Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
volvo-v70-front

Volvo V70

1 / 3
volvo-v70-front
volvo-v70-side
volvo-v70-back

Sterke punten

  • Hoge prestaties voor soepele ritten
  • Veel ruimte in de auto en in de kofferbak
  • Goede veiligheidssystemen

Zwakke punten

  • Hoog verbruik
  • Hoge afschrijving
  • Ruwe versnelling

Volvo V70 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Volvo V70, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Occasions vanaf:€ 450,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Volvo V70: geweldige rijeigenschappen en hoge veiligheidsnormen

In 1996 begon Volvo met de productie van de V70, de opvolger van de Volvo 850 estate. In de eerste generatie werd de nieuwe Volvo tegelijkertijd ook als sedan verkocht onder de naam S70. Deze werd in 2000 gevolgd door een SUV-versie, de XC70. Lees meer

Interesse in een Volvo V70

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

  • Perfect voor de volgende reis dankzij de grote kofferbak.
  • Het chassis rijdt soepel, zelfs bij hoge snelheden.
  • Beveiligingssystemen bieden voldoende bescherming.
  • Heeft ook vierwielaandrijving (AWD) in sommige varianten.

Gegevens

Motor

Tijdens zijn twintigjarige leven rolden in totaal drie generaties van de Volvo V70 van de band. Krachtige motoren waren steeds verkrijgbaar. Want dankzij vermogens van 109 tot 305 pk was geen enkele aandrijving zwak. Er werden diesel- en benzinemotoren aangeboden, en sommige modellen waren zelfs verkrijgbaar als bi-fuel met een extra aardgastank. Deze werden echter alleen aangeboden in de eerste en tweede generatie. Bovendien werden sommige modellen uitgerust met een turbo- en vierwielaandrijving (aangeduid als AWD).

Vergelijking van de motoren in alle generaties van de Volvo V70:

1e generatie 2e generatie 3e generatie
Productieperiode 1996 – 2000 2000 – 2007 2007 – 2016
Motor Benzine, Diesel Benzine, Diesel Benzine, Diesel
Cilinderinhoud 2,0 – 2,5 liter 2,0 – 2,5 liter 1,6 – 3,2 liter
Vermogen 126 – 256 pk 126 – 300 pk 109 – 305 pk
Koppel 170 – 350 Nm 220 – 400 Nm 190 – 440 Nm

Afmetingen

De afmetingen van de V70 weerspiegelen een klassieke stationwagen. Met afmetingen van 4,8 meter lengte, 1,8 meter breedte, 1,5 meter hoogte en in totaal vijf zitplaatsen is er voldoende ruimte voor het hele gezin. Bovendien biedt de bagageruimte met een volume van 575 tot 1.600 liter voldoende ruimte voor het volgende avontuur. Bovendien kon de Volvo V70 worden besteld met een optionele trekhaak voor een maximaal trekvermogen van 1800 kilogram. Dus ook hier ligt de nadruk op de zeer goede geschiktheid van de estate voor dagelijks gebruik.

Varianten

De productieperiode van twee decennia leverde een uitgebreid gamma van verschillende V70-modellen op. Wat vooral opvalt is de grote keuze aan motoren met hun verschillende vermogens en aandrijvingen. Tegelijkertijd onderscheiden de afzonderlijke voertuigen zich echter ook door hun respectieve uitrusting. De laatste generatie zorgde voor drie lijnen tegelijk.

Zelfs de basisvariant Kinetic schittert met een serie veiligheidssystemen zoals Volvo City Safety, het whiplashbeschermingssysteem WHIPS of een bandenspanningscontrolesysteem. Bovendien zijn nu al tal van lederen elementen in het interieur verwerkt om het sedangevoel van de auto te ondersteunen. De volgende hoogste uitrustingslijn, Momentum, voegt echt houten elementen, chromen toepassingen en een glazen dak toe aan het interieur. Het Summum-pakket voegt lichtmetalen 17-inchwielen, het audiopakket HU-850 en verwarmde sportstoelen voor de bestuurder en voorpassagier toe.

Prijs

Als nieuwe auto kostte een Volvo V70 in Nederland minimaal 30.000 euro, maar dat gold alleen voor de basisauto met de basisuitrusting. Wie meer comfort wilde of meer motorvermogen waardeerde, moest al snel tot 60.000 euro begroten voor de aanschaf van de stationwagon.

