Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Ascona

De Opel Ascona werd van 1970 tot 1988 vervaardigd als middenklassewagen. Er bestonden drie Ascona-generaties (A-C), die uiteindelijk werden opgevolgd door de Opel Vectra. De Ascona A was verkrijgbaar als sedan of stationwagon. Vanaf 1975 werd de Ascona B geproduceerd die echter alleen nog als sedan verkrijgbaar was, totdat er in 1979 de eerste sportvariant onder de naam Ascona 400 bijkwam, later gevolgd door de Ascona 2000. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Opel Ascona

Van 1981 tot 1988 werd de C-generatie als twee- en vierdeurs sedan- en als vijfdeurs hatchback vervaardigd. Uit de tweedeurs sedan-carrosserie werd tot slot ook een cabriomodel ontwikkeld. De Opel Ascona C was de eerste in de serie die met een voorwielaandrijving was uitgevoerd. Bovendien kon men kiezen uit twaalf verschillende motoren: de sterkste was een 2,0 liter-benzinemotor met 130 pk.

Beoordelingen voor Opel Ascona

2 Beoordelingen

5,0