Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-banner-l-01.jpg

Opel automaat

Opel automaat

De automaat is populairder dan ooit. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van het rijden met een automatische transmissie. Ook bij Opel vind je veel modellen die met een automaat zijn uitgerust.

Opel automaat

Automatisch geschakelde auto's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook veel modellen van de Duitse autofabrikant Opel zijn als automaat verkrijgbaar. Een Opel met een automatische schakelbak staat voor superieure kwaliteit en optimaal comfort. Er zijn veel occasions verkrijgbaar die beschikken over een automatische transmissie met de innovatieve technische specificaties van Opel. Of het nu gaat om een occasion van de modellen Agila, Corsa, Astra, Zafira, Vectra, een van de Insignia modellen of een Ampera, er is altijd een goede Opel automaat te vinden in het occasionaanbod.

De rijke historie van Opel

Opel is in meer dan 150 jaar uitgegroeid tot één van de topmerken binnen de mondiale autobranche. Na de oprichting in 1862 door Adam Opel, wordt in 1899 de allereerste auto van het merk, de Patentmotorwagen System Lutzmann, geproduceerd. Vanaf dat moment is de basis gelegd voor een succesverhaal, dat voortduurt tot vandaag. Er volgen tot de verbeelding sprekende modellen als Opel Kapitän, de roemruchte Kadett en zijn opvolger de Astra. Tegenwoordig is Opel als Europese marktleider een niet meer weg te denken automobielfabrikant met modellen in uiteenlopende segmenten. Een Opel automaat is als occasion veelvuldig te vinden in iedere klasse.

Opel automaat

De technische ontwikkelingen staan bij Opel nooit stil. Sterker nog, Opel is één van de merken die voortschrijdende techniek betaalbaar maakt. De versnellingsbak in moderne uitvoeringen is een mooi voorbeeld van de techniek bij Opel. Al bij hele vroege modellen van tientallen jaren geleden leverde Opel een automaat. Je moet weten dat een automaat vroeger gezien werd als een luxe. Vaak werd een automaat gekozen door mensen die net iets meer te besteden hadden. Daarom is het zo bijzonder dat Opel dit bereikbaar maakte voor iedereen.

Opel: Een Opel automaat in iedere klasse

Of het nu gaat om handige kleine stadsauto's, praktische gezinswagens, extra luxe business modellen of verschillende bestelbussen, in iedere klasse is er wel een Opel occasion verkrijgbaar met automatische transmissie. Zelfs de kleinste Opel, de Adam, is geleverd met een automaat.

Ook de bestsellers van Opel, de Corsa en de Astra, zijn met diverse motoren te combineren met een automaat, zowel benzine als diesel. Voor grote gezinnen biedt Opel de Zafira, die eveneens met automaat verkrijgbaar is.

Voor oudere bouwjaren geldt dat de Opel’s optioneel verkrijgbaar waren met een automaat. Tegenwoordig is een groot deel van de line-up standaard voorzien van automaat. Vaak heeft dat te maken met het vermogen of de aandrijflijn. Alle elektrische auto’s van Opel zijn standaard voorzien van een automatische transmissie.

Soepel en stressvrij rijden

Met een Opel met automatische transmissie hoef je nooit meer zelf te schakelen. Het geavanceerde transmissiesysteem zorgt voor naadloze overgangen tussen de versnellingen, waardoor rijden soepel en stressvrij wordt. Of je nu in druk stadsverkeer bent of lange snelwegritten maakt, de automatische transmissie van Opel zorgt ervoor dat je altijd in de juiste versnelling zit.

Brandstofefficiëntie en prestaties

Opel's automatische transmissie is ontworpen om zowel brandstofefficiëntie als prestaties te maximaliseren. Dankzij geavanceerde technologieën past de transmissie zich aan aan jouw rijgedrag en de veranderende omstandigheden op de weg, waardoor je brandstof bespaart zonder in te leveren op kracht en acceleratie. Dit betekent dat je zowel zuinig als snel kunt rijden in je Opel.