Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Volvo SUV

De eerste Volvo SUV

In 1997 ontwikkelt het Zweedse Volvo op basis van de V70 een voorloper van de latere SUV-modellen XC90 en XC60. Deze auto wordt V70 Cross Country genoemd en is een hogere, vierwielaangedreven stationwagen. In 2002 wordt de geheel nieuw ontworpen XC90 gepresenteerd samen met de XC70 die de V70 CC dan vervangt. De afkorting SUV staat voor 'Sports Utility Vehicle' en is in de Verenigde Staten mateloos populair. In feite is het een stationwagen die door zijn vierwielaandrijving ook in het terrein goed uit de voeten kan. Dit alles zonder de luxe van een gewone personenwagen te moeten missen. In 2007 wordt de XC70 samen met de V70 compleet vernieuwd.

Volvo XC 90 (2002 - 2015)

De XC90 wordt in 2002 aan het publiek gepresenteerd als de eerste echte SUV van Volvo. Directe concurrenten zijn dan Mercedes-Benz met zijn M-Klasse en de BMW X5. Het meest succesvol is de Volvo SUV in de Verenigde Staten waar ook een versie beschikbaar is die alleen door de voorwielen wordt aangedreven. De auto is leverbaar met automatische of handmatige versnelling en als vijf- of zevenzitter. De Volvo is zeer luxe en voorzien van alle comfort. Om de Amerikaanse markt te bedienen introduceert men een achtcilinder 4.4 liter motor die naast de populaire vijfcilinder motoren ook in Europa leverbaar is. De presentatie van de tweede generatie volgt in oktober 2014 tijdens de autoshow in Parijs. De auto moet in 2015 op de markt komen en heeft het meest complete veiligheidspakket ooit met 'Run of road protection' en 'Intersection Braking'. De Volvo is leverbaar met een benzine- of dieselmotor en sinds enige jaren met plug-in-hybrid Drive-E motoren. Zeker de oudere modellen zijn als occasion gewild.

Volvo XC 60 (2008 - 2015)

De middelgrote SUV is gebaseerd op het Ford EUCD-platform dat niet alleen de basis vormt voor diverse Volvo-modellen, maar bijvoorbeeld ook voor de Ford S-Max en de Mazda 6. In 2008 wordt op de autosalon van Genève het nieuwe Volvo-model aan het publiek getoond. De concurrentie zit niet stil en BMW en Audi komen in 2009 ook met een midi-SUV model, de X3 en de Q5. De Volvo is verkrijgbaar met drie verschillende benzinemotoren en twee turbodieselmotoren, met handgeschakelde of automatische versnellingsbak en als AWD of vierwielaangedreven SUV. In 2013 volgt een nieuw model met een compleet ander motorassortiment. De benzine- en dieselmotoren zijn alleen nog leverbaar als viercilinder 2.0 liter.