Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Calibra

In 1990 bracht Opel de sportcoupé Calibra, gebaseerd op de Vectra A, op de markt. De firma streefde naar een soortgelijk succes als bij de Mantra. De Calibra had echter geen achterwielaandrijving en over de lengte geplaatste motoren zoals de Mantra, maar voorwielaandrijving en een dwarsgeplaatste motor. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Opel Calibra

Aanvankelijk was de Calibra verkrijgbaar met twee verschillende 2,0 liter-motoren (vermogen 115-150 pk), in 1990 kwam vervolgens de Calibra 4x4 op de markt, de eerste Opel met vierwielaandrijving.

In 1992 breidde Opel het modelpalet uit met de Calibra Turbo 4x4 die beschikte over een 2,0 liter V4-motor en 204 pk, standaard uitgerust met een zes versnellingen en vierwielaandrijving. In 1994 kwam daar nog een nieuwe motor bij: een 2.5 liter V6 met een vermogen van 170 pk, maar zonder vierwielaandrijving. In de daarop volgende jaren werd het uiterlijk van de Calibra iets veranderd en kwamen speciale modellen op de markt (Calibra DTM Edition, Calibra Cliff Motorsport Edition, Calibra Last Edition) tot uiteindelijk in juni 1997 de productie werd stopgezet. Er bestaat nog geen opvolger.

Beoordelingen voor Opel Calibra

9 Beoordelingen

4,2