Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
vw-corrado-side

Volkswagen Corrado

1 / 3
vw-corrado-side
vw-corrado-back
vw-corrado-front

Volkswagen Corrado : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Volkswagen Corrado, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Een sportief imago-onderhoud met de VW Corrado

Toen Volkswagen in 1988 de VW Corrado presenteerde, waagden de Wolfsburgers zich aan het segment van de zeer goed presterende sportcoupés. De VW Corrado, die qua uiterlijk erg op de gunstige en minder sterk gemotoriseerde VW Scirocco leek, moest technische kennis van het hoogste niveau representeren en daarmee tegelijkertijd fabrikant Volkswagen een nieuw imago geven. Lees meer

Interesse in een Volkswagen Corrado

Volkswagen Corrado occasions
Volkswagen Corrado dealeraanbiedingen

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

De VW Corrado werd net als de VW Scirocco bij Karmann in Osnabrück geproduceerd. In de periode tussen 1988 en 1995 verlieten hier slechts zo’n 100.000 VW Corrado’s de fabriekshallen. De belangrijkste afzetlanden waren Duitsland en Amerika. In Duitsland kon Volkswagen zo’n 44.000 VW Corrado’s verkopen. De VW Corrado is vandaag de dag dan ook zeldzaam en een gezochte auto. Volgens de Duitse voertuigregistratie statistieken zijn er nog nauwelijks 10.000 exemplaren.

De standaarduitrusting van de VW Corrado heeft kenmerken van de hogere klasse

Al bij de standaarduitrusting, die georiënteerd was aan sportauto’s uit de hogere klasse, gaf Volkswagen de klanten niet alleen maar de dynamiek, maar ook de waarde die de nieuwe VW Corrado uit moest stralen mee. Zo bevatte de standaarduitrusting een achterspoiler die bij hoge snelheden automatisch uitklapte, sportstoelen, ABS, stuurbekrachtiging. Van 1988 tot 1993 rustte VW de Corrado uit met een G-lader motor met een cilinderinhoud van 1,8 liter. Deze had een prestatievermogen van 118 kW (160 pk) en hiermee accelereerde de VW Corrado in 8,5 seconden van nul naar honderd. De topsnelheid bedroeg 225 km/u. De G-lader werd pas in de twee laatste productiejaren  opgevolgd door een nieuwe tweeliter motor met 85 kW (115 pk) en een maximumsnelheid van 200 km/u. Met deze motor accelereerde de VW Corrado in 10,6 seconden van nul naar honderd.

Een nieuwe topmotor voor de VW Corrado

In 1991, drie jaar na de marktinvoering van de VW Corrado, breidde Volkswagen het motorenpalet van de auto uit met een 16-ventieler met een prestatievermogen van 100 kW (136 pk) en een VR6-motor met 140 kW (190 pk). Daarmee accelereerde de VW Corrado in 6,9 seconden van nul naar honderd en haalde hij een maximumsnelheid van 235 km/u. Omdat de motorruimte aangepast moest worden voor de grotere motoren, kreeg de VW Corrado vanaf 1991 meteen een facelift met onder meer bredere spatborden aan de voorkant en een licht gemodificeerde verlichtingseenheid. In de twee laatste productiejaren (van 1993 tot 1995) werd de VW Corrado alleen nog maar met de topmotor VR6 en met de tweeliter motor geproduceerd.

Beoordelingen voor Volkswagen Corrado

2 Beoordelingen

4,5