Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-banner-l-01.jpg

Opel SUV

Opel SUV

Vind het model dat bij je past

Het automerk Opel, dat deel uitmaakt van General Motors, introduceert in september 2006 een SUV onder de naam Antara. Aanvankelijk is de compacte Opel SUV geen groot succes, maar na een facelift in 2010 en een verandering van smaak bij de Europese bevolking is hier verandering in gekomen. De Antara is uiterst geliefd bij zowel de gezinsman, de zakenman als de sportieve chauffeur. Met een sportief ogende voorzijde, een grote dieselmotor en meer dan voldoende ruimte is de wagen multifunctioneel te noemen. Zijn grote trekkracht maakt hem bovendien ook de ideale wagen voor de zelfstandige die af en toe iets mee te nemen heeft. Tot zijn concurrenten behoren onder meer de Nissan Juke en BMW X1.

De facelift van de Opel Antara

Begin 2010 krijgt de Opel Antara een eerste facelift van de autofabrikant. De wijzigingen die aan de buitenkant van de wagen worden doorgevoerd zijn miniem, maar dat wil niet zeggen dat er niet hard gewerkt is door de ingenieurs. Het exterieur is een klein beetje opgefrist. Nieuwe mistlampen en achterlichten, vernieuwde bodembeschermers en een andere grille moeten ervoor zorgen dat de wagen modern oogt en ook de bestuurder met aandacht voor esthetiek aantrekt. De voorzijde kent hiermee de typische stoerheid die de Opel SUV netjes binnen zijn segment plaatst. Aan de achterzijde is gekozen voor achterlichten die in de hoogte afgewerkt zijn. Dit heeft als resultaat dat een beetje van de stoerheid verloren gaat, maar dat bederft de pret zeker niet. De Opel SUV ziet er degelijk en sportief uit, zoals ook door de fabrikant wordt beoogd.

De binnenzijde van de SUV

Het interieur van de Antara is intuïtief opgebouwd en er is gekozen voor luxueuze en kwalitatieve materialen. Wie voor het Premium Pack kiest, kan genieten van het comfort van de lederen zetels, wat bijdraagt aan het rijcomfort van de wagen. De middenconsole bestaat uit grote knoppen, afgewisseld met platte delen zodat het een rustige uitstraling heeft. De bediening is degelijk en robuust, wat de besturing ten goede komt. De kwalitatieve knoppen zijn logisch geplaatst en laten zich met veel gemak bedienen. Er is ruimte voorzien voor vijf volwassenen, wat de Antara perfect geschikt maakt voor een groot gezin. Doordat er in de eerste plaats naar de duurzaamheid en hoogwaardigheid van de materialen is gekeken, blijft het interieur er als nieuw uitzien, ideaal voor wie zijn Antara tweedehands wil aankopen.

Zuinig en comfortabel rijden

De Antara kan zowel in een benzine- als dieseluitvoering verkregen worden met een keuze tussen twee- of vierwielaandrijving. Zes versnellingen laten toe om snel op te trekken en comfortabel te rijden op zowel snelwegen als in de stad. Met een gemiddeld verbruik van 6,6 liter per honderd kilometer kan de Antara als een zuinige wagen beschouwd worden. Er zijn verschillende tweedehandsmodellen te vinden voor een gunstige prijs, wat praktisch is voor iedereen die een goede SUV wil zonder een hoge aankoopprijs te betalen. Aangezien de Opel SUV een betrouwbare wagen is die heel wat kilometers kan maken, is dit zeker een goede optie.