De Volvo V70 is sinds 2016 echter niet meer leverbaar als nieuwe auto, want het model is hier vervangen door de Volvo V90, die nu nog steeds wordt aangeboden. Maar als occasion is de grote en veilige stationcar nog steeds zeer gewild, vooral in Nederland. Het voertuig is al verkrijgbaar voor ongeveer 1000 euro, maar dit is meestal de eerste generatie met vele honderdduizenden kilometers op de teller. Over het algemeen hebben veel van de aangeboden voertuigen een zeer hoge kilometerstand, wat uiteindelijk spreekt voor de stabiliteit en kwaliteit van de Volvo V70. Als je een goed onderhouden stationcar wilt met minder kilometers, moet je rekenen op een geplande aankoop van ongeveer 20.000 euro.

De motoren van de Volvo V70 blijken echter niet alleen zeer stabiel maar ook zuinig te zijn, wat de gebruikskosten duidelijk ten goede komt. De kosten van de motorrijtuigenbelasting lopen sterk uiteen, omdat zij onder meer afhankelijk zijn van het ledig gewicht. Zo wordt het instapmodel van de tweede generatie benzinemotoren belast met meer dan 900 euro per jaar.

Design

Exterieur

De carrosserie van de stationwagen maakt een zeer zekere en vooruitstrevende indruk. Aan de voorzijde is de luchtinlaat een belangrijk stylingelement en zorgt hij direct voor een dynamischer en stijlvoller uiterlijk. Aan de achterkant is er een spoiler op het dak, die ook bedoeld is om de ontwerpstijl van de auto te volgen. Alle spiegels en kappen zijn van carbon. Het unieke uitlaatsysteem met zelfs dubbele uitlaatpijpen, afhankelijk van het model, geeft het voertuig een nog sportievere uitstraling.

Interieur

De sedan maakt een zeer robuuste indruk in het interieur. De bestuurder heeft een vrijwel volledig digitaal display en een multifunctioneel stuurwiel voor zich, waarmee de gebruikelijke functies zoals instellingen voor de radio of het bestuurdersdisplay mogelijk zijn. De middenconsole herbergt de versnellingspook of automaat en 30 verschillende knoppen voor diverse andere instellingen. Boven de knoppen zit een iets kleiner display dat als navigatiesysteem kan worden gebruikt. In de oudere modellen is een CD-ROM speler nog steeds gebruikelijk.

volvo-v70-interieur

volvo-v70-seats

Veiligheid

Vooral de assistentiesystemen overtuigen, wat te danken is aan het feit dat Volvo de noodremassistent heeft geüpgraded. Nu worden niet alleen voetgangers maar ook fietsers erkend. Dankzij talrijke sensoren en camera's kan het voertuig relevante weggebruikers in een vroeg stadium detecteren en indien nodig een noodstop in werking stellen.

Dankzij de frontale, zijdelingse en hoofdairbags over de gehele lengte biedt de Volvo V70 een hoog beschermingsniveau voor alle inzittenden, kinderen en volwassenen, in de auto.

Alleen de hoofdsteunen achterin zijn niet geschikt voor langere mensen, omdat ze slechts tot een hoogte van 1,68 cm voldoende reiken. Vooral voor gezinnen zou de Volvo V70 echter een goede keuze moeten zijn vanwege het zeer hoge veiligheidsniveau.

Alternatieven

Het voor de hand liggende huidige alternatief is de opvolger Volvo V90. De V90 is echter net als de V70 vrij duur in aanschaf en begint daarom bij een prijs van ongeveer 60.000 euro bij de Volvo-dealers in Nederland. Qua motorvermogen gaan de nieuwste auto's nog een stapje verder, want de V90 heeft 200 tot 350 pk. De afmetingen zijn slechts minimaal groter.

Wie een goedkoper alternatief zoekt, kan een kijkje nemen bij de Opel Insignia Sports Tourer. Die auto is bijna de helft goedkoper dan de V90. Hij heeft echter niet zo'n krachtige motor. De Ford Mondeo Turnier zit ook in het estate segment. Zelfs in zeer goede staat en met een acceptabele kilometerstand kost zo'n stationwagon ongeveer 22.000 euro en is dus best betaalbaar voor gezinnen.

FAQ

Hoeveel kost een Volvo V70?
De laatste nieuwprijs voor de Volvo V70 lag tussen de 30.000 en 58.000 euro. Op de Nederlandse automarkt zijn aantrekkelijke occasions beschikbaar vanaf ongeveer 22.000 euro.
Hoe lang werd de Volvo V70 gebouwd?
De Volvo V70 verscheen voor het eerst in 1996 en werd geproduceerd tot het voorjaar van 2016.
Wie bouwt de Volvo-motoren?
De motoren worden geproduceerd in Skövde (Zweden) en Zhangijakou (China).
Hoeveel pk levert een Volvo V70?
Een Volvo V70 van de derde generatie levert tussen 109 en 305 pk.

Beoordelingen voor Volvo V70

91 Beoordelingen

4,6