Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
peugeot-banner-l-01.jpg

Peugeot coupe

Een klassieke, stijlvolle auto zonder enige protserigheid; bij velen zal dan een Peugeot Coupé voor de ogen opdoemen. Door de jaren heen is de Peugeot Coupé altijd het tegenovergestelde geweest van opvallend en patserig, ondanks de behoorlijke prijskaartjes die aan de grotere en zwaardere modellen hangen. Peugeot heeft modellen van zeer compact tot uiterst royaal en kan daardoor aan de wensen van veel doelgroepen tegemoet komen. Het is dus goed mogelijk om gedurende alle levensfases een Peugeot te rijden.

De klasse van de Peugeot Coupé

Wie houdt van opzichtige auto's of van 'heel veel auto voor zijn geld' zal niet zo snel voor een Peugeot kiezen, want hoewel dit merk niet behoort tot de luxemerken, is een Peugeot doorgaans wel wat duurder dan de concurrentie uit Korea of Japan. Peugeot is inmiddels alweer sinds een aantal jaren onderdeel van PSA Peugeot Citroen.

Modellen

De enige Peugeot die ook officieel een Peugeot Coupé genoemd wordt, is de Peugeot RCZ. Het is een compacte coupé die in 2007 werd voorgegaan door de conceptauto genaamd 308 RCZ. De echte RCZ zag in 2009 het licht, net als de conceptversie, op de IAA. Het model wordt door sommigen wel gezien als een goedkopere versie van de Audi TT. Als variant op de RCZ is Peugeot enige tijd later gekomen met de cabrio RCZ R.

Specificaties

De Peugeot Coupé RCZ is voorzien van een 1,6 L motor met een vermogen van 200 pk en bestuurders van deze auto roemen de rijkwaliteiten. De stugheid van de vering wordt voldoende gecompenseerd door het comfort van de stoelen. Er is wat onvrede over de bediening van het navigatiesysteem, dat wat ouderwets aandoet, maar verder is er niets dan lof over deze auto. De Peugeot Coupé doet, volgens ervaringsdeskundigen, in geen enkel opzicht onder voor duurdere soortgenoten in deze klasse en is ook tweedehands een uitstekende aankoop.

Meer links