Ga naar hoofdinhoud
Vanwege onderhoud is AutoScout24 momenteel slechts beperkt beschikbaar. Dit betreft een aantal functies, zoals contact opnemen met verkopers, inloggen of beheren van uw voertuigen voor de verkoop.
suzuki-banner-l-01.jpg

Suzuki Grand Vitara

Suzuki Grand Vitara : een overzicht

Bekijk hier een compleet overzicht van de Suzuki Grand Vitara, inclusief details van de belangrijkste kenmerken, motorisering, uitrusting en andere nuttige informatie over het model. Lees verder

Nieuw vanaf:
Occasions vanaf:
Financial Lease vanaf:
*Laagste prijs op AutoScout24 in de afgelopen maand

Suzuki Grand Vitara

Oorspronkelijk werd de Suzuki Vitara in 1991 al voor de eerste keer als "lange versie" op de markt gebracht. In 1998 loste de allround terreinwagen Suzuki Grand Vitara de Vitara af en werd uiteindelijk een eigen serie bij Suzuki. Daarna werden ook de korte versies betiteld als Grand Vitara. Sindsdien is hij in de meest verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Aanvankelijk rolde hij in 1998 als vierdeurs van de band en was naar keuze als 2,5-V6 benzineauto of als 2,0 viercilinder turbodiesel verkrijgbaar.

Interesse in een Suzuki Grand Vitara

Suzuki Grand Vitara occasions
Suzuki Grand Vitara nieuwe auto's
Suzuki Grand Vitara dealeraanbiedingen

Alle artikelen

Alternatieve modellen

In 1999 volgde een tweedeurs versie die ook als cabrio of met een stalen dak ter beschikking stond. Beide waren als benzineauto's met een 2,0 liter-viercilindermotor uitgerust. In 2001 werden naast de nieuwe 2,0 liter turbodiesel ook een 1,6 benzineauto voor de tweedeurs en een 2,7 V6- benzineauto voor de lange versie XL-7 op de markt gebracht. In 2002 werd ook de vierdeurs voorzien van een benzinemotor, terwijl een jaar later ook de tweedeurs als 2,0 TD verkrijgbaar was.

In 2004 kreeg de Grand Vitara XL-7 een nieuwe frontpartij en de in 2002 stopgezette 2,5 V6-versie werd weer geleverd. Alle varianten van de Grand Vitara modellenfamilie hebben overigens de per hendel handmatig schakelbare vierwielaandrijving gemeen. Al met al is de Grand Vitara een gemakkelijk te rijden alledagsauto. Hij wordt door zijn gebruikers vooral gewaardeerd vanwege zijn goede rijeigenschappen en zijn betrouwbaarheid. De combinatie van alledagsauto en terreinwagen met een voor een terreinwagen comfortabele uitrusting - zoals bijvoorbeeld stuurbekrachtiging - is goed geslaagd.

Beoordelingen voor Suzuki Grand Vitara

41 Beoordelingen

4,5