Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Citroen Berlingo

ICitroen Berlingo: compacte bestelauto en personenauto

De Citroen Berlingo is een compacte bestelauto en personenauto. Deze auto is destijds ontworpen in samenwerking met Peugeot en voor het eerst in 1997 gelanceerd. In 2003 is de bestel- en personenauto herzien. Vanaf het begin zijn er verschillende versies op de markt gebracht met variatie in de carrosserie. Op basis van de varianten is het mogelijk rekening te houden met het gebruiksdoel, bijvoorbeeld voor licht bestelwerk of zwaarder transport. Lees meer

Alternatieve modellen

Ook is er een onderscheid voor het vervoer van lange objecten, met een uitvoering die over een extra klep in het dak beschikt. De Citroen Berlingo in het model Multispace is ideaal als personenauto en biedt de gelegenheid om spullen te vervoeren. Het design is hetzelfde als de bedrijfsuitvoering, maar in de praktijk betreft het hier een luxe en ruime personenauto. In 2008 is er weer een opvolger gekomen van Citroen Berlingo die in een wat hoger segment is geplaatst. Het unieke karakter van deze auto is de betaalbaarheid in combinatie met de ruimte en het manoeuvreergemak.

Technische specificaties Citroen Berlingo

De Citroen Berlingo kent een grote populariteit en niet in de laatste plaats door de geboden flexibiliteit. Bedrijven gebruiken deze compacte bestelauto gemakkelijk in steden en als voordelige manier om goederen te vervoeren. Vanwege de flexibiliteit is de auto eveneens als personenauto populair. Het is mogelijk deze gezinsauto met ruimte voor vijf personen en 657 liter bagageruimte tot transportauto te maken. In dat geval wordt er ineens een bagageruimte geboden met een inhoud van 2.650 liter. Daarnaast is het mogelijk de achterbank te verwijderen. Dat zorgt voor een laadruimte van 3.000 liter, waarbij er sprake is van een vlakke vloer. De motor van de Citroen Berlingo kent verschillende varianten, zoals een 1.8 liter 90 pk benzinemotor en een 1.6 liter 110 pk benzinemotor. Daarnaast zijn er meerdere dieselversies, zoals een 2.0 liter 90 pk dieselmotor. De Citroen Berlingo is een moduleerbare auto en heeft compacte afmetingen met een lengte van 4,38 meter, buitenhoogte van 1,80 zonder dakrails en 1,86 met dakrails. De wielbasis is 2,72 meter en de buitenbreedte is 1,81 meter.

Vergelijking nieuwste model met voorgaande generatie

Er zijn meerdere generaties van de Berlingo op de markt gebracht. De nieuwste Citroen Berlingo is voorzien van een expressief uiterlijk. De voorzijde is vernieuwd met een nieuwe grille en een voorbumper die een stoer karakter heeft gekregen. Het interieur is slim ontworpen en biedt weer volop comfort en ruimte. De nieuwste Citroen Berlingo heeft een geoptimaliseerd design en biedt daarmee nog meer flexibiliteit en ruimte dan de voorgaande generaties. De Modutop is in het interieur een exclusief kenmerk, maar er zijn meer unieke eigenschappen, bijvoorbeeld de mogelijkheid om de achterruit te openen om de opbergruimte in het dak te bereiken. Het comfort is bovendien extra vergroot door de aanwezigheid van ventilatieroosters en glaspanelen. De Modutop biedt meer licht in het interieur naast dat er sprake is van een praktische functie. De Berlingo onderscheidt zich van andere modellen door de grote hoeveelheid opbergvakken. De Citroen Berlingo in het model Multispace beschikt over een 7 inch touchscreen met navigatiesysteem. De snelheidslimiet wordt getoond, net als dat er verkeersinformatie beschikbaar is met mediafuncties. De auto biedt in het interieur optimaal comfort, maar ook tijdens het rijden. De pseudo-Mc-Pherson-voortrein zorgt voor een uiterst precieze besturing. Dat draagt zeker bij aan het rijplezier. Voor het rijden in het stadsverkeer is de Active City Brake speciaal ontwikkeld. Dit is een automatisch remsysteem en voorkomt een kop-staartbotsing als er sprake is van een lange snelheid. Bij de voorruit bevindt zich een sensor die gevaarlijke situaties herkent bij een snelheid tot maximaal dertig kilometer per uur. Ook handig is de achteruitrijcamera met beeld op het touchscreen op het moment dat de achteruitversnelling actief is. De nieuwste Berlingo is verkrijgbaar met de nieuwe BlueHDi dieselmotoren en met keuze uit twee krachtige benzinemotoren met een handgeschakelde versnellingsbak.

Prijsvergelijking met andere auto’s van Citroen

Als er gekeken wordt naar de prijs van de Citroen Berlingo geldt dat deze auto zich bij Citroen in het hogere segment bevindt. Er is echter geen sprake van een indeling in de hoogste prijsklasse. Citroen heeft namelijk ook auto´s beschikbaar die zich in een nog hogere prijscategorie bevinden, zoals de Jumpy Combi. Qua personenauto en bestelauto is de Berlingo echter wel in de hoogste prijsklasse van Citroen in te delen. De prijsklasse is namelijk vergelijkbaar met auto’s als de C4, C4 Picasso en de Grand C4 Picasso. Auto’s in de lagere prijscategorieën van Citroen zijn onder meer de C1 en C3. De Citroen Berlingo is qua prijs een prima auto die zowel voor personenvervoer als voor goederenvervoer dienst bewijst.

Beoordelingen voor Citroen Berlingo

99 Beoordelingen

4,4