Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mercedes-Benz Citan

Mercedes-Benz Citan

In 2012 stelt Mercedes de minivan Citan voor. Dit model moet volgens de Duitse autobouwer de Vaneo vervangen. Mercedes-Benz doet hiervoor een beroep op de kennis en productielijnen van Renault en op de knowhow van Daimler. Intern staat de Mercedes Citan ook bekend als de W415. De Citan is een vijfdeurswagen met een dieselmotor en is beschikbaar in drie lengtes. Lees meer

De geboorte van de Citan

Ook ontwerpt Mercedes 3 uitvoeringen, namelijk Panel Van, Dualiner en Traveliner, afhankelijk van het aantal zitjes. De minivan wordt goed onthaald door het internationale publiek en door wereldwijde vakbladen. Zo stelt het Britse The Sun de Mercedes Citan voor als een prima wagen voor gezinnen die veel ruimte nodig hebben. Vele liefhebbers van Mercedes zijn dan ook ongeduldig, aangezien het de eerste van is sinds 1995 als de Duitsers de Vito lanceren. Mercedes speelt zo perfect in op een groeiende vraag. Ondertussen is er ook een stijgende vraag naar tweedehands modellen van Citan.

Nog meer betrouwbaarheid en geloofwaardigheid

De Mercedes Citan heeft geen wezenlijke veranderingen ondergaan op het vlak van uitzicht en techniek, in vergelijking met het model dat in 2012 op de markt kwam. Wel kan de constructeur rekenen op een aantal erkenningen die de betrouwbaarheid en de geloofwaardigheid van deze minivan ten goede komen. Zo krijgt de Citan 3 sterren tijdens de Euro NCAP veiligheidstests. Ook op gebruikerstesten scoort de Citan over het algemeen erg goed.

Citan, stedelijke actie en rijplezier

De Mercedes Citan is uitgegroeid tot een vriendelijke familiewagen die symbool staat voor het moderne stadsverkeer. Het dynamische design en het praktische rijgedrag maken van de Citan de held in iedere stad en in iedere verkeerssituatie. Zelf stelt Mercedes de wagen voor als een echte professional op de weg die geschikt is voor dagelijks gebruik, enerzijds dankzij de ruimte in de Citan en anderzijds dankzij een systeem van laag brandstofverbruik.