Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Combo

Sterke punten
  • voordelige onderhoudskosten
  • Verkrijgbaar met elektrische aandrijving
  • modern en aantrekkelijk ontwerp
  • Enorme hoeveelheid ruimte binnenin
Zwakke punten
  • Deels met commercieel karakter
  • nauwelijks rijdynamiek

Opel Combo: modern ruimtewonder van de vijfde generatie

De nieuwe vijfde generatie van de Opel Combo overtuigt met veel techniek in het interieur en de ruimte van een moderne stationwagon met hoog dak. Het motoraanbod omvat zelfs een puur elektrische aandrijving. Voordelige acquisitiekosten ronden het aantrekkelijke totaalpakket af. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede punten

  • Ruimte voor het hele gezin of voor het vervoer van goederen
  • Op verzoek verkrijgbaar met veel comfort
  • Uitstekende veiligheidsuitrusting met 19 assistenten
  • Veilig rijden dankzij uitgebalanceerd chassis

Data

Motor

Terwijl tot een paar jaar geleden de nadruk lag op klassieke benzine- of dieselmotoren lag, legt Opel bij de nieuwste generatie van de Combo meer nadruk op de variant met elektromotor. Het Opel Combo-e model heeft een 136 pk motor en een 50 kWh accu voor de nodige energievoorziening. Hiermee belooft Opel een bereik van maximaal 280 kilometer. Klanten profiteren van snelle oplaadtechnologie. Tot 100 kW maximaal laadvermogen is beschikbaar en vult de batterij snel met de nodige energie.

Daarnaast blijft het aanbod ook klassieke motoren omvatten. Deze komen voort uit de samenwerking met PSA en blijken aangenaam praktisch te zijn. Er zijn in totaal drie vermogensniveaus van de dieselmotoren beschikbaar, die 75 pk, 100 pk of 131 pk leveren. Bovendien kan de klant rekenen op een benzinemotor met een cilinderinhoud van 1,2 liter. De driecilindermotor levert maximaal 110 pk. De rijeigenschappen zijn overtuigend ondanks de grote carrosserie. De Opel Combo bereikt een snelheid van 100 km/u na slechts 11,8 seconden. Een topsnelheid tot 184 km/u is mogelijk.

De Opel Combo is verkrijgbaar met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische 8-versnellingsbak. Ook de voorwielaandrijving is voor alle motorversies gelijk.

Afmetingen

Om de enorme hoeveelheid ruimte in de Opel Combo te realiseren, speelt de grootte van de carrosserie een belangrijke rol. Gelukkig is de stationwagen met hoog dak nog steeds zeer wendbaar en verrassend klein. De variant met normale wielbasis is bijvoorbeeld slechts 4,4 meter lang. Wie voor de XL-versie kiest, rijdt met een 4,75 meter lang voertuig door de straten. Een draaicirkel van minder dan elf meter is net zo overtuigend als een maximale breedte van 1,85 meter.

Toch is de informatie over het laadvolume in het interieur van de Opel Combo indrukwekkend. De beschikbare ruimte varieert afhankelijk van de gekozen versie, maar in de kleinere Combo is al minstens 597 liter laadvolume beschikbaar. Als klanten kiezen voor de grotere versie, is een bagageruimte van 850 liter vrij beschikbaar. In het optimale geval loopt dit op tot 2693 liter wanneer het volledige laadvolume van de stationwagon met hoog dak wordt gebruikt. Bovendien biedt het model een trekhaak indien, tegen de verwachting in, het laadvolume niet voldoende is. De fabrikant geeft een maximaal trekvermogen (geremd) aan van 1.200 kilogram. De belangrijkste gegevens over de Combo-e in één oogopslag:

Bouwperiode sinds 2021
Lengte, breedte, hoogte 4,4 - 4,75 m x 1,85 m x 1,84 m - 1,88 m
Wielbasis 2,78 - 2,98 m
Inhoud bagageruimte 597 - 3.900 l
Leeggewicht 1.590 - 1.664 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2.290 - 2.390 kg
Cilinderinhoud Niet gespecificeerd
Koppel 260 Nm
Topsnelheid 130 - 135 km/u
Acceleratie 0-100 km/u in s 11,7 s
Tankinhoud 50 kWh
Verbruik 17,5 - 20,0 kWh/100 km
CO2-uitstoot 0 g/km

Varianten

In het algemeen wordt de Opel Combo onderverdeeld in varianten voor privégebruik of professioneel gebruik. De Opel Combo Cargo overtuigt met een gesloten laadruimte en zeer veel ruimte in het interieur. Bovendien is er altijd keuze tussen twee verschillende wielbases of twee carrosseriematen. Opel noemt de klassieke versie voor privégebruik “Life”, de XL-versie heet “Life XL”.

