Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Peugeot 207

Sterke punten
 • Klein en wendbaar
 • Voldoende ruimte
 • Ook verkrijgbaar als aantrekkelijke speciale modellen
Zwakke punten
 • Geïsoleerde elektrische problemen
 • Elektronisch stabiliteitsprogramma (ESP) alleen tegen meerprijs
 • Geïsoleerde problemen met veren en dempers

Peugeot 207: populaire compacte auto met Franse flair

Met zijn charme en gedenkwaardige design is de Peugeot 207 sinds de presentatie van de eerste generatie in 2006 niet meer weg te denken uit het stadsbeeld als typisch Franse compacte auto. Het betrouwbare en comfortabele model wordt tegenwoordig beschouwd als een echt koopje op de markt voor tweedehands auto’s. Lees meer

Alternatieve modellen

Goede punten

 • In vergelijking met zijn voorganger wordt de Peugeot 207 als bijzonder betrouwbaar beschouwd.
 • Binnenin biedt het model een goed comfort en een uitgebreide uitrusting.
 • Een breed scala aan veiligheidsvoorzieningen zorgt voor topresultaten bij crashtests.
 • Als tweedehands auto is de Peugeot 207 een echt koopje en een veilige investering.
 • Dankzij zijn goede wendbaarheid is het voertuig perfect voor stadsverkeer.

Data

Motor

Rustig en zuinig of sportief en wendbaar: wie de Peugeot 207 als compacte auto wil aanschaffen, vindt een breed motorenaanbod. Naast de klassieke benzinemotoren zijn er ook verschillende dieselversies in het gamma, die vooral zorgen voor gunstige verbruikskosten. Er zijn in totaal vijf verschillende vermogensniveaus beschikbaar, met een minimum van 68 tot een maximum van 112 pk.

Klanten krijgen daarentegen aanzienlijk meer keuze en prestaties met de benzinemodellen. De instapmotor is een 1,4 liter benzinemotor met vier cilinders en 73 pk. Deze biedt middelmatige rijprestaties, maar zou vooral voor prijsbewuste klanten de beste keuze zijn. Het model heeft 14,5 seconden** nodig voor **acceleratie tot 100 km/h**, de **maximumsnelheid is 170 km/h**. Met de Peugeot 207 is het echter ook mogelijk om desgewenst veel harder te rijden op de weg. Dit geldt voor de 155 THP, een **1,6 liter viercilinder**. De motor levert **een maximum van 156 pk met een maximumkoppel van 240 Nm**. De **sprint naar 100 km/u duurt hier slechts acht seconden** en de **topsnelheid bedraagt 216 km/u**.

Overigens was de Peugeot 207 ook uitgerust met een geschikte motor voor de rallysport. Dit is misschien minder interessant voor de klassieke klant, maar dankzij 175 pk biedt hij perfecte voorwaarden voor snel en sportief rijden. 220 km/u topsnelheid en 7,1 seconden tot 100 km/u kunnen inspireren over de hele lijn als aangegeven rijprestaties. Met zijn klassieke voorwielaandrijving en een handgeschakelde versnellingsbak laat de overige uitrusting van het voertuig geen verrassingen zien.

Afmetingen

Afhankelijk van de gekozen uitvoering en carrosserievorm variëren de afmetingen binnen het Peugeot 207-gamma uiteraard aanzienlijk. Zo is de combi met de afkorting “SW” aanzienlijk groter. De klassieke compacte auto met hatchback biedt daarentegen perfecte voorwaarden voor comfortabele ritten in de stad. Een kleine vier meter lengte, 1,74 meter breedte en 1,47 meter hoogte kenmerken de carrosserie en maken een zeer goede wendbaarheid en gemakkelijk manoeuvreren mogelijk en maken het gemakkelijker om de juiste parkeerplaats te vinden.

Tegelijkertijd laat de Peugeot 207 zich van zijn beste kant zien als het gaat om alledaagse bruikbaarheid. Ondanks de overzichtelijke carrosserie en de compacte afmetingen biedt de bagageruimte gemakkelijk plaats aan 270 L laadvolume. Desgewenst kan de compacte auto zelfs worden besteld met een trekhaak en worden gebruikt als trekauto. Hier moeten klanten echter rekening houden met een maximaal aanhangergewicht van 1.150 kilogram.

Bouwperiode 2006-2015
Lengte, breedte, hoogte 4,0 m x 1,7 m x 1,5 m
Wielbasis 2,5 m
Inhoud bagageruimte 270-923 l (inclusief stoelenrij)
Leeggewicht 1.213-1.395 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 1.600-1.726 kg
Cilinderinhoud 1,360-1,598 cm³
Koppel 118-270 Nm
Topsnelheid 166-220 km/u
Acceleratie 0-100 km/u in s 7,1-15 s
Tankinhoud 50 l
Verbruik 4,2-7,2 l
CO2-uitstoot 110-171 g/km

Varianten

De Peugeot 207 werd tot 2012 gebouwd en in de loop der jaren in drie basisvarianten aangeboden. Dat waren de compacte auto met een hatchback, een praktische stationcar en een cabriolet met veel frisse lucht. Ook voor de compacte auto werd onderscheid gemaakt tussen twee- en vijfdeursmodellen, maar de uitvoering hing af van de gekozen uitrustingslijn.

