Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.

Mazda 626

De Mazda 626 werd als Japans vlaggenschip van de middenklasse geproduceerd vanaf 1979. Met iets veranderde optiek nam de Mazda partner Ford in een aantal landen de verkoop over en verkocht de auto als Ford Telstar. De eerste generatie die werd gebouwd als sedan en coupé, was internationaal een groot succes. Lees meer

Alternatieve modellen

Informatie over Mazda 626

De beide motoren die via de achteraandrijving hun vermogen leverden, beschikten over 75 en 90 pk. Met de tweede generatie, die nu over voorwielaandrijving beschikte, veroverden de Japanners de wereldmarkt. De veelheid aan comfortabele, moderne extra's zoals elektrische raambediening en centrale vergrendeling, die in dit model standaard waren ingebouwd, waren in de jaren '80 een absolute uitzondering in deze klasse en symboliseren de tot op de dag van vandaag uitstekende prijs-/prestatieverhouding van het merk.

Vanaf 1986 bouwde de fabrikant behalve katalysatoren een viercilindermotor in met 120 pk, waardoor hij als GT met bredere banden en grotere velgen een bijzonder tintje gaf aan de, voor het overige deel, relatief onspectaculaire serie. Twee jaar later completeerde de derde generatie het programma met een sedan een hatchback en een coupé en met een stationwagon. In 1992 werd de coupé vanwege het succes van de Mazda MX-5 uit het programma genomen. De enigszins gestuikt ogende sportieve carrosserie wordt gecombineerd met een relatief motorvermogen dat alleen werd doorbroken met een 2,5 liter V6-motor met 163 pk. De laatste, vijfde generatie die van 1988 tot 2002 gebouwd werd, kreeg de typebenamingen Comfort, Exclusive en Sportive, waarbij de laatste met 136 pk zijn naam alle eer aandeed.

Beoordelingen voor Mazda 626

30 Beoordelingen

4,6