Bovendien kunnen verschillende uitrustingslijnen worden gekozen. Deze bepalen onder meer het aantal zitplaatsen in het interieur. Wie de Opel Combo in een privé-omgeving wil gebruiken, heeft de keuze tussen modellen met vijf en zeven zitplaatsen. De apparatuurlijnen dragen de benamingen Life, Edition, Selection en Innovation. Maar zelfs de basisversie van de Opel Combo biedt veel uitrusting en een hoog comfortniveau, belangrijke voorzieningen zijn bijvoorbeeld een radio, airconditioning en een multifunctioneel stuurwiel.

Prijs

Wie de Opel Combo in de Life-variant in een particuliere omgeving wil gebruiken, kan het voertuig momenteel alleen als nieuwe auto in de elektrische variant bestellen. De benzine- of dieselmotoren kunnen niet meer via Opel worden besteld. De fabrikant noemt de instapprijs voor de Opel Combo-e Life 39.434 euro. Met meer uitrusting loopt de prijs al snel op tot ruim boven de 40.000 euro. Het topmodel kost bijvoorbeeld al 43.342 euro.

Uiteraard kan het model desgewenst worden geleased of ook via financiering worden aangeschaft. Maandelijkse termijnen van ongeveer 275 euro zijn gebruikelijk. Als alternatief is het raadzaam een kijkje te nemen op de markt voor tweedehands auto’s. Hier is het model natuurlijk nog steeds leverbaar met praktische en zuinige verbrandingsmotoren. De klant kan kiezen tussen diesel- en benzinemotoren. De besparingen zijn niet gering, er zijn immers veel aanbiedingen te vinden voor minder dan 9.000 euro.

Design

Buitenkant

Wie de eerste modellen van de Opel Combo en de huidige generatie met elkaar vergelijkt, zal nauwelijks iets gemeenschappelijks ontdekken. In de loop der jaren is het voertuig geëvolueerd van een klassiek voertuig voor het dagelijkse werk tot een comfortabele en elegante metgezel. De samenwerking met het Franse PSA-concern past ook bij de huidige Opel Combo. Natuurlijk is het nog steeds een stationwagen met een hoog dak en een navenant volumineus uiterlijk, maar veel fijne details en elegante lijnen zorgen voor een blijvende indruk. Vooral de voorkant is goed gedaan en draagt het huidige Opel-merkgezicht. Met speciale LED-dagrijverlichting, een groot radiatorrooster of grote luchtinlaten is de Opel Combo op het eerste gezicht aantrekkelijk.

Binnenkant

Het interieur is nog moderner. De materiaalkeuze bestaat nog steeds voornamelijk uit eenvoudige kunststoffen, maar Opel zorgt nog steeds voor een goed gevoel. De grote en comfortabele stoelen dragen daar zeker enorm toe bij. Het ruimtegevoel is luchtig, tot zeven personen vinden er voldoende ruimte en comfort. Natuurlijk mogen moderne functies en technieken niet ontbreken. Automatische klimaatregeling, een multimedia-unit met geïntegreerd navigatiesysteem en smartphone-integratie via alle standaard interfaces zijn beschikbaar voor de dagelijkse ritten, althans in de duurdere uitvoeringen. De bediening van alle functies blijft zoals gebruikelijk eenvoudig.

opel-combo-interieur opel-combo-seats

Veiligheid

In de Euro NCAP crashtest van 2018 kreeg de Opel Combo een goede beoordeling van vier van de vijf mogelijke sterren. In de tussentijd heeft Opel verbeteringen aangebracht en de stationwagen met hoog dak op de nieuwste stand van de techniek gebracht. Het resultaat is indrukwekkend, met een totaal van 19 verschillende assistenten en veiligheidssystemen beschikbaar voor de auto. Hiermee zijn alle weggebruikers volledig beschermd. Dankzij de verhoogde zitpositie en een grote carrosserie wordt de passieve veiligheid geenszins verwaarloosd. De combinatie van technologie en mechanische beveiligingen maakt van de Opel Combo de ideale gezinswagen en een rolmodel op het gebied van veiligheid.

Alternatieven

Er zijn verschillende alternatieven voor de Opel Combo van verschillende leveranciers. Een van deze alternatieven is de VW Caddy, waarnaar altijd veel vraag is geweest. Het voertuig inspireert met een zeer goed comfort en is ook beschikbaar voor particuliere gebruikers. Verschillende motoropties en het indrukwekkend goede ruimteaanbod overtuigen. De instapprijs voor de variant met benzinemotor ligt net onder de 27.800 euro.

FAQ

Voor de Opel Combo Cargo als bedrijfsvoertuig blijven verbrandingsmotoren beschikbaar als alternatief, terwijl de Opel Combo Life voor klanten alleen beschikbaar zal zijn met zuiver elektrische aandrijving.

De productie van de nieuwe Opel Combo vindt plaats in twee verschillende PSA-fabrieken. Deze bevinden zich in Vigo (Spanje) en Mangualde (Portugal).

Beoordelingen voor Opel Combo

48 Beoordelingen

4,4