Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Ford Scorpio

In 1985 kwam de Ford Scorpio sedan op de markt als opvolger van de Ford Granada. Bij de ontwikkeling van dit model oriënteerde men zich aan de Ford Granada en de Ford Sierra. Een jaar later werden met een vierwielaandrijving en een 2,8 liter-V6-motor een aantal technische vernieuwingen ingevoerd. Vanaf 1990 werd de Scorpio als klassieke sedan geproduceerd en vanaf 1992 ook als stationwagon (Wagon).

Informatie over Ford Scorpio

De hatchback was qua design weliswaar een gewaagde vernieuwing, maar leidde uiteindelijk tot een teleurstelling met teruglopende verkoopcijfers omdat de meeste kopers de voorkeur gaven aan een sedan.

Na een complete herziening van de buitenkant in 1994 werd de productie van de Scorpio in het jaar 1998 gestopt. De Scorpio was verkrijgbaar met meerdere motorvarianten van 1,8 liter tot 2,9 liter en een dieseluitvoering met 2,5 liter. Als bijzonderheid bij de uitrusting gold het al in 1985 standaard ingebouwde ABS. In 1994 kwamen daar de bestuurders- en de passagiersairbags bij.

Beoordelingen voor Ford Scorpio

4 Beoordelingen

4,3