Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-gt-front

Opel GT

1 / 3
opel-gt-front
opel-gt-side
opel-gt-back

Sterke punten

  • Als een nieuwe editie met goed comfort
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding in vergelijking met de concurrentie
  • Herinnering aan een gewilde klassieker

Zwakke punten

  • Hoog brandstofverbruik
  • Gemiddelde bouwkwaliteit
  • Relatief duur als occasion

Opel GT : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel GT, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:€ 2.500,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

De Opel GT: een klassieker en nieuwe editie in één model

De Opel GT is zowel een klassieker als een nieuwe editie met een nostalgiefactor. Naast de eerste serie (1968 - 1973), lanceerde de Duitse autofabrikant in 2007 een roadster met dezelfde naam. Het voertuig is erg in trek als occasion. Lees meer

Interesse in een Opel GT

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Groot rijplezier dankzij de 264 pk benzinemotor.
  • Modern design geïnspireerd op de klassieke Opel GT.
  • Goede uitrusting en goed rijcomfort, zelfs in de basisversie.
  • Winnaar van de "Convertible van het Jaar" award.

Data

Motor

De Opel GT toont ongewone sportieve ambities. Dit is niet alleen te danken aan het lage eigen gewicht, maar ook aan de motor. De 2.0 liter turbo Ecotec viercilindermotor leverde goede prestaties en wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als bijzonder betrouwbaar. De motor was overigens afgeleid van de 2,2-liter krachtbron van de Astras, Vectras en Signums.

De motor krijgt de lichte en kleine Opel GT snel op snelheid, 264 pk zijn perfect voldoende voor sportief rijden. Dit blijkt niet alleen uit het subjectieve gevoel, maar wordt ook duidelijk ondersteund door een blik op de rijprestaties van de cabriolet. Vanuit stilstand bereikt het voertuig een snelheid van 100 km/u na slechts 5,7 seconden en de maximumsnelheid bedraagt 229 km/u. Het maximumkoppel van de motor bedraagt 353 Nm en kan worden opgeroepen vanaf slechts 2000 toeren.

In het begin meldden veel klanten problemen met de vermogensafgifte van de motor; er trad een zogenaamde neerwaartse dispersie op. Dit betekent dat fabrieksprestaties niet altijd beschikbaar waren. Veel van de Opel GT-modellen op de markt hebben daarom een effectieve tuning, waardoor de software van het motorstuurapparaat is geoptimaliseerd en de respons van de motor aanzienlijk is verbeterd. Dankzij een relatief laag brandstofverbruik van slechts 9,2 liter per 100 gereden kilometers, bewijst de Opel GT zuinig te zijn.

Afmetingen

De kleine carrosserie en het lage leeggewicht van het voertuig dragen in belangrijke mate bij tot de goede rijprestaties. In de nieuwe uitvoering uit 2007 is de Opel GT slechts 4,1 meter lang en 1,8 meter breed, de hoogte bedraagt 1,27 meter. Het ledig gewicht is maximaal 1403 kilogram. Vergeleken met veel andere roadsters op de markt is de Opel GT een van de kleinste auto's in zijn categorie.

De kofferruimte is heel overzichtelijk, maar 157 liter laadvolume moet minstens volstaan voor de basisboodschappen en een beperkte dagelijkse bruikbaarheid. Bovendien kan de passagiersstoel als opbergruimte worden gebruikt als de ruimte in de bagageruimte te krap wordt. Er is geen aanhangwagenkoppeling beschikbaar voor de Opel GT, en deze kan niet als optie worden geboekt. Gebruikers moeten ook de lage maximumbelasting van 219 kilogram in de gaten houden om overbelasting van het voertuig te voorkomen.

Productie 2007 – 2009
Lengte, breedte, hoogte 4,1 x 1,3 x 1,8 meter
Wielbasis 2,4 meter
Inhoud bagageruimte 66 - 157 liter
Ledig gewicht 1395 - 1406 kilogram
Toelaatbaar totaalgewicht 1625 kilogram
Cilinderinhoud 1998 cm³
Maximaal koppel 353 Nm
Topsnelheid 229 km/u
Acceleratie 0-100 km/h in s 5,7 seconden
Tankinhoud 52 liter
Verbruik 9,2 liter
CO2-uitstoot 218 g/km

Varianten

Voor de Opel GT was alleen de basisuitrusting beschikbaar, zodat klanten tevergeefs naar verschillende varianten zochten. Het comfort of de uitrusting van het voertuig kon echter worden verhoogd door individuele pakketten of opties indien de basis niet voldoende was.

De Opel GT biedt echter al veel voorzieningen in de basisversie die in andere modellen extra kosten of alleen in hogere uitrustingslijnen zijn opgenomen. Dit geldt bijvoorbeeld voor centrale vergrendeling met afstandsbediening of mistlampen die het zicht bij dichte mist verbeteren. Een verwarmde, volledig glazen achterruit behoort eveneens tot de basisuitrusting van de auto, en de zachte kap van de Opel GT kan alleen handmatig worden geopend of gesloten.

Alternatieven

De Opel Speedster is de voorganger van de GT en dus een aantrekkelijk alternatief. Tot 200 pk met een leeggewicht van slechts een ton versnellen het voertuig naar 100 km/u in slechts 4,9 seconden. Ook hier is de motor verhoudingsgewijs zuinig, met een verbruik van slechts ongeveer 8,5 liter Premium voor een afstand van 100 km/u. Dit zorgt voor gunstige onderhoudskosten.

Opel GT

Hoeveel auto's zijn er gebouwd van de Opel GT?
De Opel GT werd gebouwd in Wilmington in de Amerikaanse staat Delaware. In totaal rolden hier in de loop der jaren 107.658 volledig geassembleerde voertuigen van de band.
Hoe sportief is de Opel GT?
Ook al hadden de eerste modellen te kampen met een terugval in vermogen, de 264 pk van de motor zorgde voor veel rijplezier en sportieve prestaties. Een geoptimaliseerde Roadster sprint bijvoorbeeld in minder dan zes seconden naar 100 km/u.

Beoordelingen voor Opel GT

8 Beoordelingen

4,6