Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Peugeot 5008

Europese Auto van het jaar 2014

De Peugeot 5008 heeft in 2020 een kleine opfrisbeurt gekregen. Hierbij zijn de grille, de koplampen en het interieur van deze crossover SUV aangepakt. Of je nou kiest voor een nieuwe of een gebruikte Peugeot 5008, je krijgt er standaard 5-7 zitplaatsen bij. Er is dus ruimte genoeg voor een gezin. Aan boord zit een touchscreen van 12,3 inch waarmee je de belangrijkste functies kunt bedienen. De 5008 is verkrijgbaar met benzine- en dieselmotoren en nu ook met een plug-in hybride aandrijving. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Peugeot 5008

Peugeot 5008 - crossover met vernieuwd uiterlijk

De Peugeot 5008 is een compacte MPV van Peugeot die sinds 2009 door Peugeot wordt gemaakt. Het model werd in 2009 geïntroduceerd tijdens de IAA in Frankfurt. De auto werd eerst aangeboden als MPV, maar door de afnemende vraag naar dit type auto kwam Peugeot in september 2016 met een nieuwe crossover SUV versie van de 5008. Deze crossover is verkrijgbaar met 5 of 7 zitplaatsen. De 5008 maakt gebruik van dezelfde motoren als de Peugeot 3008.

De herziene Peugeot 5008

In 2020 is de Peugeot 5008 herzien. Hierbij is de voorkant vernieuwd. Nieuw is de frameless grille waarboven voortaan de cijfers 5008 staan. Naast de grille zijn ook de koplampen opnieuw ontworpen. De auto heeft LED-lampen en optioneel zijn full-led lampen beschikbaar. De dynamische uitstraling van de nieuwe 5008 wordt benadrukt door het verchroomde inzetstuk dat de lijn van de koplampen tot de achterspoiler laat doorlopen. Verder zijn er nieuwe carrosseriekleuren beschikbaar en kun je de auto uitrusten met het nieuwe ‘Black Pack’ optiepakket.

De zichtbare mistlampen zijn verdwenen. De LED-lampen hebben nu een foggy-mode die de functie van mistlampen vervangt. Deze functie schakelt de dimlichten met verminderde intensiteit in zodra de mistachterlichten worden geactiveerd. De nieuwe 19-inch ‘San Francisco’ aluminium velgen met brede wielkastbeschermers en robuuste deurlijsten geven de auto een extra stoer uiterlijk.

Kleine wijzigingen in het interieur

Het interieur heeft ook wat wijzigingen gekregen. Van binnen zit nu de nieuwste versie van de Peugeot i-cockpit, voorzien van een 10 inch HD touchscreen. Voor de bestuurder zit een digitaal dashboard met head up display van 12,3 inch. Je krijgt er verder een compact stuur bij voor meer wendbaarheid. Met de 7 tuimelschakelaars bedien je snel de belangrijkste functies zonder dat je door allerlei menu’s hoeft te scrollen.

De herziene Peugeot 5008 wordt gemaakt in de Franse fabriek in Rennes. Het model is sinds december 2020 leverbaar voor een prijs die begint bij €36.320. Vind je dat te duur, kies dan voor een gebruikte Peugeot 5008.

Peugeot 5008 SEATin vergelijking tot Tarraco

De SEAT Tarraco is SEAT’s grootste SUV tot nu toe en heeft veel waar te maken. We vergelijken dit model met de Peugeot 5008. Qua prijs vallen deze SUV’s in dezelfde klasse, waarbij de SEAT een tikje duurder is dan de Peugeot.

Infotainment

Het 10 inch HD touchscreen van de Peugeot zit hoog op het dashboard, zodat je op de weg kunt blijven kijken. Het systeem kan echter traag reageren op opdrachten. Dat het scherm ook de airconditioning aanstuurt, is vervelend. Je krijgt echter veel gadgets. Het radio en mediasysteem met 8,25 inch (20,95 cm) touchscreen in kleur van de Tarraco reageert veel vlotter. Je krijgt er ook standaard Bluetooth telefoonkoppeling en audiostreaming bij, iets wat de peugeot niet standaard heeft. Met in totaal 3 USB-aansluitingen kunnen de meeste gezinnen hun telefoons tegelijkertijd opladen. Het is alleen jammer dat je het geluidssysteem niet kunt upgraden.

