Ga naar hoofdinhoud

Nieuw design – vertrouwde functionaliteiten

Ontdek nu ons nieuwe design, die we stap voor stap gaan implementeren.

Lees meer

Nog één ding...

Bedankt dat je deel uitmaakt van de testgroep die als eerste de sneak previews te zien krijgt. Je zult nog een paar kleuren zien, zodat we jouw feedback kunnen gebruiken voor ons definitieve ontwerp.

Mazda Tribute te koop: tweedehands en nieuw

Mazda Tribute

Mazda Tribute

De Mazda Tribute wordt van 2000 tot 2006 in Europa aangeboden

Lang voordat de Japanse autofabrikant Mazda en de Amerikaanse producent Ford eind jaren '70 hun strategische partnerschap aangingen, werkten de twee producenten al samen bij de verkoop en de ontwikkeling van de pick-ups uit de Mazda B-serie en de terreinwagen Mazda Navajo, die als tweedeursversie van de Ford Explorer in de jaren '90 vooral voor de Noord-Amerikaanse markten geproduceerd werd. Lees meer

Vind nu uw droomauto

Uit meer dan 2 miljoen auto’s in de grootste online automarkt van Europa.

Informatie over Mazda Tribute

In Europa beperkten de Japanners zich meestal tot sedans uit verschillende voertuigklassen, roadsters en coupés. In 2000 namen zij voor de Europese markt echter een nieuwe generatie Sport Utility Vehicles (SUV’s) in de collectie op, die onder de naam Mazda Tribute het modelpalet aanvulde en tot 2006 in Europa werd aangeboden.

De Mazda Tribute krijgt in 2004 een facelift

Constructietechnisch gezien was de Mazda Tribute net als haar Amerikaanse zustermodel Ford Maverick gebaseerd op het bouwplatform van de middenklassesedans van Mazda. Wat betreft de vormgeving van de Tribute kozen de Japanners voor de klassieke vorm van een SUV met rechthoekige carrosserie. In de bouwfase tot 2004 was de Tribute 4,40 meter lang en 1,75 meter hoog. Na een modelonderhoud in 2004 rolde de Tribute vervolgens in een vier centimeter verlengde en bijna twee centimeter verhoogde versie van de band.

Vierwielaandrijving en benzinemotoren voor de Mazda Tribute

De Mazda Tribute werd aanvankelijk naar keuze met voorwiel- of vierwielaandrijving aangeboden. Vanaf de tweede bouwfase hoorde de vierwielaandrijving echter tot de standaarduitrusting. Voor de Mazda Tribute waren twee benzinemotoren beschikbaar met een cilinderinhoud tot 3,0 liter en in de V6-topuitvoering een vermogen van 149 kW (203 pk).

Beoordelingen voor Mazda Tribute

11 Beoordelingen

4,5