Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
gmc-sierra-side

GMC Sierra

1 / 3
gmc-sierra-side
gmc-sierra-front
gmc-sierra-back

Sterke punten

 • Verkrijgbaar in een nieuwe versie vanaf 2022
 • Zeer veel comfort en luxe
 • Krachtige motoren

Zwakke punten

 • Deels hoog verbruik
 • Zeer groot en log
 • Hoge aanschafkosten voor topmodellen

GMC Sierra : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de GMC Sierra, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

GMC Sierra: Nieuwe versie met meer luxe en prestaties

De GMC Sierra legde met de release van de eerste generatie in 1975 de basis voor de pick-up truck die vandaag de dag nog steeds succesvol is. De auto zal vanaf 2022 leverbaar zijn in de nieuwste generatie met nog meer luxe en nieuwe, krachtige motoren. Lees meer

Interesse in een GMC Sierra

GMC Sierra occasions
GMC Sierra nieuwe auto's
GMC Sierra dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

Goede redenen

 • De GMC Sierra heeft een trekvermogen tot vier ton.
 • Binnenin belooft het model een bijzonder hoog luxeniveau.
 • Naast klassieke pick-ups is het voertuig ook verkrijgbaar als bijzonder moderne vertegenwoordiger.
 • De laadruimte biedt veel ruimte voor gereedschap of voor transport.
 • De motoren beloven meer dan genoeg vermogen voor alle dagelijkse taken.

Belangrijke gegevens

Motor

De GMC Sierra wordt al bijna 50 jaar gebouwd en biedt krachtige en betrouwbare motoren sinds de eerste generatie. Zelfs de nieuwste generatie, die sinds 2022 verkrijgbaar is, doet er niet voor onder. Zoals gebruikelijk bij Amerikaanse voertuigen zijn dit vooral grote motoren met een hoog toerental en veel cilinderinhoud. Dit geldt al voor de instapvariant.

De 2,7 liter benzinemotor heeft een turbo en brengt tot 310 pk over op de weg wanneer dat nodig is. De Amerikaanse autofabrikant stelt het maximumkoppel op 583 Nm, dat al vanaf 4.100 toeren volledig beschikbaar is. Het voertuig biedt standaard een automatische transmissie met acht versnellingen. Meer vermogen wordt geboden door de 5,3-liter achtcilinder met 355 pk en 518 Nm koppel. Standaard koppelt de autofabrikant de auto aan een automatische tien-versnellingsbak, maar er zijn ook andere keuzes. Het topmodel op benzine belooft een volle 420 pk dankzij zijn V8-motor met 6,2 liter cilinderinhoud. Het koppel is 624 NM.

De enige dieselmotor biedt iets minder koppel, tot 623 Nm. Anderzijds is dit al aanwezig bij 1.500 toeren. Dus de GMC Sierra biedt hier perfecte omstandigheden voor het gebruik van een aanhangwagen. De tien-versnellingsbak sorteert de versnellingen onafhankelijk van elkaar en zorgt ervoor dat de auto het nodige vermogen levert voor alle activiteiten.

Voor de zwakkere benzinemotoren en de diesel biedt de autofabrikant een betaalbaar voertuig met tweewielaandrijving, maar de GMC Sierra zal waarschijnlijk veel populairder zijn met vierwielaandrijving.

Afmetingen

De GMC Sierra zou moeten behoren tot de grotere voertuigen op de weg, zelfs naar Amerikaanse maatstaven. De pick-up is ontworpen als allrounder en heeft daarvoor de perfecte voorwaarden. De afmetingen van de carrosserie spreken al voor zich: het voertuig is ruim 5,6 meter lang, ruim twee meter breed en bijna twee meter hoog. De wielbasis is bijna 3,5 meter. Het leeggewicht van maximaal 2,5 ton is niet echt verrassend.

Maar de GMC Sierra is niet alleen groot en log, hij kan ook echt aanpakken. Dat blijkt op indrukwekkende wijze uit de grote laadruimte, die dankzij het stabiele chassis ook met meer dan een ton laadvermogen probleemloos kan worden gebruikt. Het voertuig is ook bij uitstek geschikt voor het gebruik van aanhangwagens. Dit wordt niet alleen gewaarborgd door de aanhangwagenkoppeling; vooral het hoge trekvermogen is een groot pluspunt van het voertuig. Zelfs de basismotor kan tot vier ton extra trekken. Met de dieselmotor stijgt deze waarde nog eens aanzienlijk, en tot 5,8 ton trekvermogen is geen grote uitdaging voor het voertuig.