Praktisch

Omdat beide SUV’s geschikt zijn voor gezinnen door de 5 zitplaatsen, is het gebruiksgemak belangrijk. In beide auto’s kan de middelste zitrij verschoven worden. In de Tarraco is de middelste stoel smaller dan de buitenste twee, terwijl de stoelen in de 5008 allemaal even breed zijn. Klap je de 3e rij neer, dan ontstaat in de Tarraco 700 liter bagageruimte en in de Peugeot 1.060 liter. Best een groot verschil.

Conclusie

Beide modellen hebben veel zitruimte en praktische stoelen. De kofferbak van de peugeot is duidelijk de grootste. De Peugeot is veel goedkoper in gebruik, heeft meer ruimte voor passagiers en bagage en het interieur heeft een betere kwaliteit. Het Infotainment-systeem is minder snel en praktisch dan dat van de Tarraco. De Tarraco heeft een degelijk interieur, een goede rijpositie en tal van infotainment functies. De stoelen op de derde rij zijn krapper dan bij de Peugeot en minder praktisch.

De motoren van de Peugeot 5008

De Peugeot 5008 is leverbaar met benzine- en dieselmotoren plus een plug-in hybride aandrijving. Alle benzine- en dieselmotoren van de nieuwe Peugeot 5008 SUV zijn uitgerust met een brandstofbesparend Stop & Start systeem.

Benzine

Bij de benzinemotoren heb je keuze uit 3 varianten. De standaard motor is de PureTech 130 S&S met een vermogen van 96 kW/130 pk. Deze motor is verkrijgbaar met een handgeschakelde versnellingsbak of een EAT8 automaat. Deze benzinemotor heeft een gemiddeld brandstofverbruik van 6,3 liter/100 km. De topsnelheid is 188 km/u en de sprint van 0-100 km/u duurt 9,5 seconden.

Er is ook een 1.1. LPureTech 180 S&S benzinemotor beschikbaar die een vermogen heeft van 133 kW/180 pk. Het gemiddelde brandstofverbruik is 6,9 l/100 km. De topsnelheid is 222 km/u. Deze motor is gekoppeld aan een EAT8 automaat.

Diesel

Er is ook een 1.5 L BlueHDi 130 S&S dieselmotor beschikbaar, met een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een EAT8 automaat. Deze motor is uitsluitend leverbaar op de zakelijke uitvoeringen van de 5008. Het vermogen is 96 kW/130 pk en het brandstofverbruik van deze diesel is gemiddeld 5 l/100 km.

Plug-in Hybride

Tenslotte is de Peugeot 5008 ook leverbaar met een HYbrid 225 e aandrijving met een EAT 8 automatische versnellingsbak. Deze hybride heeft een vermogen van 133 kW/225 pk en een elektrische actieradius (WLTP) van 55 km. Het gecombineerde verbruik is 1.4 l/100km en de CO2-uitstoot is 31 g/km.

Uitrusting en opties

De Peugeot 5008 is verkrijgbaar in de uitvoeringen Active, Allure en GT. Daarnaast zijn er nog 3 zakelijke uitvoeringen.

De Peugeot 5008 Active is het instapmodel en dat is geschikt als je een basisuitrusting voldoende vindt. Bij deze uitvoering krijg je o.a. standaard:

  • 17" lichtmetalen velgen 'Chicago'
  • Climate control
  • Pack Safety
  • Parkeerhulp achter

De volgende uitvoering is de Peugeot 5008 Allure. Deze is rijker uitgerust dan de Active, met o.a. Peugeot Connect SOS, Peugeot Connect 3D Nav met spraaksturing en 18" lichtmetalen velgen ‘Detroit’

De 3e uitvoering voor particuliere rijders is de Peugeot 5008 GT. De standaarduitrusting van dit model bestaat o.a. uit:

  • Peugeot Connect 3D Nav incl DAB+
  • Achterste zijruiten en achterruit extra getint
  • 18" lichtmetalen velgen 'Detroit' glanzend zwart uitgevoerd
  • 10" capacitief HD touchscreen in kleur

Volop ruimte voor het hele gezin

Een groter gezin past met gemak in deze Peugeot 5008 SUV. Met 5 of 7 zitplaatsen is er altijd voldoende ruimte voor iedereen. Dankzij de zuinige motoren blijft het brandstofverbruik binnen de perken. Gebruik je 5 zitplaatsen dan heb je een royale 1.060 liter aan bagageruimte tot je beschikking.

Beoordelingen voor Peugeot 5008

20 Beoordelingen

4,4