Volvo XC 90 te koop: tweedehands en nieuw

}
Volvo XC 90

Volvo XC 90

De XC90 is het eerste door Volvo geproduceerde Sports Utility Vehicle - kort SUV. De luxe SUV is sinds 2002 op de markt. De Zweedse autobouwer is daarmee de algemene trend van de branche gevolgd, gezinsvriendelijke terreinwagens en luxe in nieuwe modellen in het luxe marktsegment met elkaar te verbinden. Lees meer

Informatie over Volvo XC90

Met de XC90 gaat Volvo de directe concurrentiestrijd aan met bijvoorbeeld de VW Touareg of de BMW X5 van BMW. Bij de motoruitvoering is bij de versie XC90 D5 een 163 pk sterke diesel verkrijgbaar en bij de benzinemotoren kan men kiezen uit twee varianten met 210 en 272 pk. Volvo biedt de XC90 uitsluitend aan met turbomotoren.

Alle modellen zijn, zoals dat voor SUV's gebruikelijk is, uitgerust met vierwielaandrijving. Het 4,80 m lange, 1,90 m brede en 1,74 m hoge voertuig weegt echter gemiddeld ongeveer 2,2 ton - en dat merkt men niet op de laatste plaats bij het brandstofverbruik: net als bij alle SUV's betaalt men ook bij de XC90 de luxe, de terreingeschiktheid en het rijcomfort met een hoger brandstofverbruik. De XC90, die wordt gebouwd in de Volvofabriek in Göteborg, de thuishaven van het Volvo-merk, biedt ruimte voor maximaal 7 inzittenden, een sportief rijgedrag en de voor Volvo karakteristieke, hoge veiligheidsstandaard.