Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-cascada-front

Opel Cascada

1 / 3
opel-cascada-front
opel-cascada-side
opel-cascada-back

Sterke punten

  • Plaats voor vier
  • Luxueus
  • Klassieke en elegante lijn

Zwakke punten

  • Geluidsisolatie met gesloten kap
  • Zicht naar achteren
  • Stevig verbruik

Opel Cascada : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Cascada, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Opel Cascada: Een Opel om te flaneren langs de terrasjes

De open auto’s zijn decennialang onmisbaar geweest in het gamma van elke zichzelf respecterende constructeur. De Cascada was bij Opel voorlopig de laatste cabriolet in het gamma. Hij kreeg een andere naam zodat Opel meer onderscheid kon maken met het reguliere astra-aanbod. Lees meer

Interesse in een Opel Cascada

Opel Cascada occasions
Opel Cascada dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Een Opel om te flaneren langs de terrasjes

De Cascada is de open versie van de Astra uit dezelfde periode. De lijnen zijn deze keer niet door Bertone op papier gezet, toch blijft de klassieke verschijning er eentje die uitstraling heeft. Je mag er gerust in gezien worden, zelfs met de gesloten stoffen kap, en dat is wel een verademing in tijden van cabrio’s die vanwege een stalen klapdak uitblonken in disproportie.

Goede redenen

  • De klassieke lijn laat de Cascada er een aantal jaren na datum niet verouderd uit zien. Opel maakte handig gebruik van wat chroomlijntjes om de beschaafde lijnen te accentueren, terwijl grote wielkassen de even grote wielen een plekje gaven.
  • Hij was tegelijk ook genereus voor de inzittenden, want vier volwassenen konden ruim plaats nemen in de cabrio, zowel met open als gesloten kap.
  • Daarbij was hij ook nog eens luxueus ingericht, want de Cascada sloeg de basisversies van de Astra over en pakte dadelijk uit met comfortopties zoals de lederen bekleding of de elektrisch verstelbare zetels.

Alle belangrijke gegevens over de Opel Cascada

Motoren

De Opel Cascada was in Nederland verkrijgbaar met een 1.4 Turbo benzinemotor met 140 pk, een 1.6 Turbo met 170 of 200 pk en een 2.0 CDTI dieselmotor met 165, 170 of 195 pk. Stevige motoren voor een cabrio, al bleken ze stuk voor stuk meer op comfort dan op scherpe rijprestaties te mikken, zoals dat wel meer ging bij Opels uit die periode. Het verbruik lag vrij hoog, en dat was deels te wijten aan de optionele automaat en het relatief hoge gewicht.

Afmetingen

Een Cascada meet met zijn 4,70 meter lengte eerder even lang als een Insignia dan als een Astra. De hoogte van 1,44 meter en breedte van 1,84 meter zitten binnen de verwachtingen van een middenklasse cabriolet.

Wie op reis wil naar de zuidelijke zeeën, kan best opletten hoeveel bagage hij of zij thuis laat, want met een bagageruimte van 280 liter, of 380 liter met gesloten kap, is de Cascada niet ruim bemeten. De twee extra passagiers thuislaten en de achterbank als bagageruimte gebruiken is natuurlijk ook een optie.

Uitvoeringen

De Cascada was er als naamloze basisversie, als ‘Innovation’, ‘Supreme’ of als ‘Cosmo’-uitvoering.

Prijzen

Een nieuwe Cascada kostte destijds minstens 35.395 euro. Sinds 2019 is de productie van de Cascada echter gestopt en kan je hem enkel nog als occasion vinden. De goedkoopste occasion Cascada cabrio’s zijn te krijgen vanaf 12.400 euro. Dan gaat het om een exemplaar van 8 jaar oud met iets meer dan 150.000 km op de teller. Wie een jonger exemplaar wil, of minder kilometers op de teller wil zien staan, betaalt natuurlijk meer.

Design

Exterieur

Een elegant en toch vrij braaf design, dat is wat de Cascada typeerde. Opel stapte na één zijsprong op de laatste Astra Cabrio af van het stalen klapdak, de Cascada heeft dus altijd een stoffen kap gehad. Gelukkig, want die stoffen kap doet geen afbreuk aan de elegantie van de Cascada. Verder vertoont de Cascada veel gelijkenissen met de Astra van dezelfde periode, zoals bijvoorbeeld de koplampen en de grille. Achteraan kan je in de lichtblokken dan weer wat van de Corsa herkennen.

Interieur

Het kenmerkende Opel-stuurwiel en de al even kenmerkende knoppen voor de bediening typeren het interieur. Vanwege de stoffen kap en de lichtjes stijgende gordellijn is het zicht rechts achteruit minder dan gemiddeld, al is dat niet onoverkomelijk. Vier volwassenen kunnen ruim zitten, al zullen de achterste inzittenden sneller klagen over beperkte knieruimte dan over beperkte hoofdruimte.

Rijhulp en veiligheid

Er zijn geen crashtestresultaten van Euro NCAP voor deze Cascada terug te vinden en dat is eigenlijk wat vreemd. De Astra van die periode kan qua koetswerkstijfheid niet vergeleken worden met een cabrio, en de generatie ervoor al helemaal niet. De veiligheidsitems waren wel ruim aanwezig; zo beschikte de Cascada over roll bars, vier airbags, optioneel kreeg hij ook Adaptive Forward Lightning en bi-xenon koplampen.

opel-cascada-interior

opel-cascada-seats

Alternatieven

Opel wilde met de Cascada liever de kopers van de Audi A5 Cabrio en zelfs Mercedes E-Klasse wegsnoepen dan dat ze de kopers van de Volkswagen Golf Cabriolet in het vizier namen. Cabrio’s genoeg, al zijn het het laatste decennium vooral de premiummerken geweest die het dak van hun sedans en coupés haalden. Ook de BMW 3 Serie wordt dan een concurrent. Toch is het prijsgewijs interessant om eens te kijken naar een BMW 1 Serie Cabrio of een Audi A3 Cabrio. Een ander alternatief is de Lancia Flavia, je weet wel, die kloon van de Chrysler 200 Convertible.

FAQ

Is de Opel Cascada nog in productie?
Nee, in 2019 eindigde de productie van de Cascada en daarmee eindigde ook het cabrioletverhaal voor Opel.
Hoeveel personen kunnen meereizen in de Opel Cascada?
Vier personen mogen officieel plaatsnemen in deze Cascada. Zij hebben ook ruim plaats.

Beoordelingen voor Opel Cascada

12 Beoordelingen

4,8