Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Peugeot SUV

De eerste Peugeot SUV

Autofabrikant Peugeot brengt modellen voor verschillende doelgroepen op de markt. Zo wordt de eerst anchortekst van Peugeot, de Peugeot P4, in de jaren 70 speciaal ontworpen als legervoertuig. Het model krijgt de benaming 'Light all terrain vehicle'. Het model wordt gebaseerd op de Mercedes-Benz G-Klasse en voorzien van een Peugeot-motor en uitrusting. De benzine-uitvoering heeft een 4 cilinderinhoud van 1971 cc en is goed voor een vermogen van 79 pk bij 4750 toeren per minuut. De dieselversie levert een vermogen van 70,5 pk bij 4.500 toeren. Er zit vierwielaandrijving op het voertuig en de topsnelheid ligt rond de 110 km per uur. Er is ruimte voor 750 kilogram lading of 4 militairen. De reserveband wordt bevestigd aan de achterbak.

Kenmerken van een SUV

Een SUV combineert de belangrijkste eigenschappen van 2 verschillende autotypes: namelijk die van een luxe personenauto en een terreinwagen. De gemiddelde SUV heeft een groot laadvermogen en de mogelijkheid tegelijkertijd passagiers te vervoeren. In veruit de meeste gevallen worden deze eigenschappen gecombineerd met off-road-technieken, zoals vierwielaandrijving, ook wel bekend als 4WD. De SUV wordt meestal als grote gezinsauto gebruikt. Hij komt zelden tot nooit op echt ruw terrein, sommige kleinere varianten zijn zelfs totaal ongeschikt om op ruw terrein te rijden. Door de comfortabele zit is een SUV erg geschikt om er regelmatig lange ritten mee af te leggen. Een ander belangrijk aspect is het betere overzicht dat ontstaat door de hogere zit. De bestuurder zal hierdoor een veiliger gevoel hebben.

De Peugeot SUV

Peugeot heeft een aantal SUV ontwikkeld zoals de 2008, de 3008, de 4007 en de 4008 serie. De modellen zijn mede tot stand gekomen door samen te werken met andere merken, zoals met Mitsubishi gebeurde bij de ontwikkeling van de Peugeot 4007. Peugeot ontwierp zowel de dieselmotor als de carrosserie, terwijl Mitsubishi zich bezighield met de benzinemotor en het interieur. De 4007 en de C-Crosser van Citroën waren de eerste auto's van een Frans merk die in Japan geproduceerd werden. Het ultieme kenmerk van de Peugeot 4007 is het grote radiatorrooster, de opengesperde leeuwenmuil die iedereen direct herkent. Dat is ook een van de belangrijkste verschillen met de Citroën C-Crosser. In eerste instantie was er alleen een Peugeot 4007 beschikbaar met een 2.2 liter HDi dieselmotor met roetfilter. Deze motor levert 15 kW (156 pk) en een koppel van 380 Nm. Op dit moment zijn er verschillende motoren verkrijgbaar. Peugeot, Mitsubishi, Hyundai en Daimler-Chrysler werkten samen aan de ontwikkeling van de PRO 2.4- liter viercilinder benzinemotor. Die motor kwam in 2010 op de markt en levert 170 pk.