Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren. Gebruik je toch liever het oude design? Klik bovenaan het menu op terug.

Lees meer

Ford Sierra te koop: tweedehands en nieuw

Ford Sierra

Ford Sierra

Informatie over Ford Sierra

In 1982 werd de Taunus-opvolger, de Ford Sierra geboren. Aanvankelijk was de Sierra verkrijgbaar als driedeurs, vijfdeurs en stationwagon (Wagon). De wagen met achterwielaandrijving was eerst alleen met hatchback verkrijgbaar - toentertijd een vernieuwing op de automarkt - en pas in 1987 kwam de bekende sedan. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Vooral bij rally's en tourwagenraces leverden de Sierra XR4Ti, Sierra 4x4 en de Sierra RS Cosworth spraakmakende prestaties. In 1988 won Klaus Ludwig de DTM, het Duitse Kampioenschap tourwagens, met een RS 500. Van 1990 tot 1993 was de Ford Sierra verkrijgbaar met een aantal benzine- of dieselmotoren, van de 1,6 liter-motor met 75 pk en een 2,0 liter-motor met 100 pk tot en met de 2,0 liter-V6 met 145 pk. Vanaf 1988 kwam de Sierra in een aantal ook als pick-up op de markt. In 1986 werd de productie van de Sierra stopgezet en kwam de Ford Mondeo als opvolger.

Beoordelingen voor Ford Sierra

7 Beoordelingen

4,1