Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Volkswagen Crafter

De VW Crafter als bestelbus en pick-up

De samen met Daimler geproduceerde VW Crafter verscheen in 2006 voor het eerst op de markt met drie verschillende dakhoogtes en met drie verschillende wielbasissen van 3,66 tot 4,32 meter. Vanaf de fabriek is de VW Crafter verkrijgbaar met drie verschillende carrosserieopbouwen en als eenvoudig onderstel voor individuele uitbreidingen. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over VW Crafter

Als bestelbus is de VW Crafter in een gesloten versie als bestelauto en als combi met glazen zijden verkrijgbaar. Voor het beladen van de VW Crafter kan men (met uitzondering van de versie met korte wielbasis) niet alleen maar gebruikmaken van de achterdeur, maar ook van een 1,30 meter brede zijdeur waar ook europallets doorheen passen. De hoogte van de laadruimte bedraagt in de uitvoering met extra hoog dak zo’n 2,14 meter. De VW Crafter bestelauto kan met maximaal 17 kubieke meter worden beladen, wat gelijkstaat aan ongeveer vijf europallets. Naast de gesloten carrosserieën biedt Volkswagen de Crafter ook aan als pick-up met eenvoudige bestuurderscabine en als crewcab voor maximaal zeven passagiers. De maximale belasting van de VW Crafter bedraagt in combinatie met een open laadruimte 2,7 ton.

De VW Crafter als minibus voor maximaal 19 passagiers

Als minibus is de VW Crafter in drie varianten in de collectie opgenomen met zitplaatsen voor maximaal 19 personen. Het flexibele zitplaatsconcept maakt het mogelijk om de VW Crafter met korte wielbasis naar keuze uit te rusten met twee of drie zitrijen en zo plaats te bieden aan maximaal negen passagiers. De versie met een gemiddelde wielbasis is eveneens voor negen inzittenden ontworpen, maar ook hierin kan een andere zitplaatsverdeling met tot wel vier zitrijen gerealiseerd worden. In de uitrustingsversie VW Crafter Hannover biedt de fabrikant de minibus met maximaal zes zitrijen aan, zodat afhankelijk van de gekozen optie 13, 16 of 19 passagiers vervoerd kunnen worden.

De motoruitrusting van de VW Crafter

De VW Crafter wordt uitsluitend als diesel op de markt aangeboden. Men heeft de keuze uit commonrail dieselmotoren in vier prestatieniveaus, die aanvankelijk aan de Euro4-norm voldeden en standaard met een roetfilter zijn uitgerust. In de nieuwere bouwjaren verscheen er bovendien een milieuvriendelijkere variant waarbij het brandstofverbruik van de VW Crafter gereduceerd werd door de inzet van een start-stopsysteem. De minder krachtige motoren van de VW Crafter hebben een prestatievermogen van 65 kW (88 pk) en 80 kW (109 pk). De krachtigere motoren hebben een prestatievermogen van 100 kW (136 pk) en 120 kW (163 pk). Alle motoren worden gecombineerd met een handmatige zesversnellingsbak.

Beoordelingen voor Volkswagen Crafter

14 Beoordelingen

4,5