Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Opel automaat

Nog meer comfort met een Opel automaat

Automatisch geschakelde auto's zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Ook veel modellen van de Duitse autofabrikant Opel zijn als automaat verkrijgbaar. Een Opel met een automatische schakelbak staat voor superieure kwaliteit en optimaal comfort. Er zijn veel tweedehands modellen verkrijgbaar die beschikken over een automatische transmissie met de innovatieve technische specificaties van Opel. Of het nu gaat om een tweedehands Agila, Corsa, Astra, Zafira, Vectra, een van de geweldige Insignia modellen of een Ampera, er is altijd een goede Opel automaat te vinden in het occasionaanbod.

De rijke historie van Opel

Opel is in meer dan 150 jaar uitgegroeid tot een topmerk binnen de mondiale autobranche. Na de oprichting in 1862 door Adam Opel, wordt in 1899 de allereerste auto van het merk, de Patentmotorwagen System Lutzmann, geproduceerd. Vanaf dat moment is de basis gelegd voor een succesverhaal, dat voortduurt tot vandaag. Er volgen tot de verbeelding sprekende modellen als Opel Kapitän, de roemruchte Kadett en zijn opvolger de Astra. Tegenwoordig is Opel als Europese marktleider een niet meer weg te denken automobielfabrikant met modellen in uiteenlopende segmenten. Een Opel automaat is als gebruikt model veelvuldig te vinden in iedere klasse.

Opel: voortschrijdende techniek in automatische transmissie

De technische ontwikkelingen staan bij Opel nooit stil. De versnellingsbak in moderne uitvoeringen is een mooi voorbeeld van de voortschrijdende techniek bij Opel. Omdat de overbrenging voor rond de 10 procent verantwoordelijk is voor het totale brandstofverbruik, is er bij Opel veel aandacht voor het perfectioneren van de transmissie. Door onder meer het gebruik van olie met een lagere weerstand en de toepassing van een nieuwe generatie lagers, slaagt Opel er in om auto's te produceren met een automaat die qua verbruik niet onderdoen voor handgeschakelde modellen. Goede occasions van Opel met een Opel automaat, kunnen vaak nog jaren mee en kennen veel gebruikersgemak voor kritische automobilisten.

Een Opel automaat in iedere klasse

Of het nu gaat om handige kleine stadsauto's, praktische gezinswagens, extra luxe business modellen of verschillende bestelbussen, in iedere klasse is er een Opel occasion verkrijgbaar met automatische transmissie. De in 2013 voor het eerst uitgebrachte Opel Adam is er (nog) niet met een automaat. Een klein model als de Agila is wel compleet met automatische versnellingsbak tweedehands verkrijgbaar in bijvoorbeeld de uitvoering 1.2i 16V. De inmiddels vermaarde Opel Corsa kent meerdere typen met een automaat, waarvan de luxe driedeurs 1.4i-16V Enjoy een goed voorbeeld is.

Ook de Opel Astra - 1.6-16v AUTOMAAT en de Astra Z19DT 1.9 CDTI met Zestrapsautomaat met ActiveSelect, zijn in het occasionsegment een goede keuze. De ruime Zafira is met de 2.2-16V Elegance, LPG g3 uitvoering ook een topper als het gaat om occasions met een automatische versnellingsbak. De tot 2008 geproduceerde Vectra maakt met de 2.8 V6 Turbo OPC met een zesbak F40 automaat furore. De Insignia kent als opvolger van de Opel Vectra meerdere modellen met een automaat als de Opel Insignia - OPC 2.8 V6 325pk Automaat 4x4 Un. Ook de Omega is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen met automatische transmissie. Een topmodel als de Opel Ampera 150PK Cosmo is een sportieve hybride met een 4-versnellingen automaat die tweedehands in zeer goede staat verkrijgbaar is.