Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-kadett-d-side

Opel Kadett

1 / 3
opel-kadett-d-side
opel-kadett-e-overview
opel-kadett-e-front

Sterke punten

  • Klassieker met nostalgiefactor
  • Diverse varianten
  • verkrijgbaar met diesel- en benzinemotor

Zwakke punten

  • Frequente roestproblemen
  • Gebruikte auto's kunnen erg duur zijn
  • Spaarzaam aanbod van occasions

Opel Kadett : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Kadett, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Kadett: een traditionele vertegenwoordiger van de compacte klasse

De Opel Kadett was tot 1991 het meest succesvolle model in de compacte klasse van Adam Opel AG. In 1991 stopte Opel de productie van de Kadett ten gunste van de Astra, die vandaag de dag nog steeds een populaire opvolger van de Kadett is. Lees meer

Interesse in een Opel Kadett

Opel Kadett occasions
Opel Kadett dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Klassieker met aantrekkelijk en opvallend design en een hoge nostalgiefactor.
  • Veel verschillende motoren in verschillende prestatieniveaus
  • Verkrijgbaar als sedan, stationcar of zelfs als cabriolet.
  • Veel van de voertuigen maken nog steeds indruk met een goede uitrusting.

Belangrijkste gegevens

Motorisatie

De eerste Opel Kadett rolde van de productielijn in 1979. In zijn 12-jarige succesverhaal was het model verkrijgbaar met talrijke motoropties. In het algemeen waren er tot de laatste generatie verschillende benzine- en dieselmotoren beschikbaar, die enerzijds een goed brandstofverbruik en anderzijds een hoge betrouwbaarheid moesten bieden. Tot op heden worden de motoren van de Opel Kadett ook beschouwd als een goede keuze voor langdurig gebruik.

Om de enorme keuze aan auto's en motoren bij te houden, presenteren we nu de motoren van de laatste generatie, die tot 1991 op de Nederlandse markt verkrijgbaar waren. De keuze van dieselmotoren was veel beperkter dan die van benzinemotoren. De modellen waren verkrijgbaar met een dieselmotor van 54 of 72 pk. De zwakkere motor had een topsnelheid tot 153 km/u. De krachtigere versie doorbrak die barrière en verhoogde de grens naar 170 km/u.

De keuze aan benzinemotoren voor de Opel Kadett is uitgebreider en biedt tegelijkertijd aanzienlijk meer vermogen indien nodig. Terwijl de instapmotor 60 pk op de weg brengt, produceert de krachtigste motor met 150 pk meer dan het dubbele. Dit komt ook duidelijk tot uiting in de rijprestaties. De topsnelheid varieert van 160 km/u tot 217 km/u, afhankelijk van het model. Het brandstofverbruik varieert tussen 7,1 en 7,7 l/100 km voor bijna alle versies.

Afmetingen

De Opel Kadett bewees van het begin de perfecte metgezel te zijn in het stadsverkeer en maakte onder meer indruk met een zeer goede wendbaarheid in combinatie met een goede binnenruimte.

Alle modellen boden plaats aan vijf inzittenden. De hatchback-modellen waren verkrijgbaar met drie of vijf deuren, en de afmetingen waren vrijwel gelijk. Alleen de cabriolet, stationwagen en sedan modellen hadden andere afmetingen. Zo kwam de hatchback naar de klanten met een lengte van net geen vier meter, een breedte van 1,66 meter en een hoogte van 1,4 meter. Met 4,22 meter is de stationwagen bijna 22 centimeter langer.

Een van de grote voordelen van de Opel Kadett is zijn grote geschiktheid voor dagelijks gebruik, onder andere door de goede hoeveelheid ruimte en een grote bagageruimte. Er is ten minste 390 liter laadvolume beschikbaar; als alternatief kunnen de stoelen gemakkelijk worden neergeklapt. Samen met de tweede zitrij neemt de capaciteit toe tot 1.000 liter. Voor een compacte auto is dit een zeer goed cijfer. Op verzoek werd de Opel Kadett geleverd met een praktische aanhangwagenkoppeling. Afhankelijk van het model was deze geschikt voor geremde aanhangwagens met een gewicht tussen 750 en 1.000 kilogram.

