Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
audi-a6-avant-front

Audi A6 Avant

1 / 3
audi-a6-avant-front
audi-a6-avant-side
audi-a6-avant-back

Sterke punten

 • Zeer goede en royale zitruimte
 • Ruime keuze aan motoren met veel vermogen
 • Uitzonderlijke en hoogwaardige uitrusting

Zwakke punten

 • Zeer hoge aanschafkosten
 • Oudere modellen met technische problemen
 • Ook occasions nog erg duur

Audi A6 : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Audi A6, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:€ 43.901,-*
Occasions vanaf:€ 300,-*
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Audi A6 Avant: een stationwagen met vermogen voor de hoogste eisen

De Audi A6 Avant is de stationwagen van het hogere middensegment en verwent alle passagiers met een zee aan ruimte en een hoge mate van luxe. Het aanzienlijke veiligheidsniveau en het aantrekkelijke uiterlijk zijn al even aangenaam, en bovendien is er keuze uit verschillende motoren. Lees meer

Interesse in een Audi A6 Avant

Onze expertise over jouw zoekopdracht

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • Puur comfort dankzij de uitgebreide uitrusting van de stationwagen.
 • Perfect geschikt voor gezinnen met hoge eisen.
 • Krachtige maar efficiënte motoren staan ter beschikking.
 • Visueel maakt het voertuig indruk met zijn elegant design.
 • de Audi A6 Avant wordt beschouwd als zeer betrouwbaar en is een metgezel voor de lange termijn.

Data

Motorisatie

De Audi A6 Avant is allesbehalve een klassieke gezinswagen. Dit is vooral te danken aan de krachtige motoren, die in verschillende prestatieniveaus worden aangeboden. Vooral dieselmotoren staan in de belangstelling, omdat zij het nodige koppel en veel vermogen kunnen leveren, en tegelijk het brandstofverbruik laag kunnen houden. Het brandstofverbruik ligt rond de 6,5 liter per 100 kilometer.

Zelfs de instapmotor heeft voldoende vermogen te bieden. De Audi A6 Avant TDI S tronic heeft 163 pk en brengt dit, dankzij de vierwielaandrijving, direct op de weg. De sprint naar 100 km/u duurt slechts 9,5 seconden, vanuit stilstand. Als deze prestaties niet voldoende zijn, kunnen klanten ook kiezen voor aanzienlijk krachtigere motoren. Een maximum van 286 pk is mogelijk, in welk geval de acceleratie tot 100 km/u nog sneller gaat: slechts ongeveer 5,6 seconden.

Alleen de topklasse benzinemotor accelereert nog sneller. De Audi A6 Avant 55 TFSI is momenteel het krachtigste model in het gamma. De beproefde benzinemotor levert 340 pk, wat zorgt voor sportieve rijprestaties na een pittige trap op het gaspedaal. Met deze motor is het rijplezier bijzonder groot. Het model bereikt een snelheid van 100 km/u in slechts 5,3 seconden.

Uiteraard is de Audi A6 Avant state-of-the-art op het gebied van technologie en is hij in de huidige generatie uitsluitend uitgerust met automatische transmissies. Deze maken bijzonder snelle schakelmanoeuvres mogelijk en zorgen tegelijkertijd voor een significante vermindering van het benzine- en dieselverbruik. De eerder genoemde all-wheel drive is uiteraard standaard op alle varianten van de Estate.

Afmetingen

De Audi A6 Avant is een perfecte gezinsauto en biedt dan ook een zeer grote carrosserie met veel ruimte voor maximaal vijf personen. Het model is dan ook navenant groot. Een lengte van net geen vijf meter en een breedte van ruim 1,9 meter laten vrijwel niets te wensen over. De omvang en de ruimte van de bagageruimte doen er niet voor onder. Tot 565 liter laadvolume is beschikbaar achter de grote achterklep, en de stoelen op de tweede rij kunnen gemakkelijk worden neergeklapt. In dat geval neemt het laadvolume eenvoudigweg toe tot een indrukwekkende 1.680 liter. Dit voldoet zelfs aan de hoogste eisen.

Dankzij de praktische aanhangwagenkoppeling is de Audi A6 Avant ook geschikt als trekauto voor o.a. campers of grote aanhangwagens. Het maximale trekvermogen is 2.000 kilogram.

Varianten

De huidige Audi A6 Avant is verkrijgbaar in in totaal drie verschillende uitrustingslijnen en kan dus individueel aan uw eigen wensen worden aangepast. De versies Basic, Sport en Design zijn beschikbaar.

De basisvariant overtuigt nu al door zijn solide uitrusting en biedt onder meer een volledig nieuw gebouwde cockpit met talrijke beeldschermen en aanraakgevoelige oppervlakken.

De Sport- en Design versies beloven niet alleen een duidelijk verhoogd comfort, maar ook een bijzonder design. Speciale velgen maken bijvoorbeeld deel uit van het pakket, terwijl de sfeerverlichting in het design van de Audi A6 Avant voor een uitnodigende sfeer zorgt.

