Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Opel Insignia te koop: tweedehands en nieuw

Opel Insignia

Opel Insignia

Grotere middenklasser met lange aanloop

Voordat Opel in de zomer van 2008 op de British International Motor Show zijn definitieve versie van de Insignia voorstelde, had de ontwikkeling ervan al een lange weg afgelegd. Die begon in september 2003 met de presentatie van het conceptmodel tijdens de Internationale Automobil-Ausstellung in Frankfurt. Dit was een luxueuze auto uit het F-segment met een 5.7-liter V8-motor. Opel liet het model uiteindelijk varen, waarna General Motors de auto twaalf jaar later uitbracht als Buick Avenir. Eind 2006 meldde Opel echter dat de Vectra werd vervangen door een nog naamloze nieuwe middenklasser. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Carrosserie

Kleuren

Informatie over Opel Insignia

In november 2007 werd de opnieuw ontworpen Opel Insignia officieel aangekondigd als opvolger van de Vectra. Het ontwerp ervan hield vergeleken met de sinds 1988 geproduceerde Vectra een radicale koerswijziging in. De Insignia Opel is namelijk aanzienlijk langer dan zijn voorganger, en wordt daarom ingedeeld bij de grotere middenklasse. Qua wielbasis en afmetingen vertoont de Insignia dan ook meer gelijkenis met de tussen 1999 en 2003 gebouwde Omega B2. In maart 2017 verscheen de tweede generatie van de Opel Insignia. Deze is dankzij een ander platform lichter dan het eerste model. Daarnaast is de auto ook langer.

Uitgebreid motorengamma Opel Insignia

Najaar 2008 stond de eerste Insignia-generatie in de showrooms. Het ging daarbij om drie varianten, te weten een 4-deurs sedan, een 5-deurs hatchback en een 5-deurs stationwagon. Behalve veel keuze aan modellen stond de Opel-rijder ook een groot aantal motorenopties ter beschikking. De eerste generatie kon in de loop van zijn negenjarige productieperiode worden gekocht met benzinemotoren van 1.4 liter, 1.6 liter, 1.8 liter, 2.0 liter en 2.8 liter, en diesels van 1.6 en 2.0 liter. Verder was de Opel Insignia van 2011 tot 2013 tevens leverbaar met een 1.4-liter bi-fuel turbomotor voor benzine en lpg, en een 2.0-liter turbo voor bio-ethanol. Het overgrote deel van deze motoren had voorwielaandrijving. Alleen sommige van de zwaardere 2.0- en 2.8-liter benzine-exemplaren waren voorzien van vierwielaandrijving. Ook bij de tweede generatie kan worden gekozen uit meerdere motoren. Vooralsnog is het aanbod nog niet erg uitgebreid. Het motorengamma omvat benzineturbo’s met een cilinderinhoud van 1.5 en 2.0 liter, en diesels van 1.6 en 2.0 liter. De krachtigste is de 2.0-liter benzineturbo. Deze is goed voor 260 pk en biedt bovendien vierwielaandrijving. Net als bij de eerste Opel Insignia is de auto echter niet standaard vierwielaangedreven, maar kunnen de achterwielen indien gewenst als extra set worden ingeschakeld.

Onderscheid Opel Insignia, Vectra, Signum en Omega

De Insignia Opel verschilt in veel opzichten van de Vectra , die als de voorganger ervan wordt gezien. Een belangrijke wijziging is dat de eerste generatie van de Insignia op het in 2008 geïntroduceerde Epsilon II-platform werd gebouwd, terwijl voor de Vectra het oudere Epsilon I-platform werd gebruikt. Opel bouwde onder meer ook de van 2003 tot 2008 verschenen Signum op het Epsilon I-platform, maar gebruikte hiervoor de verhoudingen en afmetingen van de Vectra-stationwagon. De in 2017 gelanceerde tweede generatie van de Opel Insignia is ontwikkeld op het nieuwe E2XX-platform. Deze opvolger van het Epsilon II-platform maakt een langere wielbasis mogelijk, waarbij het totaalgewicht van de auto beperkt blijft. Waar de laatste tussen 2006 en 2008 geproduceerde versies van de Vectra-sedan en -hatchback een wielbasis hadden van 2.700 mm bedraagt deze bij de in 2017 uitgebracht Insignia 2.829 mm. De carrosserielengte is met 4.897 mm bij de Insignia tegen 4.611 mm bij de Vectra ook flink gegroeid. De Signum was met afmetingen van 4.636 x 1.798 x 1.466 mm vergelijkbaar met de Vectra. Met 2.830 mm kwam de wielbasis echter meer in de buurt van de tweede Insignia-generatie. Een ander belangrijk verschil tussen de Opel Insignia, de Vectra en de Signum was dat de laatste twee een uitgebreider motorgamma hadden. Hierin bevonden zich onder andere een 3.2-liter benzine en een 3.0-liter diesel. De Omega B2 van 1999-2003 had met 2.730 mm eveneens een kortere wielbasis dan de Insignia, maar was bijna even lang en hoog. Ten opzichte van deze auto is de Insignia wel flink verbreed. In tegenstelling tot de Insignia kon de Omega B2 echter worden gekocht met een benzinemotor van 3.0 of 3.2 liter.

Opel Insignia, trims en varianten

Van de in 2017 uitgekomen Insignia zijn drie carrosserievormen beschikbaar. De reguliere variant daarvan is de liftback Insignia Grand Sport. Deze wordt aangevuld met de stationwagon Sports Tourer en de daarop gebaseerde maar wat hoger op de wielen staande Country Tourer. Het voordeligste uitrustingsniveau van de Insignia Opel is de Grand Sport Online Edition. Wat meer moet worden betaald voor de Business Executive-uitvoering, terwijl de Innovation qua prijs flink de hoogte ingaat. Een stuk daaronder en niet ver boven de Opel Insignia Grand Sport Business Executive zit de Sports Tourer Online Edition. De duurste Insignia is de Country Tourer. Deze kent geen diversiteit in uitrusting, en is leverbaar met een beperkter motorenaanbod.

Beoordelingen voor Opel Insignia

162 Beoordelingen

4,6