Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Peugeot 4007

De Peugeot 4007 komt in 2007 op de markt als eerste SUV van Peugeot

Het Franse autoconcern Peugeot-Citroën koos er midden jaren '90 voor om bij de ontwikkeling van zijn eerste MPV nauw samen te werken met de ingenieurs van de Italiaanse constructeur Fiat. Het autoconcern was in deze jaren vooral in de economyklasse vertegenwoordigd en zonder dit gemeenschappelijke project, Eurovan getiteld, was het voor haar minder rendabel geweest om eigen MPV's op de markt te brengen. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Peugeot 4007

Ook de economische achtergrond speelde mee, toen de Fransen er aan het begin van het nieuwe millennium over nadachten om hun voertuigcollectie uit te breiden met compacte MPV’s, cross-over modellen of Sport Utility Vehicle (SUV). Terwijl ze met de Peugeot 308 binnen het eigen concern een geschikte technische basis hadden om MPV’s zoals de Peugeot 5008 te realiseren, koos Peugeot er bij de geplande SUV voor om de techniek van de Japanse fabrikant Mitsubishi te gebruiken. Samen ontwikkelden ze de Peugeot 4007 die in 2007 klaar was om in serieproductie genomen te worden. Met de komst van de Peugeot 4007 presenteerden de Fransen hun eerste SUV.

De zustermodellen van de Peugeot 4007

De Peugeot 4007 had met een lengte van 4,63 meter, een breedte van 1,80 meter en een hoogte van 1,70 meter de klassetypische afmetingen van een compacte SUV uit de gewichtsklasse van minder dan twee ton. Technisch gezien was de als vijf- of als zevenzitter verkrijgbare Peugeot 4007 gebaseerd op het platform van de tweede generatie van de Mitsubishi Outlander. Een bijzonderheid bij de totstandkoming: de Fransen werkten niet alleen maar bij de ontwikkeling van het model samen met de Japanse fabrikant, maar ook bij de productie. Hierbij gebruikte Mitsubishi zijn Outlander-platform om drie zustermodellen te bouwen: de Peugeot 4007, de qua uiterlijk iets anders vormgegeven Citroën C-Crosser en de Mitsubishi Outlander. Voor de Europese markten rolden alle drie de modellen in de Nederlandse Mitsubishi-fabriek van de band. Ook wat betreft de motoruitrusting hadden de drie SUV’s overeenkomsten.

De motoren van de Peugeot 4007

De Peugeot 4007 werd op sommige Europese markten alleen maar met de topmotor aangeboden als dieselmodel met vierwielaandrijving. De door Peugeot gebouwde 2,2 liter motor had een prestatievermogen van 115 kW (156 pk) en bezorgde de SUV een maximumsnelheid van 200 kilometer per uur. Het gemiddelde brandstofverbruik lag op 7,0 liter diesel. Dat ging gepaard met een CO2-uitstoot van 185 g/km. Deze dieselmotor voldeed aan de Euro5-norm en was verkrijgbaar in combinatie met een handmatige zesversnellingsbak of met een automaat. Naast deze motor was er een tijdlang ook een 2,4 liter benzinemotor in de collectie opgenomen met een prestatievermogen van 125 KW (170 pk).

Beoordelingen voor Peugeot 4007

3 Beoordelingen

4,0