De drie varianten kunnen ook verder worden aangepast met aanvullende pakketten en uitrustingskenmerken. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Business pakket of het S line exterieurpakket, dat het sportieve karakter van de auto verder ondersteunt.

Prijs

De Audi A6 Avant kost, in de basisuitrusting en met een instapdieselmotor, minstens 68.003 euro. Afhankelijk van de keuze van extra uitrustingskenmerken, een andere motor en een hogere comfortlijn, stijgt dit. Prijzen van meer dan 80.000 euro zijn in zo'n geval niet ongewoon.

Indien gewenst kan het voertuig ook worden verkregen via klassieke leasing of financiering met afbetaling. Rechtstreeks via Audi zijn er bijvoorbeeld al aanbiedingen vanaf een maandelijkse leasetermijn van 1.097 euro.

Dankzij zijn lange levensduur is het ook de moeite waard om eens te kijken naar de aanbiedingen van occasions. De Audi A6 Avant is al een aantal jaren leverbaar, daarom zijn gebruikte voertuigen makkelijk te vinden. Aanbiedingen van de praktische stationwagen beginnen bij ongeveer 10.000 euro.

Design

Buitenkant

De Audi A6 Avant is een van de aantrekkelijke estates op de markt. De ontwerpers zijn erin geslaagd een uitgebalanceerde combinatie van een moderne eerste indruk, een elegante vorm en sportieve details te creëren. Het voertuig heeft duidelijk het huidige gezicht van het merk, en vertegenwoordigt de hogere middenklasse absoluut overtuigend. Een in het oog springende lichtsignatuur met dynamische weergave en LED-technologie spreken direct aan, een groot uitlaatsysteem en de extra trede achteraan ronden het aantrekkelijke totaalpakket van de Audi af.

Binnenkant

Het interieur oogt nog moderner, want ook hier is de Audi A6 Avant state of the art. Naast een groot display in de middenconsole gebruikt Audi nu ook een aanraakgevoelig oppervlak voor de bediening van de klimaatregeling. Enerzijds maakt dit een heel verschil, maar anderzijds vereist het ook een uitgebreide gewenning. Blind opereren is in principe niet meer mogelijk. Het voertuig kent een hoog niveau van afwerking - er is dus geen reden voor kritiek. Bovendien scoort het hoog op de isolatie en de hoeveelheid ruimte in het interieur, zodat de Audi A6 Avant zeker de perfecte en gewaardeerde metgezel voor lange ritten is.

audi-a6-avant-interior

audi-a6-avant-seats

audi-a6-avant-trunk

Veiligheid

De Audi A6 Avant laat zich ook van zijn beste kant zien als het op veiligheid aankomt. Zo maakt het model indruk met een grote en zware carrosserie die goede passieve bescherming biedt. Natuurlijk mogen ook de gebruikelijke en gewaardeerde assistenten en veiligheidssystemen van de huidige generatie niet ontbreken. De Audi A6 Avant kan hier van de bovenste plank reiken, en de klanten vele functies ter beschikking stellen. Of het nu gaat om een actieve waarschuwing bij het verlaten van de rijstrook, een dodehoekwaarschuwing of de noodremassistent - hier blijven geen wensen onvervuld. Dit is ook de reden waarom de Audi A6 de topscore van vijf sterren kreeg in de 2018 Euro NCAP crashtest.

Productie 1994 – heden
Lengte, breedte, hoogte 4,9 m x 2,1 m x 1,5 m
Wielbasis 2,9 m
Inhoud bagageruimte 565 - 1.680 liter (inclusief zitrij)
Ledig gewicht 1.775 - 1.955 kg
Toelaatbaar totaalgewicht 2310 - 2560 kg
Cilinderinhoud 1.984 - 2.995 cm³
Koppel 320 - 620 Nm
Topsnelheid 240 - 250 km/u
Versnelling 0-100 km/h 5,3 - 9,5 s
Tankinhoud 63 l
Verbruik 7,2 - 9,0 liter (benzine), 5,3 - 7,4 liter (diesel)
CO2-uitstoot 163 - 205 g/km (benzine), 139 - 194 g/km (diesel)

Alternatieven

Grote stationwagens met veel vermogen en comfort zijn in trek, en daarom zijn er veel alternatieven. Dit geldt bijvoorbeeld voor de BMW 5 Serie Touring, de grootste concurrent van de Audi. Het concept is zeer gelijkwaardig, want ook dit is een gezinswagen met krachtige motoren. De startprijs van het model is 66.755 euro.

Audi A6 Avant

Waar wordt de Audi A6 Avant gebouwd?
De Duitse autofabrikant blijft trouw aan zijn lijn met de huidige Audi A6 Avant. De productie vindt nog steeds plaats in de Audi-fabriek bij Neckarsulm.
Hoe sportief is de Audi A6 Avant?
De Audi A6 Avant is niet alleen geschikt voor comfortabele ritten, maar kan ook sportieve ambities waarmaken. Daarvoor zorgt de topbenzinemotor van meer dan 300 pk.

Beoordelingen voor Audi A6

517 Beoordelingen

4,0