Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Renault Safrane

De Renault Safrane volgt in 1992 de Renault 25 op

De Renault Safrane kwam in mei 1992 op de markt en volgde daarmee na acht jaar de Renault 25 (R25) op. Hij hoorde tot de hogere middenklasse en was uitsluitend als vijfdeursmodel verkrijgbaar. Optisch gezien leek de Safrane erg op zijn voorganger, maar dan met iets rondere vormen. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Renault Safrane

In september 1996 onderging hij een technisch en optisch modelonderhoud. In augustus 2000 werd de productie tenslotte beëindigd en in april 2002 verscheen uiteindelijk zijn opvolger, de Renault Vel Satis, op de markt.

Uitvoeringen en motoren van de Renault Safrane

De Renault Safrane was verkrijgbaar met benzinemotoren met een vermogen van 79 kW tot 193 kW en een cilinderinhoud van 2,0 tot 3,0 liter. Er waren echter ook dieselmotoren voor de Safrane beschikbaar met een cilinderinhoud tussen de 2,1 en 2,5 liter en een vermogen tussen de 65 kW en 83 kW. Een bijzondere versie was het met 640 stuks in een kleine oplage geproduceerde Irmscher-model Safrane Biturbo. Deze beschikte over een zescilindermotor met twee turboladers en een vermogen van 263 pk. In september 1996 volgde een modelonderhoud, waarbij het oorspronkelijke motorenpalet uitgebreid werd met enkele nieuwe motoren. De Renault Safrane was verkrijgbaar in drie verschillende uitrustingsversies.

Verschillen tussen de Renault Safrane en de Renault 25

Vergeleken bij zijn voorganger is de Renault Safrane in alle afmetingen gegroeid: de Safrane is elf centimeter langer, vijf centimeter breder en vijf centimeter hoger dan de Renault 25. Mede dankzij de rondere vormen oogt hij echter wel lager en aerodynamischer dan zijn voorganger. Een erg opvallend verschil is bovendien de voorkant van de auto: voorheen was deze erg hoekig, maar bij de Renault Safrane is deze juist rond.