Bouwperiode sinds 1975
Lengte, breedte, hoogte 5,9 meter x 2,1 meter x 1,9 meter
Wielbasis 3,7 m
Leeggewicht 2.170 - 2.983 kilogram
Toelaatbaar totaal gewicht 2.800 - 4.853 kilogram
Cilinderinhoud 5,328 - 6,162 cm³
Koppel 241 - 623 Nm
Topsnelheid 160 km/u
Tankinhoud 109 liter
Verbruik 11,2 - 14,7 liter

Varianten

De GMC Sierra overtuigt met een groot aantal varianten. Klanten hebben onder andere de keuze tussen twee- of vierwielaandrijving. Bovendien zijn de verschillende carrosserievormen van groot belang voor zowel de configuratie als het individuele gebruik. In de basisversie biedt de pick-up twee deuren en een grote laadruimte. Wie echter veel waarde hecht aan mogelijkheden voor personenvervoer, kiest beter voor de klassieke versie met dubbele cabine. Deze kan desgewenst zelfs worden gebruikt met een verlengde laadruimte, om nog meer ruimte voor transport te bieden.

Prijs

De GMC Sierra is allesbehalve een koopje. Voor de nieuwste generatie met een degelijke uitrusting, een praktische configuratie en één van de krachtigere motoren moeten klanten minstens 107.000 euro uitgeven. Bovendien wordt het voertuig niet rechtstreeks in Nederland verkocht, maar is het in de eerste plaats ontworpen voor de Amerikaanse markt. De goedkope instapversie staat genoteerd voor het equivalent van iets minder dan 28.000 euro in de Verenigde Staten, maar daar komen de niet onaanzienlijke belastingen of douane- en overdrachtskosten nog bij.

Rekening houdend met deze feiten lijkt een gebruikte GMC Sierra een veel aantrekkelijker alternatief. In dit geval zijn goed onderhouden modellen met meestal zeer weinig kilometers beschikbaar voor onder de 65.000 euro. Dit zijn meestal nieuwere voertuigen uit 2015 of later.

Design

Exterieur

De GMC Sierra maakt duidelijk indruk met een blik op het exterieur. De enorm lange, brede en hoge carrosserie spreekt onmiddellijk aan. Toch ziet de GMC Sierra, zeker in de nieuwste generatie, er zeer modern en elegant uit, onder andere door gekleurde applicaties, moderne koplampen of ook de grote grille aan de voorkant. Met zijn enorme bodemvrijheid, een onderrijbeveiliging en lange veerwegen laat de pick-up duidelijk zien dat hij geschikt is voor het terrein en voor dagelijks gebruik.

Interieur

gmc-sierra-interior gmc-sierra-seats

In het interieur is de GMC Sierra de afgelopen jaren geëvolueerd tot een luxueuze metgezel. Het voertuig biedt enorm veel comfort en vele technologieën, vooral in de hogere uitrustingslijnen. Enorme displays, bijvoorbeeld in de middenconsole of zelfs achter het stuurwiel, laten een exclusieve indruk achter. De comfortabele stoelen zorgen samen met de verhoogde zitpositie en het goede zicht voor aangename ritten, ook over langere periodes.

Het voertuig is ook uitgerust met alle noodzakelijke technologieën voor meer comfort. Hoogwaardig geluidssysteem, automatische klimaatregeling of eenvoudige smartphone-integratie voor het streamen van uw favoriete muziek via uw mobiele apparaat - het aanbod van de GMC Sierra laat vrijwel niets te wensen over.

Veiligheid

De GMC Sierra biedt niet alleen door de stabiele carrosserie en de enorme omvang een goede bescherming. Het heeft ook een complete uitrusting met moderne veiligheidssystemen en assistenten. Deze voeren bijvoorbeeld op verzoek automatisch een rijstrookverandering uit zodra de omstandigheden dat toelaten. Dit maakt ook semi-autonoom rijden mogelijk. Adaptieve cruise control, die automatisch afremt of versnelt, is een must in de GMC Sierra. Het voertuig tilt daarmee ook de veiligheid en bescherming van de inzittenden naar een geheel nieuw niveau.

Alternatieven

Als klanten een geschikt alternatief willen dat ook in Europa verkrijgbaar is, kunnen ze kiezen voor de Ford F 150. Deze auto trekt ook met gemak een treklast van vijf ton. Voor het overige overtuigt het model met een goede basisuitrusting en extra te bestellen technologieën en systemen.

FAQ

Wordt de GMC Sierra nog steeds gebouwd?
De eerste GMC werd in 1975 aan het publiek voorgesteld. Een nieuw model van de GMC Sierra zal beschikbaar zijn vanaf 2022. Deze overtuigt met vele exclusieve technieken en hoogtepunten. Ook de krachtige motoren zijn over de hele lijn indrukwekkend.
Hoeveel kost een GMC Sierra?
Een nieuwere generatie GMC Sierra is niet bepaald een koopje. Klanten moeten ongeveer 107.000 euro uitgeven als ze een krachtige motor en een goede uitrusting willen.

Beoordelingen voor GMC Sierra

1 Beoordelingen

5,0