Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
Volvo hybride

De geschiedenis en oprichting van Volvo: nieuwe en tweedehands auto's

Volvo is een Zweeds automerk dat is ontstaan in 1927. De merknaam zelf werd in 1915 officieel geregistreerd. In 1928 verscheen het eerste model van Volvo op de markt; dit was een vrachtwagen. Vanaf 1949 verschenen er steeds meer personenauto's. In 1964 was Volvo het grootste bedrijf van Zweden, en door de jaren heen zijn er verschillende modellen van Volvo op de markt verschenen, waaronder ook de hybride modellen. Deze zijn een stuk milieuvriendelijker dan de gewone modellen van Volvo. Zo heeft Volvo in 2014 aangekondigd dat alle stadsbussen op hybride gaan rijden.

Diverse modellen van de Hybride variant

Er zijn verschillende Hybride Volvo modellen op de markt gebracht. Nieuwe modellen van de Volvo Hybride zijn bijvoorbeeld de Volvo V60 Hybride en de Volvo V70 Hybride. Deze nieuwe modellen zijn verkrijgbaar vanaf eind 2013 en begin 2014. Rijden in een tweedehands auto van Volvo heeft als voordeel dat het een stuk milieuvriendelijker is dan een auto die rijdt op benzine of diesel. Qua vermogen doet de hybride versie bovendien niet onder voor de benzine- of dieselmotor. Ook het aantal pk kan met gemak worden behaald, al is de acceleratie soms iets trager.

Hyvride Volvo modellen zijn veilig voor op de weg

Volvo heeft altijd veel waarde gehecht aan de veiligheid van de auto. Zo zijn in 1959 bijvoorbeeld de driehoeksgordels door Volvo ontworpen, waarna ze standaard in de gehele auto-industrie zijn geïntegreerd. Andere zaken waarin de veiligheid ook aan bod kwam, waren de productie van kinderstoeltjes en een veiligheidsgesp bij de gordel. Iedereen die op zoek is naar een tweedehands Volvo Hybride kan dan ook met dit elektrische model van Volvo uitstekend uit de voeten. Bovendien wordt het gebruik van deze elektrische auto gestimuleerd door de overheid, door fiscaalvriendelijke maatregelen door te voeren.