimtegevoel is luchtig voor de vijf inzittenden, die voldoende ruimte en comfort ervaren. Natuurlijk ontbreken de moderne functies en technologieën niet. Automatische klimaatregeling, een multimedia-unit met geïntegreerd navigatiesysteem en smartphone-integratie via alle standaard interfaces zijn beschikbaar – standaard of optioneel. De bediening van alle functies blijft zoals gebruikelijk eenvoudig.

Veiligheid

In de Euro NCAP crashtest van 2018 kreeg de Opel Combo een goede beoordeling van vier van de vijf mogelijke sterren. In de tussentijd heeft Opel verbeteringen aangebracht en de Combo naar de nieuwste stand van de techniek getild. Het resultaat is indrukwekkend, met een totaal van negentien assistentie- en veiligheidssystemen die beschikbaar zijn voor de auto. Dankzij de verhoogde zitpositie en de grote carrosserie is de passieve veiligheid ook in orde. De combinatie van technologie en mechanische beveiliging maakt van de Opel Combo de ideale gezinsauto en een rolmodel op het gebied van veiligheid.

Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor de Opel Combo, denk maar aan de Citroën Berlingo, Peugeot Partner en de Toyota Proace City – allemaal klonen van elkaar. Een ander alternatief is de Volkswagen Caddy, waarnaar altijd veel vraag is geweest. Ook die inspireert met een zeer goed comfort en is ook beschikbaar voor particuliere gebruikers. Diverse motoropties en het indrukwekkend goede ruimteaanbod overtuigen.

FAQ

Welke motoren zijn er voor de Opel Combo?
De Opel Combo Life Electric is er uitsluitend met elektrische aandrijving met een vermogen van 110 kW (136 pk). De bestelversie is er eveneens met elektrische aandrijving, maar ook met benzine- en dieselmotoren, met vermogens van resp. 81 en 96 kW (110 en 130 pk) en 55 tot 96 kW (75 tot 130 pk).
Is de Combo er nieuw alleen nog met elektrische aandrijving?
Ja, de personenversie van de Opel Combo is er nieuw alleen met elektrische aandrijving. De bestelversie is er ook nog nieuw met benzine- en dieselmotoren.
Is de Opel Combo er in verschillende lengtematen?
Ja. De Combo Life Electric is nieuw alleen nog in de standaardlengte leverbaar. De bestelversie is er net als vroeger ook nog in een verlengde versie. De Combo Life – die nu niet meer nieuw leverbaar is – heeft dan zelfs zeven zitplaatsen.
Waar wordt de nieuwe Opel Combo gebouwd?
De productie van de huidige Opel Combo vindt plaats in twee fabrieken van Stellantis. Die staan in Vigo (Spanje) en Mangualde (Portugal).

Beoordelingen voor Opel Combo

48 Beoordelingen

4,4

Meer informatie

Modellen