Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Opel Senator

Van 1978 tot 1987 bouwde Opel de Senator A, een luxe middenklassenwagen die gepresenteerd werd als opvolger van de modellen Admiral en Diplomat. Naast de sedan werd ook de Opel Monza vervaardigd, een sportcoupévariant van de Senator. Beide modellen leken sterk op de carrosserie van de Opel Rekord E en de Opel Commodore. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Opel Senator

Het aanvankelijke motorprogramma omvatte 2,8 en 3,0 liter carburateurmotoren en een 2,8 liter inspuitmotor, vanaf 1984 kwam de Senator ook met een 2,3 liter turbodieselmotor. Samen met de Opel Omega A bracht de onderneming in 1987 ook de Senator B op de markt, dit keer echter zonder een sportcoupévariant.

De Senator B was verkrijgbaar met een 3,0 liter inspuitmotor, met of zonder katalysator, in het buitenland werd de Senator B ook aangeboden met een 2,3 liter turbodieselmotor. Vanaf 1989 ontwikkelde Opel de 3,0 liter 24V-motor, die met een vermogen van 204 pk koploper bleef totdat de productie van de Senator B in 1993 werd stopgezet.

Beoordelingen voor Opel Senator

1 Beoordelingen

4,0