Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Cascada

De Opel Cascada (Spaans voor 'waterval') is een middelgrote convertible auto ontworpen en vervaardigd door de Duitse automaker Opel sinds 2013. Deze auto staat ook bekend als de Opel Cabrio. De auto heeft een luxe uitstraling en uiteraard kan er in de warmere maanden in gereden worden met een opengeklapt dak. Lees meer

Alternatieve modellen

De Opel Cascada, een bijzonder complete convertible

In vergelijking met voorgaande auto's van Opel is de Cascada aanzienlijk ruimer dan de Astra Twintop en iets korter van body dan de Insignia.

De techniek achter de Cascada

De Opel Cascada heeft een nieuw ontworpen turbocharged 1.6-liter viercilinder benzinemotor. De zogeheten toegepaste spark ignition technologie met een directe injectie maakt het mogelijk om met deze auto bijzonder voordelig te rijden. De motor is erop gericht om het brandstofverbruik, ook bij hoge snelheden, te verminderen. De standaarduitvoering van de motor produceert maar liefst 170 pk, maar er zijn ook uitvoeringen van deze auto met een 1.4L, 120 pk motor en een 2.0 dieselmotor. Wat de besturing betreft, voelt de benzinemotor net zo soepel aan als die van een dieseluitvoering. De tweedehands Cascada kent over het algemeen geen mankementen en zowel de motor als het schakelsysteem zijn betrouwbaar en degelijk.

Het voordeel van een open dak

In tegenstelling tot de voorgaande Twintop is het dak van de Opel Cascada erg gebruiksvriendelijk en snel te bedienen. De relatief grote en zware Twintop kap heeft plaats gemaakt voor een nieuw ontworpen dak met een gewicht van slechts 50 kilo. Dit dak is vervaardigd uit kwalitatief hoogstaande stof en opent zich in een kleine 17 seconden. Bijzonder prettig is het feit dat het dak ook rijdend geopend kan worden, mits men niet harder rijdt dan 50 kilometer per uur. Ook aan het uiterlijk is gedacht; zowel met een gesloten als open kap blijft de body van de Cascada er goed uitzien.

Met name bij de aanschaf van een tweedehands Cascada is het belangrijk om te weten dat deze auto geleverd wordt met twee verschillende kappen als dak. Uiteraard is er de standaard kap, maar men kan ook kiezen voor een kap in premium uitvoering. De premium editie is uitgevoerd met een extra laag polyester. Bij het rijden met een premium kap valt vooral op dat deze kap wat minder geluid produceert. Het merendeel van de tweedehands exemplaren zal uitgerust zijn met de standaard kap zonder polyester voering.

De Cascada Opel biedt opvallende details

De inzittenden van de Opel Cascada zijn omringd door details en accessoires van een hoge kwaliteit. Het is goed te merken dat Opel veel tijd heeft besteed aan het ontwerpen van het interieur. Zo zijn er bijvoorbeeld elektrische houders voor de veiligheidsgordel, waardoor men makkelijk instapt en de gordel bevestigt. Bij het (nieuw) aanschaffen van de Cascada kan er gekozen worden voor een bekleding van de stoelen in vier uitvoeringen. Zo zijn er twee soorten stof en twee soorten leer. De leren bekleding van de stoelen is warmtewerend en voelt prettig aan bij het besturen van de auto nadat de zon op het voertuig heeft gestaan. Vooral omdat een auto als de Cascada uiteraard vaak wordt gebruikt in de zomer is het kiezen voor de leren bekleding geen overbodige luxe bij de aanschaf van een tweedehands auto. Het dashboard is degelijk en goed overzichtelijk. De instrumenten zijn zo geplaatst dat ze makkelijk te bereiken en te bedienen zijn tijdens het rijden. Bijzonder is dat de bovenzijde van het dashboard is afgewerkt met leer, wat de auto een luxe uitstraling geeft.

Het rijden in de Cascada

Met name door het feit dat Opel heeft gekozen voor een 1.6 turbo benzinemotor met 170 pk rijdt de Cascada bijzonder gelijkmatig en bijna onmerkbaar. Vooral het schakelen is erg vloeiend en het bereiken van hogere snelheden tijdens het rijden verloopt in een hoog tempo. Wat betreft het verbruik van de Cascada is het goed merkbaar dat Opel heeft gelet op de zuinigheid van de motor. Bij het zeer sportief rijden op hogere snelheden (boven de honderd kilometer) is merkbaar dat het verbruik van de auto rond de 10L komt te liggen. Uiteraard is het verbruik tijdens het rijden exact af te lezen op de boordcomputer. Ondanks het redelijke gewicht van deze auto (bijna 1700 kilo) is hij zeer goed wendbaar en wordt het besturen nooit vermoeiend.

Het grote comfort van de Opel Cascada is het meest merkbaar tijdens het cruisen op een constante snelheid. Zowel de vering als de demping van deze auto zijn bijzonder prettig afgesteld. De auto voelt altijd stabiel aan, met name door de constructie waarbij gebruik is gemaakt van stevige stabilisatorstangen en draagarmen, zoals die ook zijn gebruikt in het ontwerp van de Insignia. Het uitzicht op de weg is goed te noemen en vooral het remsysteem valt op met een sterke prestatie, ook bij het plotseling remmen. Dit is uitzonderlijk te noemen gezien het gewicht van de auto, en het is een groot pluspunt wat betreft de besturing van deze wagen.

Comfort voor de passagiers

Uiteraard is het comfort van de passagiers ook een aandachtspunt geweest bij de constructie van deze Opel. De comfortabele stoelen geven voldoende steun, ook bij het afleggen van langere afstanden. Deze stoelen voelen in eerste instantie wellicht wat stevig aan, maar bieden desalniettemin alle comfort. Alle passagiers, maar met name degenen die voorin zitten, hebben meer dan voldoende beenruimte. De Opel Cascada is voorzien van een zeer stevige passagierskooi van staal. Tevens zijn er dubbele gordelspanners en ook bijzondere hoofdsteunen aangebracht, waarmee zowel de nek als het hoofd van de inzittenden in twee richtingen worden ondersteund. Ook de aangebrachte techniek is gericht op de veiligheid van alle inzittenden van de auto. Zo beschikt de bestuurder over een adaptief verlichtingssysteem. Ook biedt de Cascada een achteruitkijkcamera, dodehoekwaarschuwing en Forward Collision Alert systeem. Dit alles maakt deze Opel bijzonder compleet en interessant om te overwegen bij de aanschaf van een tweedehands auto. Zowel wat betreft zijn prestaties op de weg als met zijn voorkomen maakt de Opel Cascada een grote indruk.

Beoordelingen voor Opel Cascada

12 Beoordelingen

4,8