Er waren ook enkele verschillen in de uitrustingslijnen van de Peugeot 207. In het algemeen kon in de instapvariant “Filou” al een goed comfort worden verwacht. Klanten kunnen rekenen op vier airbags, centrale vergrendeling en elektrisch bedienbare voorruiten. De “Tendence”-versie biedt meer uitrusting en comfort. Dit omvatte onder meer zijdelingse hoofdairbags, een ESP-systeem voor meer veiligheid en airconditioning.

De uitvoering “Premium” genoot grote populariteit door de uitgebreide keuze aan verschillende functies. Klanten konden bijvoorbeeld rekenen op lichtmetalen wielen, leren bekleding en een cd-speler. Als het comfort in dit geval nog niet voldoende was, kon de Peugeot 207 worden besteld met vele andere extra’s en pakketten: Parkeerhulp, automatische klimaatregeling of licht- en regensensor waren beschikbaar.

Prijs

In de basisversie “Filou” kostte de Peugeot 207 minstens 13.450 euro, voor de tweede versie “Tendence” met meer uitrusting en comfort rekende Peugeot 15.500 euro. De Peugeot 207 Outdoor kostte als duurste uitrustingslijn 19.000 euro, maar met verdere extra’s of de wens naar meer comfort liep de prijs al snel op tot boven de 20.000 euro.

Gebruikt blijkt de Peugeot 207 in veel gevallen een echt koopje. Goed onderhouden modellen van de kleine auto kunnen vaak worden gekocht voor minder dan 3.000 euro, zodra kopers kleine compromissen accepteren op het gebied van uitrusting of conditie.

Design

Exterieur

De Peugeot 207 kreeg in 2009 een uitgebreide “facelift”. Sindsdien heeft het voertuig een veel moderner uiterlijk gekregen, inclusief een opnieuw ontworpen voorkant. Een grote luchtinlaat, nieuwe koplampen, achterlichten en herziene dorpels laten een zeer goede indruk achter bij een eerste blik op het exterieur. Het uiterlijk van het voertuig werd echter ook bepaald door de gekozen variant. De Franse autofabrikant gaf het model in de “Outdoor”-versie een bijzonder rustiek uiterlijk: met onder meer getinte zijruiten of diverse aanbouwdelen aan de carrosserie. Natuurlijk kan het voertuig ook gebruikt worden gekocht met vele opvallende en verschillende lakafwerkingen.

Interieur

Het interieur lijkt eenvoudig en overzichtelijk, zelfs beginners zouden geen problemen moeten hebben met de bediening. In vergelijking met de voorganger is de kwaliteit van de afwerking aanzienlijk verbeterd, onder meer dankzij hoogwaardige materialen. Zo blijft de compacte auto er van binnen meestal ook na enkele jaren zeer goed uitzien. Het comfort is overtuigend voor een compacte auto, bijvoorbeeld met comfortabele stoelen en een goed overzicht bij het rijden in stadsverkeer.

peugeot-207-interieur

Veiligheid

Op het gebied van veiligheid laat de Peugeot 207 vrijwel niets te wensen over. Het voertuig biedt al een goede uitrusting met standaard veel veiligheidsrelevante voorzieningen. Antiblokkeersysteem (ABS), meerdere airbags of stuurbekrachtiging: de belangrijke kenmerken maken deel uit van het voertuig. Dat is nog een reden waarom de Peugeot 207 in de Euro NCAP crashtest over de hele linie wist te overtuigen. Vijf sterren mogen hier zeker gezien worden als resultaat. Er is echter enige kritiek op het ESP antislip systeem. Helaas is dit alleen beschikbaar in hogere uitrustingslijnen en kost het aanzienlijk meer.

Alternatieven

De VW Polo is een goed alternatief voor de Peugeot 207 en voegt zich bij het brede aanbod van compacte auto’s op de markt. Het voertuig biedt ook solide kwaliteit, goed comfort en overtuigt al vele generaties door zijn hoge geschiktheid voor dagelijks gebruik.

FAQ

Zijn opvolger, de Peugeot 208, kwam in 2012 op de markt. Toch werd de 207 gebouwd en in verschillende varianten aangeboden tot 2015.

Vooral in directe vergelijking met zijn voorganger, de 206, scoort de Peugeot 207 beduidend beter op het gebied van betrouwbaarheid. Slechts zelden hebben zich problemen voorgedaan met de motor of de elektronica.

Beoordelingen voor Peugeot 207

228 Beoordelingen

4,4