Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
opel-astra-caravan-l-01.jpg

Opel Astra Caravan

Opel Astra : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Opel Astra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

#De Opel Astra Caravan rolt aan het begin van de jaren ‘90 voor het eerst van de band

Interesse in een Opel Astra Caravan

Opel Astra Caravan occasions
Opel Astra Caravan dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Bij de Duitse autoproducent Opel vormden combiversies van de compacte modellen sinds 1963 een vast onderdeel van de collectie. Van begin af aan golden de aanvankelijk onder de naam Opel Kadett Caravan aangeboden combi’s als praktische laadvoertuigen, die voor hun voertuigklasse een grote bagageruimte ter beschikking stelden. Dit hoewel de buitenafmetingen vergeleken bij de sedans nauwelijks veranderd werden. Dat ruimtewonder was te danken aan de hoekige carrosserieconstructie van de eerste Caravan-generatie uit de Kadett-serie. Aan het principe dat een elegant lifestyle-design ondergeschikt was aan praktische laadaspecten, hield de fabrikant ook vast toen in de jaren ’90 de Kadett-opvolger Opel Astra gepresenteerd werd. Deze rolde net als de voorganger als sedan, cabriolet en als combi Opel Astra Caravan van de band.

De Opel Astra Caravan wordt vanaf 2010 als Sports Tourer verkocht

In de tussen 1991 en 1998 geproduceerde eerste generatie van de Opel Astra Caravan, beschikte de combi bij neergeklapte achterste zitplaatsen over een laadvolume van 1600 liter. Het model werd gebouwd als vijfdeurs combi en in een tweedeurs versie als bedrijfswagen. De tweede generatie van de Opel Astra Caravan werd tussen 1998 en 2004 geproduceerd. Een bijzonderheid bij de G-serie: tot drie jaar voor het einde van de productie van deze generatie werd de Opel Astra Caravan ook aangeboden met een verzinkte carrosserie die daardoor minder gevoelig was voor roest. Als motorisering stonden er motoren met een cilinderinhoud tussen de 1,8 en 2,2 liter ter beschikking. Het topmodel had daarbij een prestatievermogen van 108 kW (147 pk). De derde generatie van de Opel Astra Caravan werd tussen 2004 en 2010 gebouwd als vijfdeurige personenauto en als driedeurige bestelwagen met een laadcapaciteit van circa 1600 liter. De opvolger werd in 2010 in de collectie opgenomen, die voortaan onder de naam Opel Astra Sports Tourer verkocht werd.

Beoordelingen voor Opel Astra

928 Beoordelingen

4,3