Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen Caddy

Volkswagen Caddy: leisure activity vehicle

De Volkswagen Caddy is een leisure activity vehicle (LAV), een auto uit het Europese M-segment. Het voertuig wordt geproduceerd door de Volkswagen (VW) sinds 1980. Hij wordt daarbij eerst geïntroduceerd in de VS, als VW Rabbit, en vanaf 1982 ook in Europa, als VW Caddy. Er bestaan drie generaties: Typ 14 (1979/96), Typ 9K (1995-2004) en Typ 2K (vanaf 2003). Typ 14 wordt daarbij afgeleid van de eerste generatie VW Golf.Lees meer

Video - Volkswagen Caddy Profiel

Alternatieve modellen

Informatie over Volkswagen Caddy

Typ 9K wordt afgeleid van de VW Polo Mk3 en de SEAT Ibiza Mk2. Typ 2K wordt afgeleid van de VW Touran en heeft de ophanging van de VW Golf Mk5. Tot de tweede generatie behoort ook de Typ 9U: een pick-uptruck. Dit is een hernoemde Škoda Felicia.

De eerste Volkswagen Caddy

De eerste Volkswagen Caddy heet voluit VW Golf Mk1 Caddy. De auto wordt gebaseerd op het VW Groep A1 platform, dat dus ook de VW Golf Mk1 voortbrengt. Er zijn twee voorname versies: 147 LHD (left hand drive, links rijdend) en 148 RHD (right hand drive, rechts rijdend). Internationaal debuteert het voertuig als VW Rabbit, in de VS, waar de naam Caddy nooit zal worden gebruikt. Die naam verschijnt pas bij de Europese introductie van het voertuig in 1982. De Caddy is het resultaat van experimenten met afgeleiden van Golf, met name een stationwagon en een pick-uptruck. De originele versie wordt tot in 1992 gebouwd in de VW TAS fabrieken van Sarajevo (Bosnië en Herzegovina). In Zuid-Afrika loopt de productie nog door tot in 2007, waar ook de eerste generatie Golf dan nog wordt verkocht (tot in 2009).

De nieuwe generaties Volkswagen Caddy

De tweede generatie Volkswagen Caddy (Typ 9K) verschijnt in 1995. Hij heet voluit VW Polo Caddy en is een lichte van. Het ontwerp is dit keer in handen van de Spaanse VW partner SEAT, die de auto afleidt van zijn populaire Ibiza (Typ 6K). Er wordt gebouwd op het VW Groep A03 platform, in de Spaanse SEAT fabrieken van Martorell. Tweelingbroer van het voertuig is de [SEAT Inca]((/seat/seat-inca/), maar die verdwijnt al snel zodra SEAT als merk opnieuw gepositioneerd wordt in het sportievere segment van de VW Groep. Deze generatie Caddy wordt nog steeds geproduceerd in Argentinië, voor de Zuid-Amerikaanse markten. In zijn rangen zit ook een bijzondere variant, de Typ 9K pick-up, een hernoemde Škoda Felicia Utility. Als Caddy doet hij dienst als instapmodel voor de commerciële voertuigen van VW.

De derde generatie Caddy debuteert eind 2003, tijdens de Amsterdamse Commerciële Voertuigen Show (RAI). Het basismodel is een paneelbus. Typ 2K deelt 50% van zijn componenten met de Golf Mk5 en de VW Touran. Het nieuwe model is meer aerodynamisch dan zijn voorganger. Dat geldt voor het design, de hoek van het windscherm en de horizontalere A bouwpilaar. Zo wordt ook het dashboard groter en de motorkap kleiner. Ondertussen wordt de reeks ook veelzijdiger. Er zijn nu twee lay-outs: Normaal en Maxi. Zij kunnen samengesteld worden als paneelbus, raambus, Kombi (een passagiersversie), Caddy Life (een familieversie) en als kampeervoertuig (Caddy Tramper of Caddy Life Camper). Een normale Caddy Life of Kombi heeft dan bijvoorbeeld vijf zitplaatsen in twee zitrijen; terwijl de Maxi varianten tot zeven zitplaatsen verspreiden over drie zitrijen. Eind 2010 ondergaat de Caddy een facelift, waarbij hij wordt ingelijfd in de nieuwe VW huisstijl. Tot de wijzigingen behoren een nieuwe voorkant met nieuwe koplampen en een nieuwe grille (afkomstig uit de VW Touran Mk2). De auto lijkt zo wat meer op de VW Golf Mk6. Een tweede facelift volgt in 2015. Er komt onder andere een dakspoiler en een nieuw, gemoderniseerd interieur.

Volkswagen Caddy modellen en prijsklassen

De Volkswagen Caddy verschijnt als commercieel voertuig of als passagiersvoertuig. Er zijn twee lay-outs: Normal en Maxi. Het voertuig kan in beide versies verschijnen als paneelbus (Caddy Panel), raambus, passagiersvoertuig (Caddy Kombi), familievoertuig (Caddy Life) en kampeervoertuig (Caddy Tramper of Caddy Life Camper). De Caddy Panel, die kan gezien worden als het basismodel, is daarbij gegroeid in vergelijking met zijn voorganger. Hij is nu 4.405 mm lang, 1.802 mm breed en 1.833 mm hoog. De wielbasis is 2.682 mm en genereert een laadvermogen van 750 kg en een laadvolume van 3,2 kubieke meter. Naast deze modellen bestaan er ook nog enkele speciale edities en marktspecifieke uitrustingen van/voor de Caddy. Een voorbeeld is de Caddy Carrera Cup Edition, waarvan 250 voertuigen worden gebouwd voor de Zweedse markt. Hij wordt gebaseerd op het 2.0 TDI motormodel. In het begin van 2010 wordt de reeks tot slot nog uitgebreid met een nieuwe krachttrein genaamd Caddy 4Motion. Dat is een systeem voor vierwielaandrijving. Dit systeem is optioneel beschikbaar voor alle Maxi-varianten.

Beoordelingen voor Volkswagen Caddy

172 Beoordelingen

4,5