Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Opel Senator te koop: tweedehands en nieuw

Opel Senator

Opel Senator

Van 1978 tot 1987 bouwde Opel de Senator A, een luxe middenklassenwagen die gepresenteerd werd als opvolger van de modellen Admiral en Diplomat. Naast de sedan werd ook de Opel Monza vervaardigd, een sportcoupévariant van de Senator. Beide modellen leken sterk op de carrosserie van de Opel Rekord E en de Opel Commodore. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Opel Senator

Het aanvankelijke motorprogramma omvatte 2,8 en 3,0 liter carburateurmotoren en een 2,8 liter inspuitmotor, vanaf 1984 kwam de Senator ook met een 2,3 liter turbodieselmotor. Samen met de Opel Omega A bracht de onderneming in 1987 ook de Senator B op de markt, dit keer echter zonder een sportcoupévariant.

De Senator B was verkrijgbaar met een 3,0 liter inspuitmotor, met of zonder katalysator, in het buitenland werd de Senator B ook aangeboden met een 2,3 liter turbodieselmotor. Vanaf 1989 ontwikkelde Opel de 3,0 liter 24V-motor, die met een vermogen van 204 pk koploper bleef totdat de productie van de Senator B in 1993 werd stopgezet.

Beoordelingen voor Opel Senator

1 Beoordelingen

4,0