De onderstaande tabel bevat de specificaties van de Opel Kadett 1.3 NE L (3-deurs)

Productie 1989 – 1989
Lengte, breedte, hoogte 4,0 m x 1,66 m x 1,4 m
Wielbasis 2,5 m
Inhoud bagageruimte 390 l – 1.000 l
Ledig gewicht 820 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.345 kg
Cilinderinhoud 1.297 cm³
Maximaal koppel 96 Nm
Topsnelheid 160 km/h
Acceleratie 0-100 km/h in s 15,5 s
Tankinhoud 52 l
Verbruik 7,1 l/ 100 km
CO2-uitstoot n.b.

Varianten

In de loop der jaren was de Opel Kadett beschikbaar voor klanten in veel verschillende varianten en versies. Naast de talrijke generaties die enkele vernieuwingen met zich meebrachten, hadden de klanten in principe de keuze tussen een hatchback-variant - met drie of vijf deuren - een cabrioletversie, een sedan of een stationwagen.

Bovendien konden potentiële kopers van de Opel Kadett E kiezen uit veel andere speciale modellen en varianten. Dit geldt bijvoorbeeld voor de versies Frisco, Beauty of Edition. De verschillende versies overtuigen onder andere met een aangepast uiterlijk en vele andere uitrustingsdetails.

Price

In de laatste generatie kostte de Opel Kadett klanten minstens 10.425 euro. Afhankelijk van de uitrusting en de motor kan hij echter ook meer dan 20.000 euro kosten.

Ondanks zijn vroegere populariteit is de Opel Kadett relatief zeldzaam op de markt voor occasions. Als je geluk hebt, kun je echter echte koopjes vinden vanaf 2.000 euro.

Design

Exterieur

Het uiterlijk van de Opel Kadett is even wennen, vooral bij de eerdere generaties, maar tegelijkertijd wist hij zich uitstekend te onderscheiden van de concurrentie op de markt. De laatste versie, die leverbaar was tot 1991, ziet er in vergelijking daarmee nogal onopvallend uit - hier nam Opel afstand van het voorheen opvallende uiterlijk. De carrosserie had in veel jaargangen last van duidelijke roestproblemen, waar kopers van occasions ook op moeten letten. Opel rondde het exterieur van de auto af met verschillende carrosserievormen, het karakteristieke radiatorrooster en vele verschillende lakafwerkingen, waaronder het opvallende en vertrouwde rood.

Interieur

Het interieur is vrij eenvoudig. De afwerking en de keuze van de materialen zijn in overeenstemming met de tijdgeest en daarom vrij eenvoudig. Toch is het interieur over het geheel genomen overtuigend.

Klanten waardeerden onder andere de zeer goede ruimte en de grote kofferbak, waardoor de Opel Kadett in alle versies de perfecte keuze is voor gezinnen en dagelijkse reizen. Bovendien waren in hogere afwerkingsniveaus en nieuwere auto's veel technologieën en comfortfuncties ingebouwd - bijvoorbeeld elektrische ramen, airconditioning of zelfs stuurbekrachtiging. Dus als je goed comfort wilde tijdens het rijden, was de Opel Kadett een goede keuze.

opel-kadett-interior

Veiligheid

Veiligheidssystemen en assistenten waren ook vrij zeldzaam in de nieuwere versies van de Opel Kadett. Zelfs in de nieuwere generaties waren er meestal geen ABS en geen airbags. Gezien de vrij vroege jaren van de modelserie is dit niet verwonderlijk. Toch krijgt de Kadett geen goede cijfers voor zijn veiligheidsaanbod.

Alternatieven

De Ford Taunus is een goed alternatief voor de Opel Kadett en overtuigt met een aantrekkelijk, klassiek ontwerp. Het voertuig is afkomstig uit de midden- of hogere klasse en inspireert tot op de dag van vandaag met een zeer goed comfort. De Taunus is ook beschikbaar voor klanten als klassieke occasion en kan worden gekocht vanaf een prijs van ongeveer 3.500 euro.

FAQ

Wanneer werd de eerste Opel Kadett gebouwd?
Het eerste model van de Opel Kadett kwam in 1979 op de Nederlandse markt.
Wat kost een Opel Kadett occasion?
De Opel Kadett is nu erg gewild als occasion, vandaar dat er maar weinig aanbod is. Met een beetje geluk zijn er echter modellen te vinden vanaf 2.000 euro.

Beoordelingen voor Opel Kadett

10 Beoordelingen

4,0