Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Mercedes-Benz busje

Een populaire en veilige auto voor transport

Het Mercedes busje is al jarenlang een populaire auto voor zakelijk gebruik. Vooral in de bouw- en transportsector is het busje vaak te zien. Al jarenlang produceert Mercedes deze bestelbusjes om vervoer gemakkelijker te maken. Inmiddels zijn er veel verschillende varianten te vinden op de nieuwe en tweedehands markt.

Mercedes-Benz, Citan

De gesloten bestelwagen is te vinden in twee uitrustingsniveaus. Zo is er de Trend en de Ambiente. De Trend is vooral gericht op de bedrijfsautomarkt, wat te merken is in de marketing-uitingen. Uiteindelijk besloot Mercedes zich meer op de personenauto te richten door de Ambiente op de markt te brengen. Dit model heeft Bluetooth-radio, tapijt en cruise control en is luxer uitgerust met allerlei accessoires. Beide uitvoeringen zijn terug te vinden in de top 10 van zuinige en schone bestelauto's, laat een onderzoek van de ANWB zien.

Mercedes-Benz, Vito

Dit Mercedes busje is uitgebracht in drie varianten. Opvallend is de keuze van Mercedes om zich ook te richten op groepsvervoer. Met de Mercedes Vito Taxi richt Mercedes zich op taxichauffeurs en groepsvervoer. Inmiddels zijn tussenvarianten van deze Vito Taxi niet meer te bestellen bij Mercedes, waardoor deze vooral te vinden zijn op de tweedehandse markt. Een andere variant van de Mercedes-Benz Vito is de gesloten bestelwagen en dubbelcabine. Deze is puur gericht op de zakelijke markt en is van alle gemakken voorzien. Dit type is te bestellen in Economy, Functional en Standaard. De Economy versie van het Mercedes busje is in feite een luxe uitvoering en biedt net wat meer dan de Standaard. Voor de meeste ondernemers biedt de Standaard meer dan genoeg en is het niet noodzakelijk om voor de Economy te kiezen. De Functional bezit enkel een basisuitrusting en kan al snel te kort schieten. Daarom is het aan te raden om te kiezen voor de Standaard of de Economy.

Mercedes-Benz Sprinter

Uiteindelijk heeft Mercedes een lijn op de markt gebracht die compleet gericht is grotere vervoersmodellen. Een goed voorbeeld hiervan is de Sprinter chassiscabine met open laadbak. Een krachtig busje dat dankzij zijn specificaties de beste is in zijn klasse. Dat de Sprinter gericht is op transport mag duidelijk zijn. Om het laden en lossen eenvoudig te maken voor transport, heeft hij een lagere drempel en zijn de drie bakwanden volledig neerklapbaar. Het maximale laadvermogen van de auto is 3.050 kg en dit beslaat maximaal 9,1 m².

Uitstekende wagen met lange levensduur

Op de tweedehands markt zijn goede wagens van het merk Mercedes te vinden. Mede doordat dit automerk zo gefixeerd is op kwaliteit, heeft het Mercedes busje een lang levensduur. Prima dus om aan te schaffen via de tweedehands markt. De busjes van Mercedes zijn zo gemaakt dat ze ideaal zijn voor transport. Door de hoge veiligheid en de ruimte die deze voertuigen bieden, is het een aanrader voor ondernemers in de bouwbranche.