Ga naar hoofdinhoud

Volkswagen Amarok te koop: tweedehands en nieuw

Volkswagen Amarok

Volkswagen Amarok

Volkswagen presenteert in 2010 de pick-up VW Amarok

Het Duitse Volkswagen-concern betrad vanaf 2002 de voertuigklasse van de Sport Utility Vehicles (SUV's) met de presentatie van de VW Touareg. Deze Touareg voldeed met een gewicht van bijna 2,6 ton en een wielbasis van 2,85 meter in ieder geval in Europa aan de voorstelling die men van een Full Size SUV had. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over VW Amorok

De SUV-collectie van VW werd later uitgebreid met de compacte VW Tiguan, die in 2007 gepresenteerd werd en als voertuig uit de gewichtsklasse van 1,5 ton eerder het formaat van een Golf had. De VW Golf van de eerste generatie werd tegelijkertijd ook als basis voor de eerste kleine pick-up van Volkswagen gebruikt: de in de jaren ‘80 als bedrijfswagen aangeboden VW Caddy. Er verscheen tussen 1989 en 1997 met de VW Taro weliswaar ook een zware pick-up, maar dit nichemodel was echter op Japanse techniek gebaseerd en was in veel opzichten hetzelfde gebouwd als de Toyota Hilux. Pas in 2010 koos Volkswagen ervoor om ook in de pick-up klasse met eigen ontwikkelingen vertegenwoordigd te zijn en een eigen model op de markt te zetten naast de modellen van de marktbeheersende Japanners: de pick-up VW Amarok.

Terreintoegankelijkheid en een grote laadruimte kenmerken de VW Amarok

Bij de constructie van de VW Amarok koos de constructeur voor een klassiek ladderframe. Dit frame moest de 2,17 ton wegende pick-up genoeg stabiliteit geven om als bedrijfswagen beladen te kunnen worden met zo’n 1,14 ton aan gewicht, en moest tegelijkertijd de inzet als terreinwagen mogelijk maken. Daarbij kon de standaard met achterwielaandrijving uitgeruste VW Amarok optioneel ook met inschakelbare of permanente vierwielaandrijving besteld worden. De VW Amarok beschikte bovendien ook over assistentiesystemen zoals ABS en ESP, die speciaal waren afgestemd op het offroad rijden. Als bedrijfswagen had de VW Amarok een 2,52 vierkante meter grote laadruimte van meer dan 1,20 meter breed ter beschikking.

Twee dieselmotoren en twee carrosserieversies voor de VW Amarok

Toen de pick-up van Volkswagen voor het eerst op de markt verscheen, was hij aanvankelijk in een vierdeursuitvoering met dubbele cabine verkrijgbaar die plaats bood aan maximaal vijf passagiers. Kort daarna volgde een tweedeursversie met singlecab. In Europa rustte de fabrikant de pick-up met dieselmotoren uit. De VW Amarok werd aangeboden met een motor met een prestatievermogen van 90 kW (122 pk) en met een motor met een prestatievermogen van 120 kW (163 pk). Met de kleine motor en achterwielaandrijving verbruikte de pick-up gemiddeld 7,3 liter diesel, wat gepaard ging met een CO2-uitstoot van 192 g/km.

Beoordelingen voor Volkswagen Amarok

11 Beoordelingen

4,6