Dacia Sandero te koop: tweedehands en nieuw

Dacia Sandero

Dacia Sandero

Comfortabele hatchback met robuust design

De Dacia Sandero is in 2008 als hatchback met vijf zitplaatsen op de markt gebracht als auto van het Roemeense merk Dacia. De auto is in Nederland als vervanger van het model Dacia Logan Sedan geïntroduceerd. In het modeljaar is de auto met een 1.2 liter motor en met een 1.6 liter motor gelanceerd. Deze motoren bestaan uit conventionele benzinemotoren en zijn uitgevoerd met 2 kleppen per cilinder en beschikken tevens over een multipoint brandstofinjectiesysteem. Lees meer

Vind nu uw droomauto

In 2.4 miljoen auto's bij Europa-breed de grootste online automarkt.

Informatie over Dacia Sandero

Later in het modeljaar 2018 vond een aankondiging plaats van de Dacia Sandero met een 1.5 liter dCi-dieselmotor. In verband met het extra geluid dat dit model produceert, is deze auto uitgevoerd met motorkapisolatie. Een uniek kenmerk van de eerste auto van deze serie is dat er sprake is van een motor van Renault. Bovendien is deze auto het enige model dat als hatchback door Dacia geproduceerd wordt.

Technische specificaties en kenmerken van Dacia Sandero

De Dacia Sandero heeft een robuust design, en is ruim en comfortabel. Het ontwerp van het nieuwste model is nog moderner met vloeiende lijnen en originele rondingen. De grille is nieuw en met een chroomkleur uitgevoerd. Ook de voorverlichting en verlichting achter zijn vernieuwd, net als de lichtmetalen wielen en wieldoppen. Hierdoor ontstaat nog meer dynamiek en is er sprake van een moderne uitstraling. Op het gebied van betrouwbaarheid en veiligheid wordt extra bescherming geboden aan de inzittenden. De Dacia Sandero is voorzien van een verstevigde carrosserie. Naast front airbags zijn er aan de zijkant eveneens airbags beschikbaar. Kinderzitjes kunnen gemakkelijk bevestigd worden met het isofix-beveiligingssysteem dat beschikbaar is bij de zitplaatsen achterin aan beide zijkanten. De hoofdsteunen zijn verstelbaar voor extra comfort en veiligheid. De nieuwste Dacia Sandero biedt een ruime keuze aan brandstofmotoren. De keuze voor een brandstofmotor kan afgestemd worden op het gebruik. De auto wordt onder meer geleverd met de TCe 90 stop-start turbobenzinemotor van Renault. Het stop-startsysteem zorgt voor optimaal rijgemak, en het maakt de auto zuinig in verbruik. Deze dynamische motor accelereert uitermate soepel en is bijzonder reactief. Er kan ook voor een andere uitvoering gekozen worden in de vorm van een Easy-R automaat. Comfort en rijplezier worden gecombineerd met deze automaat. De Dacia Sandero zorgt standaard voor de mogelijkheid om zonder problemen te manoeuvreren. In de achterbumper bevinden zich parkeersensoren en er is sprake van een praktische en handige achteruitrijcamera.

Verschillen en overeenkomsten met andere modellen

De Dacia Sandero is in meerdere versies beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld ook de Sandero Stepway die overigens in een beperkte serie als Sandero Explorer beschikbaar is. Dit model is anders in vergelijking met de standaard uitvoering. Zo is er sprake van flex wheel-velgen van 16 inch en is het interieur voorzien van koperkleurige afwerkingen. De details zijn uitgevoerd in gesatineerd chroom en de stoelbekleding is zeer specifiek. De Sandero Stepway Explorer is voorzien van een Nav Evolution mediasysteem. Het model beschikt net als de standaard uitvoering over een achteruitrijcamera. Als de Dacia Sandero met de andere modellen van het merk vergeleken wordt, zijn er opvallende verschillen in het design te benoemen, bijvoorbeeld met betrekking tot het model Dokker en Lodgy. Deze zijn groter, maar ook hoger en ranker uitgevoerd. De Duster kan weer gezien worden als een vergrote uitvoering van Sandero, met een nog stoerder en robuuster karakter. Dacia heeft tevens een stationwagen in het assortiment beschikbaar in de vorm van het model Logan MVC.

Diverse prijsklassen

Als het om de voordeligste auto gaat van Dacia is de Dacia Sandero het goedkoopst verkrijgbaar. De standaardversie is het meest voordelig en uiteraard zijn er uitbreidingen mogelijk die de prijs doen opdrijven. De Sandero Stepway net even wat duurder in vergelijking met het standaardmodel. Elk model kent een eigen prijs, zoals Duster net even in een hogere prijsklasse valt als de Sandero, maar nog altijd in de lagere prijsklasse te vinden is als het gaat om nieuwe auto’s. Het model Dokker en Lodgy zijn in de basisversies qua prijs enigszins met elkaar te vergelijken en zijn te vinden in een hogere prijsklasse. Dat is eveneens van toepassing als er gekeken wordt naar de prijs van de Logan MVC. Er is voor iedere rijder een geschikte uitvoering beschikbaar, waarbij er rekening gehouden kan worden met het budget.