Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford Probe

Informatie over Ford Probe

De Ford Probe werd in samenwerking met Mazda ontwikkeld en was met een geringer benzineverbruik bedoeld als opvolger van de Mustang in de sportwagenklasse. Gelijktijdig ontwikkelde Mazda de MX-6, zodat de beide modellen vandaag sterk op elkaar lijken. Ford heeft alleen voor een ander verschijningsbeeld gezorgd, maar de 2,2 liter-viercilindermotor van de Probe is afkomstig van Mazda. Lees meer

Alternatieve modellen

In 1988 rolde de Probe in Amerika van de band en werd geleverd met airconditioning, boordcomputer en andere details.

Als uitbreiding van het basismodel verkrijgbaar waren de varianten GL en LX met een automatische transmissie. Daarmee werd de Probe een directe concurrent van de Honda Prelude, de Nissan 200SX en de Mazda MX-6. Het plan van Ford om met de nieuwe Probe de Mustang af te lossen, mislukte omdat de Amerikanen hun Mustang trouw bleven en de Probe niet accepteerden. In 1993, na een aantal kleine veranderingen, werd een geheel vernieuwde Probe met 2,5 liter-motor, 163 pk en verschillende extra's voor Amerika en Europa op de markt gebracht. Een jaar later was hij ook verkrijgbaar met een viercilinder-16V-motor en 115 pk. In 1998 werd de Ford Probe opgevolgd door de Cougar. Deze was verkrijgbaar in twee motoruitvoeringen, een 2,6 liter-motor (170 pk) en een 2,0 liter-motor (130 pk), maar in 2002 werd ook de productie van de Ford Cougar gestopt.

Beoordelingen voor Ford Probe

6 Beoordelingen

4,3